Kısa Mesafede ANGEL IN THE SNOW Yine Çok Şanslı "ADANA"

1.Ayak: Son yarışında dilbağı çıkartılarak 1200 kumda 1.13.17 ile kazanan (6) ANGEL IN THE SNOW yine pist ve mesafe avantajını iyi değerlendirerek rakiplerine göre kilosunun da uygun olmasıyla benim programdaki tek önerimdir.

2.Ayak: 1400 kumda 1.30.02 ile Maiden kazandıktan sonra yine aynı pist ve mesafede dördüncü olurken bu kez 1.29.54  derece elde eden (4) CAVALRY OF VICTORY'i en şanslı isim olarak görüyorum. Yarış yaşamına Kocaeli 1200 kum pistinde 1.16.46 ile kazanarak başlayan (5) ÇAĞANIM ile grubun formda ve tecrübeli diğer ismi (6) GRANDE OPUS bu safkanın takipçileri olacaktır. Bugüne kadar çim ve kum pistte olmak üzere iki defa kazanan (1) MY JULIETTE güven verirken, en son çim pistte beşinci olarak kumda daha farklı bir isim olan (8) ALAGİDİN ile 1300 kum pistte yarış yaşamına kazanarak başlayan (2) KING OF THE SEA bu koşunun şanslı diğer isimleri olacaktır.

3.Ayak: Formunu bulan (4) ALİBEĞ son yarışını 1300 kumda iyi bir bekleme yaparak kazanırken yine ilk şansı almayı bence hak ediyor. Kalitesi bu gruptan biraz daha yüksek (2) BİLİRHAN önde kuracağı temposuyla bitirmeye çalışacak olup, 1400 kumda 1.37.01 ile kazanarak ardından 2100 kumdaki Kv-6 koşusunu dördüncü tamamlayan (1) BAY TOSUNOĞLU mutlaka yazılmalıdır. Uzun mesafede çıktığı gibi kazandıktan sonra iyi durumu süren (7) PEKALP ile ikinci olduğu yarışı ardından daha farklı duruma gelen (8) TAŞTEPE'yi de dikkate alınız.

4.Ayak: Grubun en formda ismi olan (2) KUMTEPER uzun mesafelere yatkın olmasıyla kazanmaya bir adım daha yakın görünüyor. Ankara 2100 kum pistindeki son koşusunda fotoyu önde geçen (1) DREAM OF HONOUR fit durumunu sürdürmesiyle yine şansı yüksek bir isim olup, aynı yarışı bu rakibinin gerisinde ikinci tamamlarken gelişme içerisinde olduğunu belli eden (4)MUSHARRAF'da bence ses getirecektir.

5.Ayak: Jokeyi Mehmet Akyavuz ile start aldığı son yarışlarını üst üste ikinci bitirirken yakında kazanacağını gösteren (4) EL LORD ile Ankara kumunda ikincilik elde edip ardından İstanbul sentetik kum pistinde de adından söz ettiren (5) GIVE GOD arasında mücadele bekliyorum.

6.Ayak: Farklı hipodromlarda start aldığı son koşularında adından söz ettirerek fit durumda olduğunu belli eden (3) BİLİRKİŞİ sonlardaki can alıcı sprintiyle rakiplerine üstünlük sağlayabilir. 63 kilo ile Ankara 1400 kum pistinde ikinci tamamladığı yarışı sonrası formunu bulan (6)MUCİTTAY yakın rakibi olup, 1300 kumdaki son koşusunu Alibeğ'in arkasına ikinci tamamlayıp çıkış yakaladığını gösteren (9) KAPAKLICAN bu ayağın olmazsa olmazıdır. Beklenen yarışlarını tam olarak gerçekleştiremese de (5) KAŞEMUM KARA mutlaka değerlendirilmelidir.

ALTILI GANYAN TAHMİNİM

1.Ayak: 6

2.Ayak: 4.5.6.1.8.2

3.Ayak: 4.2.1.7.8

4.Ayak: 2.1.4

5.Ayak: 4.5

6.Ayak: 3.6.9.5

Son Ayakta MIND THE DEVIL Kapanışı Yapar "ANTALYA"

1.Ayak: Sentetik pistte yapılacak yarışta; İstanbul'daki son koşularında adını üst sıralara yazdıran (1) SOLIDO HERMANOS önde kuracağı temposuyla rakiplerine üstünlük sağlayabilir. Bursa çim pistinde kazandıktan sonraki etkili formu süren (3) EXTRACTION en ciddi rakibi olup, bence aralarındaki mücadele birinciyi belirleyecektir.

2.Ayak: Bursa çim pistindeki son Kv-6 yarışını üçüncü bitirirken formda gördüğüm (3) NAMÜTENAHİ sentetik pistte etkili performans sergilemesini beklediğim isimdir. Etkili yarışları sonrası tabela dışında tamamladığı koşusunda varlık gösteremeyen (1) KIZIL GEZEGEN bu kez farklı sonuç alacak güçte olup, form durumu yeterli (8) ÇETİNŞAH mutlaka yazılmalıdır. Son yarışında Gr-3 koşan (2) KUTADGU güven verirken, kendisini tanıyan jokeyi Kadir Tokaçoğlu ile (5) NİHAVENT bu ayağın şanslı diğer ismidir. Ankara 1500 kum pistinde kazandığı yarışı sonrası etkili formu süren (4) NEVZATTAY'ı da değerlendirmenizi tavsiye ederim.

3.Ayak: Ankara kum pistindeki son uzun mesafeli yarışını kazanarak etkili formu süren (7) CİHANA BEDEL favorimdir. Daha güçlü rakipler arasındaki son koşusunda beşinci olurken bu grup için gayet iyi bir performans gösteren (3) ÇELİKKALKAN şansı yüksek diğer bir isim olup, Adana'daki 1000/1.08.5 27.4 HÇ galobundaki havasını bu koşusuna taşıması durumunda (1) ÖZAKIN üst sıraları zorlayacak güçtedir. Etkili yarışları sonrası en son İstanbul'daki koşusunda tabela dışı kalsa da (4) BABAARİF'e bence bir çarpı atılmalı.

4.Ayak: 2000 kum pistte Kv-9 kazandıktan sonra yine aynı pist ve mesafede mücadele ederek bu kez Gr-1 koşuda dikkat çeken üçüncülük elde eden (2) GUILLOTINE uyum sağladığı jokeyi Saadettin Boyraz ile birinciliğe yakındır. 144 gün aradan sonra start alacak olsa da İstanbul'da hazırlanıp Antalya'daki 800/50.0 23.6 R galobunda formunu bulduğunu belli eden (3) PERSIAN ROSE ile her geçen gün gücüne ulaşmakta olan (5) NANSIO rakipleri olacaktır.

5.Ayak: Bursa çim pistindeki son beşinciliğinde fotoya kadar iyi mücadele vererek dikkatimi çeken (6) SAMURAI KAJIKI rakiplerine göre bir adım daha öndedir. Süratli bir isim olan (5) PLEINE LUNE önde boş bırakılması durumunda etkili koşabilecek güçte görünürken, istikrarlı ve başarılı koşuları sonrası etkili formu süren (8) BEWITCHED mutlaka yazılmalıdır. Tabelada yer bulduğu son yarışları dikkat çekici olan (7) SWEETY BELLA güven verirken, ekürilerden (3 KANAGA uzun süredir start almasa da açıklarını gidermeye başlaması ile devreye girebilir.

6.Ayak: İlk koşusunu İstanbul sentetik kum pistinde ikinci bitirip bir süre geri alınan (3) MIND THE DEVİL İstanbul'da düzenli bir şekilde çalıştıktan sonra Antalya'ya gelip 400 metrelik 26.5 R sprintinde piste uyum sağlamış görünmesiyle bence üstün olduğu bu grupta kazanarak Maiden'dan çıkacaktır.

ALTILI GANYAN TAHMİNİM

1.Ayak: 2.3

2.Ayak: 3.1.8.2.5.4

3.Ayak: 7.3.1.4

4.Ayak: 2.3.5

5.Ayak: 6.5.8.7.3

6.Ayak: 3