DİNAMİT Bugün Birincilikle Tanışır "ANKARA"

1.Koşu: 2.3.4

2.Koşu: 3

3.Koşu: 5.2.4.1

4.Koşu: Uzun mesafeli tempo yarışlarına yatkın (2) SOLİDO HERMANOS ile son altıncılığında tam sprinte kalkacağı anda kapanan (3) DİOMEDEA öncelikli değerlendirilmesini önereceğim isimlerdir. Çim pistte istikrarlı koşmakta olan (4) İNCİOĞLU güven verirken, son haftalarda kendini bulan (7) LADY AVŞA'yı mutlaka yazmanızı tavsiye ederim. Pist ve mesafeyi seven diğer isim (5) WINDMILL'de bana göre ıskalanmamalı.

5.Koşu: 1300 kum pistteki son koşusunu ikinci tamamlayıp dikkat çeken hazırlıklar yapan (6) ANGEL IN THE SNOW bu kez kazanmaya yakın gördüğüm isimdir. Ağır kilo dezavantajına rağmen pist ve mesafeyi seven (1) LION MOCCASIN mutlaka şans tanınması gereken safkanlardan olup, bir süredir start almasa da hız kazandırdığı çalışmalarıyla  dikkat çeken (5) YAKARCA ve jokeyi G.Kocakaya ile start alacak olan (4) FREE CHILDREN'da etkili durumuyla devreye girebilir.

6.Koşu: İstanbul sentetik kumunda kazandıktan sonraki formu devam eden (1) BRIGHT HOPE devam eden formuyla yine rakiplerine göre biraz daha şanslı durumda gördüğüm safkandır. 1600 çim pistte kazanan (7) FIGHTING FALCON bu kez üst grupta mücadele edecek olsa da mükemmel formuyla güven verirken, İstanbul'daki Gr-1 yarışını beşinci tamamlayıp sıkı hazırlanan (2)CHEEKYSON jokeyi H.Karataş ile bu defa birincilik mücadelesi vermesini beklediğim isimdir. Yaklaşık dör aydır start almamış olsa da (6) ZALA BEY eksiksiz görünümü ve çim pistteki bilinen kalitesiyle iddialıdır.

7.Koşu: Maiden kazandıktan sonraki yarışında etkili olamasa da (6) ERTAYIM'ın formunu bu grup için yeterli karşılıyorum. Pist ayırt etmeden son ikincilikleri başarılı olan (5) BARANEFE ile tabeladan düşmeyerek formda olduğunu son yarışlarında belli eden (4) AVCIM'da bana göre üst sıraları zorlayacak güçte bir isimdir.

8.Koşu: Çim pistteki son başarılı ikinciliklerinde ne kadar iyi durumda olduğunu gözler önüne seren (3) DİNAMİT uygun görünen rakipleri arasında tek yazılabilir.

9.Koşu: Kocaeli kum pistindeki son yarışları başarılı (9) EFEER jokeyi A.Çelik ile kazanabilecek güçte bir isim olup, formunu yeterli bulduğum (5) KAŞEMUM KARA bu safkanın en ciddi rakibidir. Adana 1400 kum pistinde kazandıktan sonra Ankara'da Gr-1 koşuda yedinci olan (4) GÖLALAN bu defa birinciliğe yakın gördüğüm isimlerdendir. (3) PİŞMAN AĞA gelişme içerisinde olmasıyla bu yarışı ile çıkışa geçmesini beklediğim safkandır.

İKİNCİ ALTILI GANYAN TAHMİNİM

1.Ayak: 2.3.4.7.5

2.Ayak: 6.1.5.4

3.Ayak: 1.7.2.6

4.Ayak: 6.5.4

5.Ayak: 3

6.Ayak: 9.5.4.3

İlk Yarışı Başarılı COOL POWER Günün En Güvenilir İsmi "İZMİR"

1.Koşu: 1.4.3.6.5.9

2.Koşu: 2.1.4

3.Koşu: 2

4.Koşu: Son yarışlarını beğendiğim (7) UTKUNUN KIZI etkili sprintini gerçekleştirebilmesi halinde rakiplerini geride bırakacak güçte gördüğüm bir isim olup, 1900 çim pistte kazanarak formunu sürdüren (5) YILDIZ TOZU arasında mücadele geçmesini bekliyorum.

 

5.Koşu: Dişi İngiliz safkanlarının Handikap-14 koşusunda; (4)RAINBOW SPIRIT'ın pist ve mesafe avantajını iyi değerlendirmesi halinde etkili sonuç almasını bekliyorum. (12) RAIN FALL son günlerde yükselen bir form grafiğine sahip bulunurken, (1) PANORAMİK bu grubu geride bırakacak güçtedir. Son yarışını kazanan (5) AYRİS güven verirken, (3) AEGEAN DELIGHT devreye girebilir. (7) HOHOL zaman zaman iyi koşabilirken, formu yeterli (11) SHINE AWAY ile gelişme içerisindeki (6) PRINCESS PARLA sürprizlerim.

6.Koşu: Bir süre aranın ardından start alacak olan (10) SPECIAL HORSES bu grubun üzerinde bir isim olmasıyla birinciliğe yakındır. Son haftalarda müthiş bir form tutan (4) NİKKO ile yine çim pistte başarılı yarışlara adını yazdıran (3) LADY NORTH rakipleri olacaktır.

7.Koşu: Yarış hayatına Bursa 1200 kum pistinde kazanarak başlarken 1.15.36 derecesiyle beğendiğim (7) SWEET SACRIFICE rakiplerinden bir adım önde gördüğüm isimdir. Bugüne kadar start aldığı yarışlarında iyi bir performans göstererek üst sıralardan düşmeyen (2) COWARD QUEEN ve çim pistte kazanıp ardından kum pistteki Kv-7 yarışını beşinci bitirse de 1.28.82 derecesi ışıklı olan (6) SUPER PALAZ'ı da yazmanızı öneririm.

8.Koşu: 1200 çim pistteki ilk koşusunu ikinci bitirdikten sonra idman pistinde kazanacak formuna ulaştığını gördüğüm (3) COOL POWER benim bu ayaktaki tekim olacaktır.

9.Koşu: Çim piste yatkın olan (1) SILENT RIVER'ı rakiplerine göre biraz daha şanslı durumda görüyor, son haftaların formda ismi (7) MAHİNURUM'un başarılarına bir yenisini daha eklemesini bekliyorum. 2100 kum pistteki son koşusunu kazanan (10) GÜNEŞKRAL ağır kilosuna rağmen güvendiğim bir isim olup, (3) EYVAH İNCE YUNUS mesafe avantajı ile dikkate alınmalıdır. Sonlardaki sprinti ile (8) DODURGA, 1600 kumdaki son koşusunu ikinci tamamlayan (9)DUYGUDENİZİM, çime yatkın (4) SNOWFLAKE ve idman görünümü ışıklı (2) CANAGEL sırasıyla sürprizde tavsiyelerim olacaktır.

İKİNCİ ALTILI GANYAH TAHMİNİM

1.Ayak: 7.5

2.Ayak: 4.12.1.5.3.7.11.6

3.Ayak: 10.4.3

4.Ayak: 7.2.6

5.Ayak: 3

6.Ayak: 1.7.10.3.8.9.4.2