09 Kasım Perşembe günü Ankara 75.Yıl Hipodromu'nda 1600 metre çim pistte yapılan, 2 Yaşlı İngiliz taylarının katıldığı günün 1.Koşusu olan Maiden yarışta; son 100’den sonra VARDA VELA ile binicisi Mehmet Akyavuz, KİNG OF DELATIERRA'nın binicisi Ayhan Kurşun'a içinden gelerek kısa aralıklarla 3 kez yan tampon yaptı. KİNG OF DELATIERRA kazanabileceği koşudan üçünçü ayrıldı, Komiserler Kurulu koşuyu Re'sen incelemeye alarak koşu sıralaması değişmesi çok doğru bir karar olup 1.5.2.6.3.4 sıralamasını 1.2.5.6.3.4 numaralı Atlar re'sen değiştirilmiştir.

Komiserler Kurulu Raporu

5 numaraya kayıtlı olarak koşan VARDA VELA isimli atın binicisi Mehmet AKYAVUZ, koşunun son 400 metresinde usulsüz kulvar değiştirerek dışındaki atların koşu yolunu engellemesi nedeniyle koşu kurulumuzca incelemeye alınmıştır. Yapılan inceleme neticesinde; 1-5-2-6-3-4 numaralı atlardan oluşan koşu sıralaması, 1-2-5-6-3-4 numaralı atlar olarak re’sen değiştirilmiştir.

5 numaraya kayıtlı olarak koşan VARDA VELA isimli atın binicisi Mehmet AKYAVUZ, son 400 metresinde usulsüz kulvar değiştirerek dışındaki atların koşu yolunu engelleyerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış ve 6132 sayılı At Yarışları Hakkında Kanun 4. maddesi ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 122. Maddesi gereğince savunma tutanağı tebliğ edilmiştir. Savunmasını verdikten sonra gerekli işlem tesis edilecektir.