Son Yarışında Üst Gruptan Etkilenen GÖLALAN Bu Defa Risk Edilebilir "ANKARA"

1.Koşu: 4

2.Koşu: 1.3

3.Koşu: 1.4.3.2.5

4.Koşu: 3 yaşlı İngilizlerin uzun mesafedeki Handikap-16 yarışında; son altıncılığında tam sprinte kalkacağı anda son 50'de kapanarak temposu bozulan (3) DİOMEDEA bu defa kazanacak kadar iyi durumda görünüyor. (6) BLUE CASTLE grubun en formda isimlerinden olup son koşusunda prostesto sonucu ikincilikten üçüncülüğe alınmasıyla mutlaka yazılmalıdır. (4) İNCİOĞLU uzun mesafelere yatkın olması ve çim pistte istikrarlı koşmasıyla güven verirken, (7)LADY AVŞA'yı tabeladan düşmediği yarışları ile değerlendiriniz.

5.Koşu: Etkili ikinciliği sonrası 800/48.5 400/24.2 R galobunda çok iyi durumda görünen (6) ANGEL IN THE SNOW bu kez kazanacak güçtedir. Belli aralıklar ile start alan (5) YAKARCA'yı ilgi çeken idman görünümü ile bu grupta yazmanızı öneririm. (7) RÜZGAR UĞUR bir süre aradan sonraki dördüncülüğünde fotoya kadar kesmeyip dikkatimi çekerken, (2) SIRIUS BLACK pist ve mesafeye yatkın olmasıyla yazılmalıdır. Kilosunun hafif olmasıyla (8) SER PEHLİVAN son koşularında kendisini unutturmuş olsa da bence ıskalanmamalıdır. 61 kilo ile start alacak olan (4) FREE CHILDREN formda jokeyi G.Kocakaya ile adından söz ettirebilir.

6.Koşu: İstanbul çim pistindeki son Gr-1 yarışında güçlü rakipler arasında beşinci olan (2) CHEEKY SON bu kez birinciliğe yakın gördüğüm isimdir. İstanbul sentetik kumundaki son koşusunu kazanan (1) BRIGHT HOPE etkili sprinti ile yine rakiplerini avlayabilecek güçte görünürken, bir süre istirahat ettirildikten sonra eksiksiz hazırlanan (6) ZALA BEY kalitesini konuşturabilir.

7.Koşu: Son yarışında dış kulvarları fazla dolaşmasına rağmen dikkat çeken dördüncülüğü ile formunu geliştirdiğini gösteren (1) MATARACI'yı başta tutuyorum. Tabelada yer bulduğu koşuları sonrası daha iyi duruma gelen (4) AVCIM ile üst üste ikinci tamamladığı son yarışlarını beğendiğim (5) BARANEFE yakın rakipleri olacaktır. 1500 kumda Maiden kazanıp ardından tabela dışında kalan (6) ERTAYIM ise bu ayağın dikkate alınması gereken diğer ismidir.

8.Koşu: Arap taylarının Maiden mücadelesinde; (3) DİNAMİK başarılı ikinciliklerinde yakında kazanacağının işaretlerini verirken bu grupta ön planda değerlendirilmelidir. (8) GÖLYANI grubun formda diğer bir ismi olması ile rakip görünürken, (7) UÇURAN TEPE start aldığı iki koşusunda da adından söz ettirerek güven veren diğer safkandır. Çim pistte daha fazla ümit vermekte olan (4) DORUKKEMAL ve çim pistteki son ikinciliğinde sürekli daha iyi duruma ulaştığını belli eden (10) SAMSAT devreye girebilecek diğer taylardır.

9.Koşu: Adana 1400 kum pistinde 61 kilo ile Kv-6 kazanıp ardından Gr-1 yarışta yedinci olurken dikkatimi çeken (4) GÖLALAN'ın bu kez daha müsait rakipleri arasında kazanmasını bekliyor, günün en sağlam tek ismi olarak görüyorum.

İKİNCİ ALTILI GANYAN TAHMİNİM

1.Ayak: 3.6.4.7

2.Ayak: 6.5.7.2.8.4

3.Ayak: 2.1.6

4.Ayak: 1.4.5.6

5.Ayak: 3.8.7.4.10

6.Ayak: 4

Bu Gruptan Üstün Güç ve Kalitesiyle SPECIAL OF HORSES Kazanmaya Yakın "İZMİR"

1.Koşu: 3.4.1.5.6.9

2.Koşu: 1.3.2

3.Koşu: 2.3.5

4.Koşu: Yeni ilgililerindeki üçüncü startını kazanan (5) YILDIZ TOZU'nun etkili formu devam ederek yine en şanslı isimdir. Tabelada yer bulduğu koşusu sonrası hazırlıkları kusursuz olan (10) TEVAZU ile bu defa uygun kilosuyla start alacak olan (11) DICAPRIO rakip gördüğüm safkanlardır. Önemli gelişmeler içerisinde olduğunu son ikinciliğinde belli eden (3) MANDACAN ile sonlardaki sprintine güvendiğim (7) UTKUNUN KIZI'nı da değerlendiriniz.

5.Koşu: Son yarışlarındaki etkili performansı ile formda gördüğüm (1) PANORAMİK bu defa kazanmaya bir adım daha yakındır. Her yarışı bir öncekinden daha başarılı olması ile formunu bulduğunu gösteren (12)RAINFALL şansı yüksek bir isim olup, (3) AEGEAN DELIGHT bu grup için yeterli form durumuyla yazılmalıdır. Son yarışında bekleneni verememiş olsa da pist ve mesafeye yatkınlığı ile (4) RAINBOW SPIRIT devreye girebilir.

6.Koşu: Çim pistte daha iyi gruplarda bile başarılı yarışlarını izlediğimiz (10) SPECIAL OF HORSES 130 gün aradan sonra piste çıkacak olsa da üstün sınıfı ile kazanmasını beklediğim isimdir.

7.Koşu: Bursa 1200 kum pistindeki ilk koşusunu 1.15.36 ile gösterişli kazanarak gücünü kanıtlayan (7) SWEET SACRIFICE yine rakiplerine göre biraz daha şanslı durumdadır. İlk koşusunu çim pistte kazanıp ardından 1400 kumda ikinci olurken 1.28.82 derecesi üst grupta bana göre yeterli olan (6) SUPER PALAZ yakın rakibidir. 1200 çim pistteki son Maiden yarışını kazanırken dilbağı takılmasının yararlı geldiğini gördüğüm (5) QUEEN OF MIZZEN ile bugüne kadar üç defa start alarak pist ayırt etmeden üst sıralarda yer bulan (2) COWARD QUEEN'de etkili olabilir.

8.Koşu: Çim pist performansı daha iyi olan (1) BATMANBEYİ'nin son kum yarışı kesinlikle ölçü alınmadan bu rakiplerinin yanında ön planda değerlendirilmesi taraftarıyım. 1200 çim pistteki ilk startında ikinci olarak formunu üst seviyeye taşıyan (3) COOL POWER ile son üçüncülüğünde bariyer dibinden etkili gelerek dikkatimi çeken (7) EBRARIM'a da şans tanınmalı.

9.Koşu: Pist ayırt etmeden son koşularındaki başarılı performansı ile (7) MAHİNURUM'u en şanslı isim olarak görüyorum. Çim pistteki son koşusunda makineden 10 boy geç çıkarak etkili sprinti ile gelip beşinci olurken dikkatimi çeken (6) MUSLİH AĞA ve gelişme içerisindeki (3) EYVAH İNCE YUNUS rakip gördüğüm isimlerdir. 2100 kum pistte kazanarak çim pistte de etkili olan (10) GÜNEŞKRAL ve sonlardaki sprintini yapabilirse (8) DODURGA bu ayağın şanslı diğer isimleri olacaktır.

İKİNCİ ALTILI GANYAN TAHMİNİM

1.Ayak: 5.10.11.3.7

2.Ayak: 1.12.3.4

3.Ayak: 10

4.Ayak: 7.6.5.2

5.Ayak: 1.3.7

6.Ayak: 7.6.3.10.8