EKO BABA ve ÇIGRÜZGARI'ndan birincilik bekliyorum "İZMİR"

1.Koşu: 3-8-7-4

2.Koşu: 2

3.Koşu: 3-1

4.Koşu: İzmir'de ve Kocaeli'deki başarılı ikinciliklerinin ardından İstanbul sentetik pistteki son koşusu formunun ölçüsü olmayan Bursa’daki hazırlığı iyi (3) TUNCER sevdiği kaba kum pistte ilk şanslı atım. Üç yarış önce burada 1400'de 1.34.64 ile Kv-7 kazanan, son iki koşusunda tabelada yer alan ve kısalan mesafe lehine (1) KUDRETLİTAY ve son dört yarışının üçünü farklı hipodromlarda koşup tabelanın en iyi yerlerinde kendine yer bulan tırnağının ucundaki Ö.Yıldırım'lı (9) KÖYAĞASI DEMİR favorimin öncelikli rakipleri. Bu aralar çıkış içerisinde olan ve bu yarışına iyi hazırlanan (8) DİRLİK lehine mesafede es geçilmemeli. İzmir kum pistini seven, son beşinciliğinde sert rakiplerinden etkilendiği görülen ve sonlarda kuvvetli gelecek olan (6) ONARBEY diğer şans verdiğim isim olup bu sezon bu pist-mesafede 1.21.43 ile kazanan, son koşusundan da 1600'de 1.53.17 ile galibiyetle ayrılan koruduğu formuyla (4) UZUN MEHMET ve son haftalarda iyi bir çıkış yakalayıp Bursa'da başarılı yarışlar çıkaran (7) HAREM AĞASI fazla at yazacaklara önericeğim isimlerdir.

5.Koşu: Son iki yarışında 1600-1900 kumda aynada ikinci kaldıktan sonra deklare sabahı 600/37,7 24,4 R galobunda fotoyu zıpkın gibi geçen (4) MURAD bu kez fotoyu önde geçebilir, ilk planda şans verdiğim isim. Son iki yarışındaki ikincilikleri ışıklı olan (7) PATRIOT, startta fazla oyalanmaması halinde hedefe uzanabilir. İki yarış önce Kocaeli'de 1800'de kazanan, geçen haftaki yarışında bence stili dışı koşup bekleme yapınca tabela dışı kalan ve Bursa'daki 800/50,4 24,4 R galobunda göz dolduran (2) AĞUSTOS AHMET, bu kez jokeyi A.Sözen ile ihmal edilmemeli. Bursa'da 1900 kumda kazandıktan sonra burada koştuğu yarışları da iyi olan Mertcan'ın bindiği (5) BOATMAN bir diğer şans verdiğim isim. Ağır kilo dezavantajına rağmen grubun istikrarlı koşan ve formda ismi olan Vedat Abiş’in bindiği (1) GET WIND ve bu aralar formunda önemli gelişme kaydeden müsait kilolu (9) KAPOĞLUBEY'ini de yazarak bu ayağı sağlama alalım.

6.Koşu: Sonları kıran kırana geçecek olan Gr-3 Kubilay Koşusu'nda; son yarışını burada 2100 kumda bugün start alacağı pilotu V.Abiş ile önde istediği tempoyu bulup kazanmayı başaran ve önde temposunu bozacak ismin olmayışı ile (3) DELAWERA birinciliğin en güçlü ismidir. Son yarışlarında tabelaya giremese de idman pistinde üzerindeki durgunluğu atmış görülen İzmir pistini seven (7) JEFE DE JEFES ve dilbağı takısı denenip kazandığı yarıştaki güzel formunu muhafaza eden (6) DRAGON FIRE favorimin en yakın rakipleridirler.

7.Koşu: Ankara'da ve burada katıldığı dört yarışı da başarılı olup hafta içindeki 600/38,7 25,7 R galobunda beğeni toplayan (8) ULTRA FAST bugün Maiden’dan çıkabilir, favorimdir. Bir kez start alıp 1400 kum pistte 1.30.50 ile ikinci olurken beğenilen edindiği koşu tecrübesiyle (1) BURHANİYEM ve Ankara'da iki yarış koşup bir süre ara verse de İzmir'e erken gelerek usta ellerde bu koşuya itinayla hazırlanan (2) ENGİNTRON favorimin en sert rakipleridirler. Sürpriz severleri son ikinciliğine göre (6) SON OF SAVER sevindirebilir.

8.Koşu: Ankara'da 1500 kumda 4 boyla kazandıktan sonra bu pistteki iki yarışı da başarılı olan ağır kilo dezavantajına rağmen (1) DEMİRYUMAK ve bu pistte 1200'de iki kez kazanan, bu pist-mesafedeki son koşusunda bu apranti ve 1.39.66 ile burun farkıyla ikinci kalan (2) TAMARİ arasında geçmesini beklediğim zevkli birincilik mücadelesinden bence sonlarda binicisi az hata yapan kazanır.

9.Koşu: Kapalı gözlük takısı çıkartıldığı Bursa'da hafta başındaki koşusunu Abiş'le sonda mükemmel sprint yaparak kazanıp buraya formda gelen ve Pazartesi günü Bursa'daki Kv-6 yarışı pas geçip bu koşuyu tercih eden (3) ÇIĞRÜZGARI ağır kilosuna rağmen yine birinciliğin en güçlü adayı olup bankomdur.

İKİNCİ ALTILI GANYAN TAHMİNİM

1.Ayak: 3-1-9-8-6-4-7

2.Ayak: 4-7-2-5-1-9

3.Ayak: 3-7-6

4.Ayak: 8-1-2-6

5.Ayak: 1-2

6.Ayak: 3

KUMTEPER bu rakiplerinden bir adım önde "ADANA"

1.Ayak: Bu sezon 1200 çimde ve 1400 kum pistte kazanan, son koşusunda sert grupta beşinci kalan formu iyi (2) UMUDUM BATMACI ve her geçen gün formunu bulduğunu Şartlı-5'deki son dikkat çekici üçüncülüğü ile belli eden (1) LADY DESPINA arasında geçmesini beklediğim birincilik mücadelesine sonlarda kuvvetli gelecek olan pist görünümü de iyi (4) DALİ APOLARİN'in de katılmasını bekliyorum.

2.Ayak: Bu pist-mesafedeki son koşusunu 1.37.94 ile kazanırken fazla zorlanmayan ve idman pistinde kusursuz bir görünüm sergileyen (7) AKATAHAN'a ilk çarpıyı atıyorum. İki yarış önce bu pist-mesafede 1.37.42 ile Kv-6'daki ikinciliği başarılı olan son koşusunda Kv-9'da beşinci kalsa da bu kez grubu bulan (3) SEHHAR ve bu pist-mesafede kazanıp ikincilik yapan formda (9) END GAME favorimin öncelikli rakipleri. Bu kez sevdiği pist ve mesafesini bulan (2)RENKKAT'dan farklı bir yarış bekliyorum. İstikrarlı koşan (1) DAĞINYANKISI hücumda geç kalmaması halinde hedefe uzanabilir. Şanlıurfa'dan kazanıp gelen (4) TARGUTAY önde istediği tempoyu bulabilmesi halinde bitirebilir. M.Akyavuz'un ısrarla bindiği formu iyi (5) DEMİRDURAN sürpriz severleri sevindirebilir.

3.Ayak: Ankara kumundaki son yarışlarında daha sert gruplarda bile adından başarıyla bahsettiren ve Adana kum pistini çok seven grubun kaliteli ismi (2) GUİLLOTİNE favorimdir. Aranın ardından iki yarış koştuktan sonra daha iyi duruma gelen (4) IGUAZU FALLS ve son koşusunu 2000 kumda 2.11.08 ile çıktığı gibi kazanıp tempo koşularının uzman jokeyi S.Boyraz'la start alan (6) NARTIN KILICI favorimin en yakın rakipleri olup sertleşen gruba rağmen yakalamış olduğu güzel formunu devam ettiren (5) KING BATUR'a dikkat diyorum.

4.Ayak: Son iki yarışını da 1400-1200 kumda burun-baş farklarıyla kaybedip ikinci kalan (4) TAMERCAN ve her geçen gün formunu ilerleten pist görünümü iyi (2) FETHİYELİ arasında geçmesini beklediğim mücadeleden bence sonda binicisi az hata yapan Maiden'dan çıkacaktır, ayırt etmiyorum.

5.Ayak: Daha önce burada 1400-1900 kumda kazanan, son dört yarışında tabelada yer bulduktan sonra idman pistinde kazanacak forma ulaşmış görülen (2) KUMTEPER'in bu grubu geçmesini bekliyor, günün sığınılacak limanı olarak öneriyorum.

6.Ayak: Son haftalarda çıkış içerisinde olup 1400 kum pistteki son yarışında 63 kiloyla sonlarda etkili gelip ikinci olurken beğendiğim ve uzayan mesafe lehine (8) HIZLI KURUŞ ilk atım. Geçen sezon Adana'da kum pistte üç kez kazanıp son yarışlarını tabela diplerinde bitiren A.Çelik'in bindiği (7) BÜYÜK KAHRAMAN ve grubun en formda ismi olup başarılı yarışlar koşan ekürisiyle (9) ÖZARIN favorimin öncelikli rakipleridir. Bu pist-mesafedeki son ikinciliği süper (5) SARRAFTAY ihmal edilmemeli. Uzun mesafeyi seven (2) KIRKÇERİ şanslı bir başka isim olup sürprizi ise son üçüncülüğü ilgi çekici (1) ÖZERDEM'den bekliyorum.

ALTILI GANYAN TAHMİNİM

1.Ayak: 2-1-4

2.Ayak: 7-3-9-2-1-4-5

3.Ayak: 2-4-6-5

4.Ayak: 4-2

5.Ayak: 2

6.Ayak: 8-7-9-5-2-1