Uzun Aradan Sonraki Başarılı Yarışına Göre ASRIN PEHLİVANI Tek Olur "ANKARA"

1.Koşu: 2.3.1.5.4

2.Koşu: 1

3.Koşu: 5.2.4

4.Koşu: Kum pistteki son yarışlarında gösterdiği başarılı performans ile (5) SAĞLAMCAN ve tabelada yer bulduğu koşuları ardından daha farklı duruma ulaşan (4) KILIÇ İBO arasında geçmesini beklediğim bir yarış.

5.Koşu: 1500 kum pistteki son iki koşusundan zaferle ayrılan (5) SİYAHBEYAZ'ı yine en şanslı isim olarak görüyorum. İstanbul sentetik kumunda altıncı olduktan sonra tekrar Ankara'ya gelip hazırlanan (7) KOCAMEMİK ile tabeladan düşmeyerek formda gördüğüm (6) FEYAT BABA rakipleridir. Her yarışı bir öncekinden başarılı (9) ATİKKIRAN güven verirken, (2)UÇANKARDEŞ 800 metrelik yarış galobunda etkili ikinciliği sonrası fit durumda görünerek adından söz ettirebilir. Uygun kilolu (10) KIRKÇERİ ise bu ayaktaki sürprizimdir.

6.Koşu: Başarılı ve istikrarlı çim yarışlarıyla formunun zirvesinde gördüğüm (3) LADY CAPELLA rakiplerinden bir adım öndedir. Pist ve mesafenin başarılı ismi (5) MATSUKAZE ile son haftalarda çok iyi bir form tutan (1)BEST OF CANAN rakip gördüğüm kısraklardır. Son yarışlarına göre bu defa daha müsait grupta start alacak olan (2) ANARRES formda jokeyi A.Kurşun ile güven verirken, gününde olduğunda pist ayırt etmeden iyi koşmakta olan (4) DİOMEDEA devreye girebilir.

7.Koşu: 338 gün aradan sonra start aldığı 1200 kum pist koşusunu 1.22.23 derecesiyle ikinci tamamlarken bana göre gayet iyi koşan (8) ASRIN PEHLİVANI uzayan mesafelerde daha farklı bir isim olması ile bu kez kazanmaya yakındır.

8.Koşu: Son koşularındaki ikinciliklerinde fit durumda olduğunu gösteren (8) STEEL HAWK hafif kilo avantajıyla kazanmaya biraz daha yakındır. Bu sezon Ankara çim pistinde adından sıkça söz ettiren formda (4) UMUTBEY ile beş ay aradan sonra piste çıkacak olmasına rağmen idmanlarını hızlandırarak bu grubun biraz üzerindeki (1) NORTH IRON mutlaka yazılmalılar. 1900 çim pistte Şartlı-5 kazanan (2) KING OF THE ROSE ile seri ikinciliklerinde adeta geliyorum sinyalleri veren (3) SHIELD MAIDEN daha sonraki tavsiyelerim.

9.Koşu: İstanbul çim pistindeki son yarışında makineden beş boy geç çıkarak dikkat çeken üçüncülük elde eden (3) THE BEST RUNNING Maiden'dan çıkabilir. Yarış yaşamına üçüncülük ile başlayıp idman görünümü ilgi çekici olan (5) CALYPSO QUEEN şansını yüksek bulduğum bir isim olup, (2) SONATO VIE ile (8) MATRALAR DİYARI'na da dikkat çekmek isterim.

İKİNCİ ALTILI GANYAN TAHMİNİM

1.Ayak: 5.4

2.Ayak: 5.7.6.9.2.10

3.Ayak: 3.5.1.2.4

4.Ayak: 8

5.Ayak: 5.4.1.2.3

6.Ayak: 3.5.2.8

CHAIRMAN Birinciliklerine Yenisini Ekleyecek Güçte "KOCAELİ"

1.Koşu: 5.3.1

2.Koşu: 3.7.1.2

3.Koşu: 1.3.2.4

4.Koşu: 8

5.Koşu: İzmir 1200 kum pistindeki son Kv-6 koşusunu 1.14.72 ile kolay kazanırken ilerisi için ümit saçan (8) NO MORE SECRET ile Kocaeli kumunda üst üste kazanarak en son İstanbul sentetik pistinde beşinci olan (5) EASTERN STAR arasında mücadele bekliyorum.

6.Koşu: Formunda gelişmeler olduğunu son üçüncülüğünde belli eden (7) NİKOLASMATİ bu grupta adını birinciliğe yazdırabilir. İdmanlarındaki iyi görünümünü yarışına yansıtması durumunda (6) BAY METİN ile İstanbul'daki son ikinciliğinde beğendiğim (5) ANADOLU DESTANI rakipleri olacaktır. Jokeyi H.Çizik ile farklı koşmasını beklediğim (3) KING OF TOKÇALAR ve Kocaeli kumunda tabelada yer bulup en son İstanbul çimindeki koşusunu ölçü almadığım (4) SPEED POINT mutlaka şans verilmesi gereken isimlerdir.

7.Koşu: Maiden yarışta; formunu bu grup için yeterli karşıladığım (5) SEÇERHAN'ı en şanslı isim olarak görüyorum. Son dördüncülüğünde çıkış yakaladığını gösteren (4) OĞUL FİRUZ ile üst üste ikinci olan (1) GECENİN GÖLGESİ birincilik şansı fazla olan diğer taylardır. (2) BEHRAMKALE Bursa kumudaki son ikinciliğinde gelişme gösterirken, (3) GARİPLERBEYİ ciddiyet kazandırdığı hazırlıklarıyla ben de varım diyebilir. İstanbul'daki idman görünümü gayet iyi olan (11) KAÇKAR GÜZELİ bu ayağın olmazsa olmaz diğer safkanıdır.

8.Koşu: Başarılı yarışları sonrası etkili formu devam eden (8)GÜNDÜZDÜŞÜ rakiplerini geride bırakacak güçtedir. Son iki koşusunu üst üste kazanarak formunu sürdüren (5) HAVZA ASLANI rakip görünürken, Ankara ve Kocaeli kumunda üst üste fotoyu önde geçen (2) BERATIM mutlaka yazılmalıdır. Bursa ve Kocaeli'deki ikinciliklerinde kendini bulduğunu belli eden (6) SARIYERLİ ile Ankara 1400 kumunda kazanarak son koşusunda ağır kilosuyla dördüncü olan (7) AFERDİTA devreye girebilecek diğer isimdir.

9.Koşu: 1500-1800 mesafeler arasındaki son üç koşusunda seri birincilikler elde eden (1) CHAIRMAN mükemmel formunu devam ettirmesi ile bence tek yazılabilir.

10.Koşu: Grubun formda ve tecrübeli ismi (5) KOÇERİM bu defa kazanarak Maiden'dan çıkmaya yakındır. İzmir 1600 kum pistindeki son ikinciliğinde önemli gelişmeler içerisinde gördüğüm (4) HÜKÜMSÜZ ile yarış yaşamına ikinci olarak başlayıp güçlü bir isim olduğunu gösteren (2)AYHANBEYİM mutlaka yazılması gereken diğer isimlerdir.

İKİNCİ ALTILI GANYAN TAHMİNİM

1.Ayak: 8.5

2.Ayak: 7.6.5.3.4

3.Ayak: 5.4.1.2.3.11

4.Ayak: 8.5.2.6.7

5.Ayak: 1

6.Ayak: 5.4.2