Süper Durumdaki PITFALL Ağır Basıyor "İSTANBUL"

1.Koşu: 4.6.2.1.3

2.Koşu: 7.1.3

3.Koşu: 2

4.Koşu: 4.6.2.1

5.Koşu: Sentetik kumda kazanıp ardından üst grupta mücadele verdiği yarışı beşinci bitiren (3) SPECIAL ONE başarılı olduğu kısa mesafede ilk şans tanıdığım kısraktır. Güçlü rakipler arasındaki son yarışı ölçü olmayıp Ankara'dan iyi durumda gelecek olan (6) ROSE QUEEN güvendiğim diğer isim olup, etkili üçüncülüğü sonrası formunu ilerleten (4) WMURCOTT iddialıdır.

6.Koşu: Üç ay önce uzun mesafedeki Gr-1 koşusunu dördüncü bitirip bir süre dinlendirilen (9) DENİZ EFE eksiksiz hazırlıklarının yanısıra çok daha başarılı olduğu mesafede favorimdir. Ankara 1500 kum pistinde kazandığı yarışı sonrası formunu sürdüren (2) BİLİRHAN ile farklı koşmasını beklediğim bu yarışında (3) DEMİRPERDE önde gelen diğer isimlerdir. Üst sıralardan düşmeyen (1) BERKTİMUR ile tabelada yer bularak jokeyi H.Karataş ile (5) FEDAİ bu yarışın şanslı safkanlarıdır.

7.Koşu: Bu tip gruplardaki son koşularında adından söz ettiren ve uzun mesafelerde gayet iyi koşan (1) BAĞ BOZUMU rakiplerine üstünlük sağlamasını beklediğim isimdir. Son Kv-6 koşusundaki altıncılığında bu rakipleri arasında tam olarak bekleneni veremeyen (5)ANADOLUPRENSESİ kendisini tanıyan jokeyi H.Karataş ile iddialıdır. Uzun mesafelerdeki son yarışlarında adından söz ettiren (4) KOCAVEZİR ile tekrar çıkış yakaladığını son koşusunu ikinci bitirerek gösteren (2) BİKATİ güvendiğim diğer isimlerdir.

8.Koşu: Bugüne kadar start aldığı yarışlarında üstün bir performans sergileyerek üst üste kazanan (3) PITFALL dereceli hazırlıklarındaki fit görünümü ve daha önce geride bıraktığı grupta bence yine fotoyu önde geçecektir.

9.Koşu: Son haftalarda iyi bir form yakalayan (6) YÜCEKAN süratli bir isim olmasıyla rakiplerine çıktığı gibi üstünlük sağlamasını beklediğim isimdir. Ankara kum pistindreki son koşusunu üst grupta beşinci bitiren (3) PİŞMAN AĞA bu kez üst sıraları zorlamasını beklediğim bir isim olup, (1) KURTOBA'yı kısa mesafede koşunun sürpriz ismi olarak görüyorum. Adana ve Kocaeli kum pistindeki son yarışları ilgi çekici olan (5) KAŞEMUM KARA'yı da dikkate alın derim.

10.Koşu: Bu pist ve mesafedeki son yarışında aşırı bekleme yaparak üçüncü olan (2) NORDIC LIGHTS bu kez fazla geç kalmadığı taktirde bence kazanır. 1200 çim pistteki son koşusunda fotoyu önde geçen formda safkan (5) UYGURUNOĞLU rakip görünürken, (14) GET OUT WAY yarış yaşamına formda ve tecrübeli rakipleri arasında ilgi çeken beşincilik elde ederek başlamasıyla ses getirebilir. Daha iyi durumda gireceği bu koşusunda (3)RAYMONDREDDINGTON güven verirken, (8) NEVACAN dikkatimi çeken son dördüncülüğüne göre adından söz ettirecek güçtedir. Kısa mesafedeki son üçüncülüğünde düzlüğü gerilerde dönerek etkili sprintiyle gelip dikkatimi çeken (1) ASİL UTKU sürprizim olacaktır.

İKİNCİ ALTILI GANYAN TAHMİNİM

1.Ayak: 3.6.4

2.Ayak: 9.2.3.4.5

3.Ayak: 1.5.4.2

4.Ayak: 3

5.Ayak: 6.3.1.5

6.Ayak: 2.5.14.3.8.1

Uygun Kilolu SENECA İdeal Pist ve Mesafesinde Kazanacak Güçte "ADANA"

1.Koşu: 6.9.3.7.4

2.Koşu: 2

3.Koşu: 5.3.1.6.7

4.Koşu: 4.1.3

5.Koşu: Arap taylarının Maiden müacadelesinde en formda isim olarak (2) ENDERHAT göze çarparken birinciliğe yakın görüyorum. Bu safkanın eksik koşması durumunda öncelikle (11) ŞANLIER bir süre ara vermiş olmasına rağmen devreye girebilecek ilk safkan olup, (5) TUMBUL SERHAN gelişme kaydetmesiyle mutlaka yazılmalıdır. İdman görünümü ilgi çekici olan (3) TAMERCAN ses getirecek güçte olup, (4) TEK HÜKÜMDAR ile (8) KÜBEY sürprizlerim.

6.Koşu: Gününde olduğu zaman mesafe ayırt etmeden iyi koşan (3)KARSAMBAÇ'ı yarışın en şanslı ismi olarak görüyorum. Formu bu grubu geçmek için yeterli olan (7) SPAS ile etkili son koşuları ardından kusursuz hazırlanarak dikkatimi çeken (6) DALİ APOLARİN bu ayağın olmazsa olmaz diğer isimleridir.

7.Koşu: Ankara 1200 kum pistindeki son koşusunu 1.23.79 ile kazanan (1) ERKŞAN devam eden formuyla rakiplerine yine üstünlük sağlayacak güçtedir. Başarılı yarışları sonrası Ankara Gr-3 koşusunda tabela dışı kalan (6) ASLAN YAĞIZ idman pistindeki fit görünümü ile iddialıdır. Yine İstanbul'daki son Gr-2 yarışında güçlü rakiplerden etkilenen (2) KARACABEY ŞAHI şansı yüksek bir isim olup, yarış yaşamına kazanarak başlayan (11) ERDİBEY dikkate alınmalıdır. Kum pistte üst üste kazanarak son yarışında çim pistte etkisiz kalan (10) TUMBUL NAZLI ile formunu yeterli bulduğum (4) SAADIN KASIRGASI sırasıyla koşunun şanslı diğer taylarıdır.

8.Koşu: Ankara 1400 çim pistinde kazanıp ardından Bursa'ya giderek dördüncü olan (1) ALDA GÖR yakaladığı etkili formuyla rakiplerinden bir adım önde gördüğüm isimdir. 1200 çim pistte 1.17.73 gibi iyi bir derece ile son koşusunu kazanan (3) MAHİR ABİ yine kısa mesafede güven verirken, adından söz ettirdiği yarışlarıyla fit durumda gördüğüm (4) MISTER WIN ile startta fazla kalmadığı taktirde (2) BERKENİN KIZI'da birinciliğin güçlü diğer adaylarıdır.

9.Koşu: Bölünen Maiden koşunun diğer ayağında; son üçüncülüğünde yarışa adapte olmakta gecikerek etkili sprintiyle gelip üçüncü olan (3) BEDOBEY birincilikle tanışabilir. Bir süre geri alındıktan sonra koşacak olan (2) TUĞKANBEY idmanlarını hızlandırarak eksiksiz hazırlanırken, (1) GÖZÜMÜZAYDIN ağır kilosuna rağmen mutlaka değerlendirilmelidir.

10.Koşu: Kilosunun uygun olmasının verdiği avantaj ile rakiplerinden bir adım önde gördüğüm (10) SENECA en son 1400 kum pistte 1.28.10 derece ile etkili ikincilik elde ederek iyi hazırlanması ve sevdiği mesafede bence tek yazılabilir.

İKİNCİ ALTILI GANYAN TAHMİNİM

1.Ayak: 2.11.5.3.4.8

2.Ayak: 3.7.6

3.Ayak. 1.6.2.11.10.4

4.Ayak: 1.3.4.2

5.Ayak: 3.2.1

6.Ayak: 10