Uygun Kilolu STEEL HAWK Etkili Formuyla Kazanmaya Yakın "ANKARA"

1.Koşu: 7.3.2.1.5

2.Koşu: 3

3.Koşu: 5.4

4.Koşu: İyi bir form yakalayıp kum pistteki son koşularında etkili sonuçlar elde eden (5) SAĞLAMCAN ilk şans tanıdığım taydır. Grubun istikrarlı isimlerinden olan (4) KILIÇ İBO en ciddi rakip gördüğüm isim olup, 1300 kumdaki son Maiden yarışını 1.30.83 ile zorlanmadan kazanırken ayını gün koşulan diğer Maiden'dan daha iyi derece elde ederek dikkatimi çeken (6) HUSREV ve tekrar çıkış yakalamaya çalışan (2) RENKKAT sırasıyla değerlendirilmeliler.

5.Koşu: Son iki koşusunu 1500 kum pistte üst üste kazanan (5) SİYAHBEYAZ'ı yine en şanslı isim olarak görüyorum. Kısa mesafelerde iyi koşan (7) KOCAMEMİK ile 1500 kumdaki son ikinciliği başarılı (2)UÇANKARDEŞ yakın rakipleri olacaktır. Kilosunun uygunluğu ve her yarışı bir öncekinden daha iyi olmasıyla (9) ATİKKIRAN güven verirken, mesafe ayırt etmeden tabeladan düşmeyen (6) FEYAT BABA mutlaka yazılmalıdır.

6.Koşu: İstanbul çim pistindeki Gr-3 koşusunu sekizinci bitiren (2) ANARRES bu defa çok daha müsait rakipleri arasında ve formda jokeyi A.Kurşun ile kazanmaya bir adım yakın gördüğüm isimdir. Grubun formda ve istikrarlı diğer kısrağı (3) LADY CAPELLA fotoyu önde geçebilecek güçte olup, (5) MATSUKAZE başarılı olduğu pist ve mesafede mutlaka yazılmalıdır. (1) BEST OF CANAN son haftalarda iyi bir form tutarak adından söz ettirriken, uzun mesafede kazandığı son yarışı gösterişli olan (7) VALERIA sürprizimdir.

7.Koşu: Bir seneye yakın aradan sonraki koşusunu kısa mesafede ikinci bitirirken dış kulvardan etkili sprinti ile gelerek beğendiğim (8)ASRINPEHLİVANI'nın bu kez kazanması normal sonuç olacaktır. Yaklaşık beş aylık bir ara vermiş olmasına rağmen (1) BOMCACAN'ın bu grupta ses getirmesini bekliyorum. Uzun mesafelerde etkili koşarak tabeladan düşmediği son yarışlarıyla (3) BEYAZ ADAM'da bence değerlendirilmeye alınmalıdır.

8.Koşu: Bu pist ve mesafede start aldığı son iki koşusunu ikinci bitirirken fit durumda gördüğüm (5) STEEL HAWK ayrıca uygun kilosunun da verdiği avantajla kazanmasını beklediğim isimdir.

9.Koşu: Maiden yarış ile sona erecek altılıda; İstanbul'daki son üçüncülüğünde makineden beş boy geç çıkmasına rağmen etkili bir performans sergileyen (3) THE BEST RUNNING ilk şans tanıdığım isimdir. Çim pistteki üçüncülüğü sonrası form ve tecrübesini geliştiren (5) CALPYSO QUEEN bu kez birincilik mücadelesi verir. Tecrübeli isimlerden olan ve çim pistte adından söz ettirebilen (2) SONATO VIE ile çim pistte tabelada yer bularak en son kum yarışı bence ölçü olmayan (8) MATRALAR DİYARI'da devreye girebilirler.

İKİNCİ ALTILI GANYAN TAHMİNİM

1.Ayak: 5.4.6.2

2.Ayak: 5.7.2.9.6

3.Ayak: 2.3.5.1.7

4.Ayak: 8.1.3

5.Ayak: 5

6.Ayak: 3.5.2.8

İlk Yarışını Beğendiğim AYHANBEYİM Bu Kez Fotoyu Önde Geçebilir "KOCAELİ"

1.Koşu: 5.4.3.1

2.Koşu: 3

3.Koşu: 1.4.3

4.Koşu: 8.5.3.1

5.Koşu: İzmir 1200 kum pistindeki son koşusunu 1.14.72 ile kazanırken ilerisi için ümit veren (8) NO MORE SECRET yine fotoyu önde geçebilecek güçtedir. Kocaeli kumunda ikide iki yaparak en son İstanbul çiminde beşinci olan (5) EASTERN STAR bu defa birincilik mücadelesi vermesini beklediğim isimdir. Son kum yarışlarındaki etkili performansıyla (4) SELANİK ESİNTİSİ ve üst üste kazanarak en son koşusunu dördüncü bitiren (3) MARGIN CALL sonraki ihtimallerdir.

6.Koşu: 1900 kum pistteki son koşusunda verdiği başa baş birincilik mücadelesinden az farkla üçüncü ayrılan (7) NİKOLASMATİ uzun mesafelerde farklı koşacak izlenimi vermesiyle kazanmaya biraz daha yakındır. İstanbul sentetik kumundaki son yarışını fazla ölçü almadığım (4) SPEED POINT bir önceki koşularında Kocaeli'de dikkat çeken üçüncülükler elde etmesiyle iddialıdır. Geçen hafta İstanbul çim pistindeki ikinciliğinde kapalı gözlük takılmasının yararlı geldiğini gördüğüm (5) ANADOLU DESTANI, bu defa kaba kum pistte koşacak olması ve İstanbul'daki dereceli hazırlıklarında koşunun sürprizine imza atabileceğini düşündüğüm (11) KOHI NOOR ile sonlardaki etkili sprintiyle (6) BAY METİN'e de dikkat çekmek isterim.

7.Koşu: Maiden koşuda; Bursa'daki son ikinciliğinde kulaklık çıkartılmasının yararlı geldiğini gördüğüm (2) BEHRAMKALE ile kolay kolay tabeladan düşmeyen (5) SEÇERHAN bu yarışın olmazsa olmaz isimleridir. Art arda ikincilikler elde ederek kazanmasının yakın olduğunu gösteren (1) GECENİN GÖLGESİ ile toparlanmaya başladığını son dördüncülüğünde gösteren (4) OĞUL FİRUZ mutlaka değerlendirilmeliler. (3) GARİPLERBEYİ bir süre istirahat ettirildikten sonra yarış görerek aşama içerisinde olduğunu belli ederken, (11) KAÇKAR GÜZELİ İstanbul'daki hazırlıklarında gelişme kaydetmesiyle etkili olabilir.

8.Koşu: Formda isimlerinden bir araya geldiği Kv-8 yarış taktik mücadelesine sahne olacak. Öncelikle başarılı son koşuları ardından iyi durumunu sürdüren (8) GÜNDÜZDÜŞÜ değerlendirilmesi gereken bir isim olup, (2) BERATIM üst üste birincilikler elde etmesiyle şansını yüksük bulduğum diğer isimdir. (5) HAVZA ASLANI son iki koşusunda fotoyu önde geçen bir isim olmasıyla güven verirken, (6) SARIYERLİ etkili son ikinciliklerinde kendini bulduğunu göstermesiyle mutlaka yazılmalıdır.

9.Koşu: Bursa 1200 kum pistinde 1.15.04 ve 1400 kum pistinde 1.27.77 dereceler ile kazandığı yarışları sonrası formu devam eden (4) BY NUSRET rakiplerine göre kilosunun da uygun olmasıyla yine favorimdir. (1) CHAIRMAN son üç koşusunda fotoyu önde geçerek mükemmel durumda olduğunu gözler önüne sererek yine fotoyu önde geçebilecek güçte görünürken, Ankara 1500 kumundaki son yarışını kazanan (2) MISS DEFNE yine etkili olacaktır.

10.Koşu: Yarış yaşamının ilk startında Bursa 1200 kumunda mücadele ederek pistin en dışından yaptığı kuvvetli ataklarıyla etkili ikinciliğe imza atarak kabiliyetli bir isim olduğunu gösteren (2) AYHANBEYİM bu defa kazanmasını beklediğim isimdir.

İKİNCİ ALTILI GANYAN TAHMİNİM

1.Ayak: 8.5.4.3

2.Ayak: 7.4.5.11.6

3.Ayak: 2.5.1.4.3.11

4.Ayak: 8.2.5.6

5.Ayak: 4.1.2

6.Ayak: 2