Sonlardaki Sprintiyle ÇİÇEK HANIM Diyorum "İSTANBUL"

1.Koşu: 1.3.4.7

2.Koşu: 2.3.1.5

3.Koşu: 5

4.Koşu: 1.2

5.Koşu: Ankara'daki son Gr-1 yarışında üst grupta mücadele ederek tabela dışı kalan (6) AK FİLOZOF jokeyi Halis Karataş ile bu kez başta değerlendirilmeli. Sentetik pistteki etkili üçüncülüğü sonrası formunu koruyan (2) RÜZGAR BARIŞ ile sentetik pistte Şartlı-5 kazandıktan sonra Gr-1 koşuda sekizinci olan (9) TAŞKENT rakip gördüğüm isimlerdir. Çim ve sentetik kumda üst üste kazanarak en son yarışında dördüncü olan (4) ALKANLI ile her ne kadar 62 kiloyla start alacak olsa da (1) O BİR ÇELİK bu ayağın şanslı diğer isimleridir.

6.Koşu: Uzun aradan sonraki koşusunu beşinci bitiren (9) AKKULA'dan artan form ve kondisyonuyla bu kez farklı performans sergilemesini bekliyorum. (2) NİĞBOLU 2200 çim pistte kazandıktan sonraki formunu devam ettirirken, son yarışında mesafenin kısa geldiğini gördüğüm (7) NAKIŞ bu defa uzun mesafede farklı koşmasını beklediğim isimdir. Üst üste ikinci bitirdiği yarışlarında fit durumda olduğunu belli eden (4) SÜPERMEN ile Pazar sabahı 1000/1.08.2 400/25.7 R galobu ışıklı (8) YÜKSELABİ bu ayağın şanslı diğer isimleridir.

7.Koşu: Mükemmel formu ile çim pistte başarılı ve istikrarlı koşan (7) İSHAKHAN en son 1600 çimde Kv-8 kazanıp idmanlarında da dikkat çekmesiyle yine fotoyu önde geçmeye yakındır. 1200 çim pistteki son yarışını 1.10.59 ile Alihan gibi bir ismin arkasında ikinci bitiren (3) ANABELLA o koşusuna göre birinciliğe yakın diğer isimdir. Çim ve sentetik kum pistteki son yarışlarında üst sıralardan düşmeyen (6) SUN TIME ile son koşusunda makineden geç çıktığı için etkisiz kalan (5) LUMINESCENCE mutlaka şans tanınması gereken diğer safkandır.

8.Koşu:  Son yarışında tam sprinte kalkacağı anda kapanan (5) ADAL önde gelen isimdir. Bursa'da hazırlanan ve uygun kilo avantajına sahip bulunan (7) ANZAKLI rakip görünürken, kilosu ağır olmasına rağmen Bursa'daki son üçüncülüğüne göre yatkın olduğu uzun mesafede (4) SWEPS iddialıdır. (2) KATARSİS ilgi çeken yarışlarıyla her an patlama gerçekleştirebilecek bir isim olup, her yarışı bir öncekinden daha başarılı olmasıyla (3) PASSION RUNNER mutlaka yazılmalıdır.

9.Koşu: 1400 metrede kazandıktan sonra yine sentetik pistte start aldığı koşusunu 1500 metrede hücumda geç kalarak üçüncü bitiren (2) ÇİÇEK HANIM etkili formuyla tek yazılmasını tavsiye edeceğim isimdir.

10.Koşu: Dişi İngilizlerin Maiden koşusunda; kazanacak güce ulaşan (8) SOLEIL JARDIN en son 1400 sentetik kumda ikinci olurken dilbağından olumlu sonuç alındığı görülmesiyle favorimdir. Çim pistteki son yarışlarında tabeladan düşmeyen (5) LAKE OF LIFE ile jokeyi Gökhan Yıldız'la start aldığı üç yarışında da adından söz ettiren (9) SUMEL KIZI rakipleri olacaktır.

İKİNCİ ALTILI GANYAN TAHMİNİM

1.Ayak: 6.2.9.4.1

2.Ayak: 9.2.7.4.8

3.Ayak: 7.3.6.5

4.Ayak: 5.7.4.2.3

5.Ayak: 2

6.Ayak: 8.5.9

Süratli BAAHUBALİ Kısa Mesafede Yakalanmadan Bitirir "BURSA"

1.Koşu: 5.6.1.8

2.Koşu: 1.2.4.3

3.Koşu: 2

4.Koşu: Pist ve mesafenin başarılı ismi (1) AIRFIELD Handikap-16 yarışta ilk başta şans tanıdığım safkan olup, formunu sürdüren (7) İSEN BUGA ciddi rakibidir. Son koşularındaki başarılı performansıyla (5) KING OF SOLID ve kısa bir süre dinlendirilerek iyi hazırlanan (3) KEEN EYE şansı yüksek diğer safkanlardır. Son beşinciliğini dikkat çekici bulduğum (6) TANGÜL HANIM, ayağına çabuk olmasıyla kısa mesafede çıkış yakalayabileceğini düşündüğüm (9) KAŞGARIN KIZI ve ikinci tamamladığı son yarışıyla (8) KINESIS bu ayağın değerlendirilmesi gereken isimleridir.

5.Koşu: Altı buçuk ay aradan sonraki yarışını üçüncü bitirirken dikkatimi çeken (5) YELE DILO ile tabeladan düşmediği koşuları sonrası idman görünümü kusursuz olan (10) ŞANS BALONU bu ayakta ayırt edilmeden yazılması gereken isimler.

6.Koşu: Ankara 1500 kum pistindeki son Gr-1 yarışını 1.31.73 ile kazanan (7) WARDENCLYFFE ile son koşularındaki başarılı performansıyla fit durumda gördüğüm (6)OĞLUMDORUK bu ayağın önde gelen isimleridir. Kendisini tanıyan jokeyi Tolga Yıldız ile start alacak olan (8) JEFE DE JEFES bu ayaktaki sürpriz önerim olup, alt grupta kazanan (2) COLOUR OF LIGHT iyi durumunu sürdürmesiyle yine ses getirebilir. İstanbul'da hazırlanan (1) CHEEKY SON üçüncü bitirdiği yarışı ardından gelişme göstermesiyle dikkate alınmalıdır.

7.Koşu: Süratli stili ile kısa mesafede rakiplerini yanına yaklaştırmayacağını düşündüğüm (1) BAAHUBALİ daha iyi gruplarda bile adından söz ettiren bir isim olup tek yazılabilir.

8.Koşu: Çim pistte start aldığı iki yarışı da başarılı olan (1) ERIDANUS'un bu kez kazanıp kendisi kadar formda olan ekürisiyle birlikte başta değerlendirilmesi taraftarıyım. (10) KARIŞMA SEN tabelada yer bulduğu yarışları sonrası idman pistinde aşama kaydetmesiyle rakip görünürken, son yarışında start verildikten kısa bir süre sonra dışarı açılmasıyla şansını yitiren (7) CIRILLA farklı sonuca ulaşabilir. Bir süre istirahat ettirilen (4) SİLLYON ise sürprizimdir.

9.Koşu: Çim pistteki son koşusunda etkili sprintiyle gelerek dikkat çeken üçüncülük elde eden (6) POLAT AĞA'yı en şanslı isim olarak görüyorum. 1300 çim pistteki son Handikap-15 yarışını kazanan (3) NUSRAT ETKİSİ yine birinciliğe yakın olup, seri yapısının verdiği avantajı iyi değerlendirmesi halinde (2) GÜRSUYUM devreye girecektir. Kocaeli kumunda üçüncü olduktan sonra formunu geliştiren ve çimde de bir kez kazanan (1)BALKITAY daha sonraki ihtimaldir.

İKİNCİ ALTILI GANYAN TAHMİNİM

1.Ayak: 1.7.5.3.6.9.8

2.Ayak: 5.10

3.Ayak: 7.6.8.2.1

4.Ayak: 1

5.Ayak: 1.10.7.4

6.Ayak: 6.3.2.1