Sonlardaki Sprintine Güvendiğim FLYING SPICE Risk Edilebilir "İSTANBUL"

1.Koşu: 4.1.6

2.Koşu: 3.1.2

3.Koşu: 6.3.2.4

4.Koşu: Son koşusunu üçüncü bitiren (2)PRINCEOFDARKNESS mesafenin başarılı ismi olması ile kazanabilir.  Ankara çim pistindeki son yarışlarında istikrarlı bir performans gösteren (6) STEEL HAWK ile uygun kilolu (7) NORDIC LIGHS şanslarını yüksek bulduğum diğer isimlerdir. İki yarış önceki koşusunda ilgi çeken üçüncülük elde eden (8) GÖKDOĞAN güven verirken, (5) FREE CHILDREN ve (4)KINGOFTHESOUTH sentetik piste yatkın olan isimler olmalarıyla dikkate alınmalılar.

5.Koşu: İlk kez start alacak olan taylarda babası Luxor, annesi Tatvan İncisi olmasıyla adeta çim pistte ilerisi için ışık saçan (5) RIGHT AS RAIN idman pistindeki kusursuz görünümüyle de ön plana çıkan bir isim. Uzun zamandır hazırlanarak nefesi eksiksiz (8) TAUPE CASHMERE ile her geçen gün daha farklı duruma ulaşan (2) MAGNETIC STORM rakipleridir.

6.Koşu: İstanbul 1400 çim pistindeki Gr-2 koşusunu dördüncü tamamlayıp ardından Ankara'da start alıp beşinci bitirdiği koşusunda hücumda geç kalan (3) FLYING SPICE kazanabileceği grupta benim program üzerinde en güvendiğim isimdir.

7.Koşu: 1200 çim pistteki son yarışına adapte olmakta gecikince etkili sprintiyle gelmesi ancak dördüncü olmasına yeten (2) EGREGIOUS ROCK bu defa mesafenin 200 metre daha uzamasıyla rakiplerine üstünlük kurmasını beklediğim isimdir. Son üç koşusunu 1000-1200 mesafeler arasında üstün bir performans sergileyerek art arda kazanan (1) ALİHAN yine önde yarışı kabullenerek birincilik serisini sürdürmeye çalışacaktır. Kendisini tanıyan jokeyi Özcan Yıldırım ile start alacak olan (6) TRACTOR ideal pist ve mesafesinde güven verirken, (3) GRASYAS Ankara çim pistindeki son koşusunu 1900 çimde kazanmasıyla sürpriz gerçekleştirebilir.

8.Koşu: Son uzun mesafeli çim yarışını üçüncü tamamlarken etkili sprintiyle gelip dikkatimi çeken (4) TUNÇ SİPERİ aynı performansı sergilemesi halinde bence kazanacak güçtedir. Üst üste fotoyu önde geçtiği yarışlarından sonra Bursa'da hazırlanarak süper formu süren (2) KÖÇEK ile ikinci tamamladığı koşuları ardından etkili durumu süren (7) SÜPERMEN yakın rakipleridir. Son yarışında ağır kilosundan etkilenen (5) EZERDÖVER ile son haftalarda kendini bulan (3) ŞAH DRAGON bu ayağın ıskalanmaması gereken diğer isimleridir.

9.Koşu: Başarılı ve istikrarlı son yarışlarıyla formunun zirvesinde gördüğüm (2) ARSLAN ilgi çeken idman görünümü ile birinciliğe çok yakındır. 2100 sentetik kum pistteik son koşusunu kazandıktan sonra etkili formu süren (4) ROCKET SCIENCE ile önde iyi bir tempo bulması durumunda (1) SOLİDO HERMANOS rakip gördüğüm isimlerdir.

İKİNCİ ALTILI GANYAN TAHMİNİM

1.Ayak: 2.6.7.8.5.4

2.Ayak: 5.8.2

3.Ayak: 3

4.Ayak: 2.1.6.3

5.Ayak: 4.2.7.5.3

6.Ayak: 2.4.1

HARLAN DRAKA'yı Pist ve Mesafesinde Tek Yazabilirsiniz "ADANA"

1.Koşu: 3

2.Koşu: 4.6.1.2.3

3.Koşu: 1.6.4

4.Koşu: İngiliz taylarının Maiden koşusu ile başlayacak olan ikinci altılıda; iki yarış koştuktan sonra gelişme gösteren (6) İLKNUR ile etkili iki yarışından sonra bir süre istirahate çekilen (10) NICOBAR önde gelen kısraklardır. (4) EZHAR tabelada yer bulduğu koşuları ardından idman pistinde gayet iyi görünürken, (3) ES GÜL HANIM son yarışında makineden yedi boy geç çıkarak dikkat çeken üçüncülük elde etmesiyle ses getirebilir. Artan yarış tecrübesi ile (6) FRİGG ve aşama kaydetmeye başlayan (11)TEKNERGİS sürprizlerim.

5.Koşu: Daha güçlü rakipleri arasındaki son yarışını yakın aralarla beşinci bitiren (12) MERRY MOON o koşusundaki performansını tekrarlaması halinde bence kazanır. 800/49.4 24.0 Ç galobundaki fit görünümü ile farklı duruma ulaştığını gösteren (4) MERCHANDISER ile önemli gelişmeler içerisinde olduğunu son üçüncülüğünde gösteren (1) AMANDERO rakipleridir.

6.Koşu: Mükemmel bir form tutan (3) HAYALET ŞEHİR yine pist ve mesafenin verdiği avantajı iyi değerlendirmesi durumunda fotoyu önde geçmeye bir adım daha yakın gördüğüm isimdir. Kalitesi bu grup için yeterli (1) BERKENİN KIZI en ciddi rakip görünürken, çim pistteki son yarışlarında adından söz ettiren (2) BENZENCİ'yi de ıskalamamak gerekir.

7.Koşu: Son yarışını İstanbul'da tabela dışında bitirirken üst grupta mücadele veren (1) HARLAN DRAKA mesafenin kısa olması avantajı ile bence bu rakipleri arasında kazanmaya yakındır.

8.Koşu: Bölünen Maiden koşunun diğer ayağında; yakın ara üçüncü tamamladığı yarışından sonra iyi hazırlanan (5) KARPATYA'nın formunu bulduğunu söyleyebilirim. (11) THE PUISSANT tabeladan düşmediği yarışları ile iyi durumda olduğunu belli ederken, (8) PEKERİM bu haftaki pist çalışmalarında daha fazla dikkat çekmesiyle devreye girebilir. İki yarışında da tabelada yer bulan (9) SAGESSE ile ilk kez koşacak olmasına rağmen çalışmalarını hızlandıran (4) JOUSKA sürprizde tavsiye edeceğim isimler olacaktır.

9.Koşu: Kısa mesafeli yarışta; ayağına çabuk olması ile (8) SIESTRA rakiplerini çıktığı gibi geride bırakabilir. Kazandığı 1300 çim pist koşusu sonrası formu devam eden (2) YILDIRIM HANIM yine şansı yüksek bir isim olup, (5) MAKAWEE son yarışında olduğu gibi fotoyu önde geçebilir. 1300 çim pistteki son koşusunda fotoyu önde geçen (6) MASAL MİNA güven verirken, sonlardaki sprintini gerçekleştirebilirse (9) TARSUS RÜZGARI'da etkili olacaktır.

İKİNCİ ALTILI GANYAN TAHMİNİM

1.Ayak: 6.10.4.3.5.11

2.Ayak: 12.4.1

3.Ayak: 3.1.2

4.Ayak: 1

5.Ayak: 5.11.8.9.4

6.Ayak: 8.2.5.6.9