DERYA ATEŞİ Ankara'da İyi Hazırlandı "İSTANBUL"

1.Koşu: 3.5.6.1.7

2.Koşu: 2.1.3.6

3.Koşu: 3.1.5

4.Koşu: Yarış yaşamlarına yeni başlayacak olan 3 yaşlı Arap taylarının mücadelesinde; Bursa'da hazırlanan (6) PİYANİST'i rakiplerine göre bir adım önde görüyorum. Dereceli hazırlıklarında çok iyi gördüğüm (5) HATIR SAYAN birinciliğe yakın diğer tay olup, idman pistinde kusursuz görünümü ile dikkatimi çeken (3) ÇALHAN mutlaka yazılmalıdır. Gün geçtikçe form ve tecrübe olarak gelişmekte olduğunu gördüğüm (2) BULCAHAN şans verdiğim diğer taydır.

5.Koşu: İstanbul ve Kocaeli kumundaki son yarışlarında adından söz ettiren formda (8) TOYGARIM'ı hafif kilosuyla ilk şanslı isim olarak görüyorum. Daha güçlü rakipler arasındaki son 1400 sentetik kum Kv-7 yarışını üçüncü bitiren (2) GRAND TREASURE bu defa kazanacak güçte olup, bekleme yaparak güçlü sprintiyle gelip son ikinciliğinde beğendiğim (5) DOĞU PRENSİ mutlaka yazılmalıdır. İzmir'deki son kum pist yarışlarında adından söz ettiren (4) WIN FOR YOU formda bir isim olmasıyla değerlendirilmesi gereken diğer safkandır.

6.Koşu: Ankara ve İstanbul çim pistinde üst üste kazanarak en son İstanbul 2400 çimindeki Gr-1 koşusunda Canko'ya geçilerek ikinci olan (3)DERYAATEŞİ Ankara'daki kusursuz idman görünümü ve kendisini tanıyan jokeyi A.Sözen ile tek yazılabilir.

7.Koşu: 1600 çim pistteki son koşusunu yakın aralarla beşinci tamamlarken etkili sprintiyle gelip dikkatimi çeken (2) BRIGHT HOPE bu kez çok daha iyi koşmasını beklediğim isimdir. Son iki yarışını Ankara ve İstanbul çim pistinde 1600 metrede üst üste kazanan (6) SUN TIME müthiş formuyla serisini sürdürmeye çalışacak olup, en son sentetik kumda ikincilik elde eden (4) PEEKABOO çim piste de yatkın olmasıyla yazılmalıdır.

8.Koşu: Bugüne kadar start aldığı yarışlarında iyi bir performans gösterip son koşularında Kocaeli'de adından söz ettiren (4) WAR COMANDER rakiplerine göre bir adım önde gördüğüm isimdir. (2) HALLAND Ankara ve Kocaeli 1400 kumunda iki defa fotoyu önde geçerek formunu sürdürmesiyle rakip görünürken, 1500 sentetik kumda Maiden kazanarak son Kv-8 koşusunda güçlü rakiplerden etkilenen (3) HARD OF ROCK şans tanıdığım diğer taydır.

9.Koşu: Orta ve uzun mesafelerdeki son yarışlarında tabeladan düşmeyen (12) GEBZE GÜZELİ'ni rakiplerine göre biraz daha ön planda görüyorum. Seri yapısıyla beyaz bayrak ayna yapmaya çalışacak olan (10) SİNGAPUR son dördüncülüğünde yükselişe geçtiğini gösterirken, (11)MEMOLİTO yakaladığı etkili formuyla yazılmalıdır. Bu defa daha müsait grupta (2) SÜPERMEN, ile her yarışı bir öncekinden başarılı (5) LEONİDAS olmazsa olmazlardandır. Kilosu ağır olsa da (1) BANA MÜSADE ve idman görünümü ilgi çekici (6) TEK AŞKIM sürprizlerim.

İKİNCİ ALTILI GANYAN TAHMİNİM

 

1.Ayak: 6.5.3.2

2.Ayak: 8.2.5.4

3.Ayak: 3

4.Ayak: 2.6.4

5.Ayak: 4.2.3

6.Ayak: 12.10.11.2.5.1.6

CİDALI Çim Pistte İyi Koşuyor "BURSA"

1.Ayak: İstanbul çim pistindeki son uzun mesafeli yarışını kazanan (4) FIRAT BABA formunu korumasıyla yine ilk şans verdiğim isimdir. Kilosunun uygun olmasıyla (10) DELİ YILDIRIM güven verirken, (3) EGETAY son yedinciliğinin ölçü olmadığını dereceli hazırlıklarında göstermesiyle yazılmalıdır. 2000 çim pistte kazanan (8) KIZIM AYSİMA ile mesafeye yatkın olan (2) CANSEKLAVİ mutlaka değerlendirilmesini önereceğim diğer isimlerdir.

2.Ayak: 1200 çim pistteki son koşusunu kazanırken 1.10.77 derece elde eden (5) LET CROUPS LAUGH yine jokeyi O.Öztürk ile rakiplerine üstünlük sağlayabilir. Bu defa daha uygun pist ve mesafesinde takibimde olan (6) DİLBER mutlaka şans tanınmasını önereceğim isimdir. Gücünün bu gruba yetmesini beklediğim (4) MOON AND SUN, çim pistte bugüne kadar iki defa kazanan (3) WASSERFALL ve ayağına çabuk olan (7) RAIN GRAIN sırasıyla sonraki ihtimaller.

3.Ayak: İki yaşlı İngilizlerin Maiden mücadelesinde; yarış yaşamına üçüncülük elde ederek başlayan (3) HUNTER CAVALRY en güven veren isimdir. İzmir 1200 çim pistindeki son üçüncülüğünde formunda gelişme gösteren (5) PERFECT FLIGHT ile ekürilerden sürekli daha iyiye giden (9) STOCKTON SLAP yakın rakipleridir. Bugüne kadar start aldığı üç yarışında da adından söz ettiren (10) ŞANS BALONU ile her yarışı bir öncekinden başarılı (7) BORN WITH GRACE bu koşunun iddialı diğer taylarıdır.

4.Ayak: Başarılı çim pist performansı ile dikkatimi çeken ve formu gayet iyi olan (1) KAAN PAŞA rakiplerine üstünlük sağlayabilir. İstanbul'daki son Gr-2 koşusunda güçlü rakiplerden etkilenen (2) MYBOYTOMO seri bir isim olması ile birinciliğe yakın diğer bir isim olup, (6) LOVESUN çim pistte dördüncü tamamladığı yarışı sonrası idmanlarında gelişme göstererek devreye girebilir. Bugüne kadar çim pistte bir kez kazanıp son yarışında kum pistte ilk defa start almasından etkilenen (4) GÖZ GÖZ SERKAN bu defa dikkate alınmalılar.

5.Ayak: İzmir çim pistindeki son yarışlarında dikkat çeken ikincilikler elde eden (1) CİDALI'nın formunu yeterli karşılıyorum, bana göre tek yazılabilir.

6.Ayak: 1200 çim pistteki son koşusunu kazanırken 1.18.03 derecesiyle tüm dikkatleri üzerine toplayan (4) GÖKÇESOY rakiplerine göre bir adım öndedir. Uzun mesafedeki son yarışını güçlü sprinti ile ikinci bitiren (9) ANATOLİAN en ciddi rakip gördüğüm bir isim olup, son günlerin çıkışta olan ismi (11) MERENES mutlaka değerlendirilmelidir.

İKİNCİ ALTILI GANYAN TAHMİNİM

1.Ayak: 4.10.3.8.2

2.Ayak: 5.6.4.3.7

3.Ayak: 3.5.9.10.2

4.Ayak: 1.2.6.4

5.Ayak: 1

6.Ayak: 4.9.11