BLUE SHARK Maiden'dan Çıkmaya Çok Yakın "İSTANBUL"

1.Koşu: 5.4.7

2.Koşu: 3.6.1.4

3.Koşu: 6

4.Koşu: Daha güçlü rakipleri arasındaki son ikinciliğine göre (7) REAL TROUBLE ön plana çıkarken, ilk startını ölçü almadığım (8) RED SUNSET idman pistinde iyi görünmesiyle farklı koşacak güçtedir. Yarış koştukça kendisini geliştiren (5) MISS PETIT güven verirken, (12) SOLİ ile (1) BAGHSHI bu ayağın sürprizleri olacaktır.

5.Koşu: Dişi Arap taylarının mücadelesinde; Bursa'dan formda gelen (2) HENNA GIRL etkili son üçüncülüğüne göre bir adım önde olup, yarış yaşamına çimde kazanarak başlayıp ardından beşinci olan (4) BLUEMOON rakibidir. Formu bu grup için yeterli (3) JAVARONOK GOŞA güven verirken, (7) DİLBERAN iki yarış önce Maiden kazanmasıyla ses getirecek güçtedir. (6) MONAROZA İstanbul'a iyi durumda gelirken, (8) SİVASLI GELİN Ankara çim pistinde ilgi çeken yarışlar sergilemesiyle yazılmalıdır. Süratli yapısıyla (1) HEYFA ve Burs açim pistindeki son Maiden yarışını kazanan (9) GARNET'i de dikkate alınız.

6.Koşu: Gr-1 Çaldıran Koşusu'nda; Ankara çim pistindeki ikincilikleri sonrası formunu devam ettirmekte olan (12) ZIZKA en güvendiğim isimdir. 1400 çimdeki son Gr-2 koşusunu kazanmasına rağmen faul yaptığı gerekçesiyle ikinci sayılan (5) FESTIVAL FEVER ile yine aynı yarışı ikinci bitirse de protesto sonucu kazanmış sayılan (3) ÇALDIRAN iyi durumlarıyla bu önemli koşunun diğer şanslı taylarıdır. Seri birincilikleri sonrası dördüncü tamamladığı yarışından sonra idman görünümü gayet iyi (2) BLUE SUNSET mutlaka değerlendirilmelidir.

7.Koşu: Üst üste kazandığı yarışlarından sonraki koşusunu ikinci bitiren (3) İSHAKHAN'ın formu devam ederken önde gelen isimdir. Son yarışında kapalı gözlük denenip dördüncü olan (2) EDGAR ile istikrarlı koşarak son koşularında adından söz ettiren (4) EL MAESTRO rakip gördüğüm isimlerdir.

8.Koşu: Bugüne kadar start aldığı üç yarışında da sentetim ve çim pistte tabeladan düşmeyerek formda olduğunu gösteren (3) BLUE SHARK uygun gördüğüm rakipleri arasında bence tek yazılabilir.

9.Koşu: 1200 sentetik kum pistteki son koşusunu güçlü rakibi Lima'nın arkasında ikinci bitirirken 1.19.27 derece elde eden (2) DİLAN KIZ süratli bir kısrak olmasıyla kazanabilir. Etkili üçüncülüklerinden sonra sürekli daha iyi duruma gelen (7) UÇAN KUZEY ciddi rakip görünürken, bu aralar gelişme içerisinde olan (4) CANASLANIM seri bir isim olmasıyla devreye girmeye çalışacaktır. Her geçen gün daha farklı duruma ulaştığını son dördüncülüğünde belli etmesi ile (9) ONATKUT ise sürprizimdir.

İKİNCİ ALTILI GANYAN TAHMİNİM

1.Ayak: 7.8.5.12.1

2.Ayak: 2.4.3.7.6.8.1.9

3.Ayak: 12.5.3.2

4.Ayak: 3.2.4

5.Ayak: 3

6.Ayak: 2.7.4.9

DONATELLA ve BENİM GÜZEL KIZIM Güvendiğim İsimler "ADANA"

1.Koşu: 1.2

2.Koşu: 3

3.Koşu: 5.4.1.2.8.9

4.Koşu: 2

5.Koşu: Dişi İngilizlerin Maiden yarışında; iyi hazırlıklarıyla yükselişinin  devam ettiğini gösteren (9) STELLA GIRL ile çim pistte etkili koşan ve son üçüncülüğünde dikkat çeken (2) EZHAR önde gelen isimlerdir. (4) IŞILKIZ start aldığı iki yarışında da dikkat çekerken, (6) PERELİNA KIZI yazılmalıdır. (5) PEKERİM İstanbul'dan geldikten sonra aşama gösterirken, (7) RUN BORN ile (10) THIBBUNE HA sürprizde tavsiyelerim olacaktır.

6.Koşu: Son yarışına  göre daha müsait rakipleri arasında koşacak olan (5) PIPELINE sonlardaki etkili sprintiyle kazanabilir. (6) SEMİH BEY yine bekleme yaparak adını üst sıralara yazdırmasını beklediğim diğer isim olup, (2) PERİ ANA son koşusunda olduğu gibi rakiplerini geride bırakabilir. 63 kilo ile ikinci tamamladığı son koşusu başarılı olan (4) LION CHILD, son yarışının kum piste alınmasıyla şansını baştan yitiren (9) TEMPESTA MIA ve uygun kilo avantajıyla (12) YILDIRIM HANIM sırasıyla sonraki ihtimallerdir.

7.Koşu: Ankara kum pistindeki son uzun mesafeli yarışlarını üst üste kazanan (7) DONATELLA formunu koruması ve jokeyi Müslüm Çelik ile programdaki birinci tekimdir.

8.Koşu: Pist ayırt etmeden iyi koşarak en son ikinci tamamladığı yarışı sonrası idman görünümü kusursuz olan (8) YAVUZ SALİM'e ilk şansı tanıyorum. 1200 çim pistteki iki koşusunu da kazanan (7) SON OF THE WEST birinciliklerine devam etmeye çalışacak olup,  grubun en yüksek handikap puanlı safkanı (2) DOKTOR SAMET yazılmalıdır. 1200 çim pistte 1.11.66 ile Maiden kzanıp ardından beşinci olarak bekleneni verememiş olsa da (1)CANOTAY'a şans tanımanızı öneririm.

9.Koşu: Dikkat çeken son yarışları ile iyi durumda olduğunu gördüğüm (2) BENİM GÜZEL KIZIM'ın kazanabileceği grubu bulmasıyla günün ikinci tek ismi olarak değerlendirilmesini öneriyorum.

10.Koşu: Her yarışı bir öncekinden başarılı olan (6) ÖZARIN rakiplerine göre bir adım öndedir. (4) PORSUK KIZI Elazığ'dan geldikten sonra 1400 kumda başarılı ikinciliğe imza atarak dikkatimi çekerken, (5) FEYATBABA yeterli karşıladığım formuyla değerlendirilmelidir. Kilosunun uygun olmasıyla (12)HÜKÜMHAN, önde boş kalırsa (9) GAMBİYA, tabelada yer bulduğu son koşusu etkili (7)  KOCAMEMİK ve gelişme içerisinde olan (10) FUNDO sırasıyla sürprizde tavsiyelerim.

İKİNCİ ALTILI GANYAN TAHMİNİM

1.Ayak: 9.2.4.6.5.7.10

2.Ayak: 5.6.2.4.9.12

3.Ayak: 7

4.Ayak: 8.7.2.1

5.Ayak: 2

6.Ayak: 6.4.5.12.9.7.10