19 Eylül Salı günü Ankara 75.Yıl Hipodromu’nda 1200 metre kum pistte yapılan, 2 Yaşlı İngiliz taylarının katıldığı günün 2.Koşusu olan Şartlı-1 yarışta; (7) ROSMERTA, start çıkışında MARIE LU yan tampon yapıp 2 boy startta kalan tay, start ile birlikte MARIE LU ve BETTY BOP liderlik mücadelesine girişti. Son 300'den sonra bu iki tay dama dedi. MARIE LU dördüncü ve BETTY BOP koşuyu sonuncu bitirdi. İlk yarışında bu iki safkanın bu koşusunu ölçü almayın, çok daha farklı koşacak olup dikkat diyoruz. Son 300’den sonra bariyer dibinden yapmış olduğu güzel sprinti ile ROSMERTA liderliği alıp 4 boy fark, M.G.Arslan ve 1,17,58 ile kazanma başarısını gösterirken, son 800: 0.51.48 oldu. Orta ve uzun mesafede başarılı koşacak izlenimi vermiş olup ilk yarışında yine kazanabilecek güçte görülürken, notlarınıza alınız.

19 Eylül Salı günü Ankara 75.Yıl Hipodromu’nda 1200 metre kum pistte yapılan, 3 Yaşlı Arap taylarının katıldığı günün 4.Koşusu olan Şartlı-5 yarışta; (5) POWER OF QUATRO, bariyer dibinin açık olması ile koşunun liderliğini ERKŞAN alması aynı kulvardan bariyere yakın sprinte kalkması ile iki safkanın son 200’den sonra mücadelesinden POWER OF QUATRO yarım boy fark ile koşuyu 1,23,84 ile ikinci bitirirken, mesafe ayırt etmeden koşacağı bir sonraki ilk yarışında günün sürprizini yapabilecek güçte görüldü.

19 Eylül Salı günü Ankara 75.Yıl Hipodromu’nda 2200 metre kum pistte yapılan, 3 ve Yukarı İngiliz safkanlarının katıldığı günün 5.Koşusu olan Şartlı-4 yarışta; (3) İZ PEŞİNDE, 3., 4.ve 5.lik mücadelesinde yakın aralıklar ile koşuyu beşinci bitiren safkan, ilk Handikap ve Şartlı Koşusu’nda günün sürprizini yapabilecek güçte olduğu görülürken, notlarınıza alınız.

19 Eylül Salı günü Ankara 75.Yıl Hipodromu’nda 1200 metre kum pistte yapılan, 2 Yaşlı İngiliz taylarının katıldığı günün 8.Koşusu olan Şartlı-1 yarışta; (5) NARTSANE, start ile birlikte koşunun liderliğini NIGHT FEVER alıp dışından NARTSANE gelerek son 700’de koşunun liderliğini kolay tempoda alarak son 400’den sonra binicisinin hafif teşvikleri ile son 100'de enseye basarak 1,15,93'lük derecesi, Ayhan Kurşun ile 15 boy farkla kazanma başarısını gösterirken, son 800: 0.50.80 oldu. Aynı gün diğer Şartlı-1’i kazanan ROSMERTA’nın 1,17,58’lik derecesinden daha iyi bir derece yapması ile umut ışığı saçarken, ilk yarışında Şartlı veya üst gruplarda koşması halinde dişi safkanlar içinde kazanabilecek güçte görülüp notlarınıza alınız. (1) BEAUTIFUL BELLE, ilk kez start alan tay, start verildikten sonra bir anda jokeyinin kontrolü dışında dış kulvara açılması ile keskin virajı pistin ortasından dönüp son virajı da dış kulvara savrularak dönerken, rakiplerinden çok fazla mesafe koşması ile yarışı 6.bitirirken, ilk yarışında bu koşusunda yapmış olduğu derecesini ve sıralamasını unutun. Daha farklı koşacak olup günün sürprizini yapabilir.