Son Yarışı Üst Grupta Ölçü Olmayan STEPS OF Iron'dan Birincilik Bekliyorum "BURSA"

1.Koşu: 4.1.2

2.Koşu: 4.2.7.5

3.Koşu: 5

4.Koşu: İlk defa start alacak olan İngiliz taylarının Şartlı-1 yarışında; Kurtel ekürisinin gelişme kaydeden tayı (2) ERIDANUS en güvendiğim isimdir. Uzun süredir İstanbul'da idman pistinde olan (1) DERKO, acele edilmeden hazırlanarak nefesi yeterli (5) BOSPHORUS BLUE ve uzun galoplarında kendini bulduğu görülen (6) DONT STOP ME NOW sırasıyla şanslarını yüksek bulduğum diğer taylardır.

5.Koşu: Şartlı-19 yarış sürprize açık görünürken; İzmir'deki son koşusunu üçüncü bitiren (5) EXTRA HUNTER'ı rakiplerine göre biraz daha ön planda görüyorum. Geçen haftaki uzun mesafeli kum pist üçüncülüğü başarılı (8) TEKİNKURT yakın rakibi olup, Kocaeli'deki son yarışında güçlü sprintiyle üçüncü olurken beğendiğim (1) BAY METİN yazılmalıdır. Cuma sabahı 800/48.8 23.5 R yarış galobundaki fit görünümü ile (4) FOREVER ABBA kendisine göre rakiplerinin yanında değerlendirilmesi gereken diğer isimdir.

6.Koşu: Her geçen gün daha iyi duruma geldiğini uzun mesafedeki son çim yarışını üçüncü bitirerek gösteren (10) MADAM LUDMILA en güvendiğim isimdir. 1400 çim pistte kazandıktan sonraki formu devam eden (2) DİLBER ile çim pistte gününde olduğu zaman iyi netice alabilen (6) GRAND MISSION şansları yüksek olan diğer isimlerdir. (3) GİRİSKİN formunu bulmaya başladığını son üçüncülüğünde gösterirken, (1) ÇAKIRLAR bu yarışı ile çıkış yakalamasını beklediğim isimdir. Bu aralar idman pistinde daha fazla göze çarpan (5) ÇİKOK HASANBEY ise sürprizim olacaktır.

7.Koşu: Üst üste kazandığı yarışları sonrası İstanbul'daki Gr-1 koşusu kesinlikle ölçü olmayan (1) STEPS OF IRON kendisini tanıyan jokeyi A.Sözen ile tek yazılabilir.

8.Koşu: Son koşusunu Kocaeli 1400 kum pistinde 1.35.92 ile kazanan (10) SİNOPLU MERVE iyi durumunu devam ettirirken Yamak-2 aprantilerin at bineceği bu koşuda yine ilk şansa sahiptir. 63 kilo ile start alacak olsa da gücünün bu gruba yetmesini beklediğim (1) SARIYERLİ ile son iki koşusunda Kısavade yarışlarda mücadele veren (5) ERDOĞDU yazılmasını tavsiye edeceğim diğer isimdir.

9.Koşu: Son koşularında üst gruplarda mücadele eden (2) BALKI TAY'ın İstanbul'daki hazırlıklarında gayet iyi durumda oldğu görülüp bu kez daha müsait rakiplerinin yanında fotoyu önde geçebilir. Son Kv-6 koşusunu beşinci bitirirken 1.24.79 derecesi bu grubu geçmek için bence yeterli olan (5) DEMİRKARDEŞLER'e güveniyorum. Kum pist performansı başarılı olan (8)NİNOŞCAN, Kv-6 yarıştaki dördüncülüğü sonrası iyi hazırlanan (10) TACETTİN BEY ve 82 gün aradan sonra Kocaeli kumunda üçüncü olan (14) İPAR sürprizlerim.

İKİNCİ ALTILI GANYAN TAHMİNİM

1.Ayak: 2.1.5.6

2.Ayak: 5.8.1.4

3.Ayak: 10.2.6.3.1.5

4.Ayak: 1

5.Ayak: 10.1.5

6.Ayak: 2.5.8.10.14

CRESCENT MOON Kazanacak Kadar İyi Durumda "ELAZIĞ"

1.Ayak: 1700 kum pistteki son yarışını önde iyi bir tempo bularak kazanan (6) BELFAST, 800/50.1 25.8 Ç yarış galobunda sıkı hazırlandığını belli eden (9) APPROVED STAR, tabeladan düşmeyen (2) ASABİ, kısa mesafedeki son üçüncülüğü ışıklı (8) ALUCARD, bir süre ara vermiş olmasına rağmen mesafeye yatkın (7) HANDSOME MAN ve bu tip gruplarda adından söz ettiren (3) BABA NASUHİ sırasıyla yazılmasını önereceğim isimler.

2.Ayak: Son yarışını kazanmasına rağmen koşudan sonra yapılan tartı kontrolünde aprantisinin 2300 gram eksik çıkmasıyla birinciliği geçersiz sayılan (5) BOZTEBEYİ favorimdir. Önde boş kalması durumunda (8) HIZLIYSAN YAKALA bu ayakta önereceğim cazip bir isim olup, (2)ÖZERDİNÇ tabeladan düşmemesi ve mesafeyi sevmesiyle yazılmalıdır. (3) VİTAL her an patlama yapabilecek güçte görünürken, (9) UÇAN EJDERHA'yı ıskalamayınız.

3.Ayak: Son haftaların çıkış yakalayan ismi (8) CRESCENT MOON her yarışını bir öncekinden daha başarılı koşmasıyla benim programdaki tek önerimdir.

4.Ayak: Jokeyi F.Yardımcı ile uyum içerisinde olan (4) KAZANCI kazanmaya yakındır. Bu safkanın eksik koşması durumunda devreye girebilecek ilk isim (7) JON DERE olup, önde boş bırakılırsa (6)KOPKAPTAR'danbeyaz bayrak ayna yarışı izleyebiliriz. (10) CİHANIN GÜLÜ tabeladan düşmeyerek iyi durumda olduğunu gösterirken, (2) MAZLUM AĞA ağır kilosuna rağmen yazılmalıdır. (5) DİKME AĞASI güven verirken, (3) HÜRADAM bu yarışına gerçek gücünü yansıtmasını beklediğim bir isim.

5.Ayak: Yarış yaşamına etkili ikincilikle başlayan (3) BANAZ OVASI'nı rakiplerine göre bir adım önde görüyor, ilk kez koşacak olmasına rağmen yeterli nefese sahip bulunan (7) KING KARACA'dan etkili bir performans sergilemesini bekliyorum.

6.Ayak: Bugüne kadar start aldığı yarışlarında adından söz ettiren (4) CAN EFTELYA'nın rövanşı almasını bekliyorum. 1600 kumda Maiden kazanıp ardından yine aynı pist ve mesafede kazanırken Can Eftelya'yı yarım boy farkla mağlup eden (2) GÖZE ÇARPAN şansı yüksek diğer isimdir. Son koşusunu bu safkanların gerisinide üçüncü bitirirken dikkatimi çeken (12) DÜRENDİŞİM'in de değerlendirilmesini öneriyorum.

ALTILI GANYAN TAHMİNİM

1.Ayak: 6.9.2.8.7.3

2.Ayak: 5.8.2.3.9

3.Ayak: 8

4.Ayak: 4.7.6.10.2.5.3

5.Ayak: 3.7

6.Ayak: 4.2.12