Formunu Bulan DUMAN Yine Çok Şanslı "İSTANBUL"

1.Ayak: İstanbul'da kazandığı uzun mesafeli yarışı sonrası Bursa'daki hazırlıklarında formunu koruduğunu belli eden (5) DOBAR yine birinciliğe yakın gördüğüm isimdir. Start aldığı yarışlarında sonlarda etkili sprintiyle gelerek uzun mesafelerde ümit veren (4) YELBEĞEN en ciddi rakip görünürken, ara verdikten sonra yarış görerek açıklarını kapatan (3) KIZGIN KRAL ve önde istediği tempoyu bulması halinde (1) HÜR UÇAN bu ayağın şanslı diğer isimleridir.

2.Ayak: Maiden koşuda; grubun en formda ismi olan (6) MEHMET BEY'in bugün birincilikle tanışmasını bekliyorum. Formunu bulmaya başladığını son ikinciliğinde gösteren (2) BAYRAMDERE ile beş ay aradan sonraki koşusunu üçüncü bitiren (4) ESEN BATU rakipleri olacaktır. Tabeladan düşmeyen (3) BENHASAN bu ayağın şanslı diğer ismi olup, ekürilerden (8) ASUMAN HANIM ile üçüncü bitirdiği son koşusu ışıklı (11) KAÇKAR GÜZELİ sırasıyla tavsiye edeceğim diğer safkanlardır.

3.Ayak: 1300 metredeki son sentetik kum pist Kv-9 koşusunu üçüncü bitirirken dış kulvardan etkili ataklarıyla gelerek dikkatimi çeken (9) YABLANİTSA'nın bu grupta fotoyu önde geçmesini bekliyorum. 1400 ve 1500 metrelerdeki son iki yarışını üst üste kazanarak müthiş bir form tuttuğunu gösteren (4) REAL TROUBLE ciddi rakip gördüğüm isimdir. Antalya'daki başarılı yarışları sonrası İstanbul'a formda gelen (3) Mİ PRİNCESA ŞÜKRAN ile seri bir kısrak olan (1) ALKIZ devreye girmesini beklediğim diğer isimlerdir.

4.Ayak: 61 kilo ile start aldığı son uzun mesafeli yarışını güçlü sprintiyle üçüncü tamamlarken beğendiğim (6) NANSIO'nun bu kez kazanacak güçte olduğunu düşünüyorum. 75 gün aradan sonra kazanarak dönüş yapan (7) PRANAYAMA üzerine koyarak yine sevdiği uzun mesafede start alacak olmasıyla birinciliğin güçlü diğer adayıdır. Son koşusunu Pranayama'nın bir boy gerisinde ikinci tamamlayan (1) ANADOLU PRENSESİ rövanşı alabilecek güçte olmasıyla şansı yüksek diğer kısraktır.

5.Ayak: Geçen hafta 1300 sentetik kum pistte 1.26.68 ile kazanan (3) DUMAN formunu sürdüren bir isim olmasıyla yine güven verirken ideal mesafesinde bence tek yazılabilir.

6.Ayak: Her yarışı bir öncekinden başarılı olmasıyla birinciliğe adım adım yaklaştığını gördüğüm (4) EFSANE CAN rakiplerine hakim olabilir. Uzun mesafede kazanarak ardından start aldığı koşusunda bekleneni veremeyen (6) GONZALO rakip görünürken, etkili sprintiyle son yarışını dördüncü tamamlayan (7) PELE AND DIDO'nun formunu bulmasıyla mutlaka yazılması taraftarıyım.

ALTILI GANYAN TAHMİNİM

1.Ayak: 5.4.3.1

2.Ayak: 6.2.4.3.8.11

3.Ayak: 6.4.3.1

4.Ayak: 6.7.1

5.Ayak: 3

6.Ayak: 4.6.7

Uygun Grupta CANIMSUEDA Maiden'dan Çıkar "ADANA"

1.Koşu: 4.5.3.7.2

2.Koşu: 3

3.Koşu: 1.2.5

4.Koşu: Dişi Arap safkanlarının Maiden yarışında; tabelada yer bulduğu koşusu sonrası daha iyi duruma ulaşan (8) TAŞO bu kez birinciliğe yakındır. Tabeladan düşmeyerek gayet iyi durumda olduğunu gösteren (9) TOPAÇTAY ile çıkış içerisinde olan (7) RÜZGARKIRAN değerlendirilmesini tavsiye edeceğim diğer safkanlardır.

5.Koşu: Handikap-14 yarışta denk güçte isimler bir araya gelirken; öncelikle dikkat çeken son koşularıyla (8) GOOD LAD rakiplerine göre biraz daha ön plana çıkan isim. (5) GEZZAL formunda önemli gelişmeler olduğunu son ikinciliğinde gösterirken, (6) OBLIVION üçüncü bitirdiği koşusu sonrası idmanlarında dikkat çekmesiyle yazılmalıdır. (3) OĞLUM ÇİÇEK üst üste ikinci bitirdiği koşularında fit durumda görünürken, etkili dördüncülüğünde formunda gelişme gösteren (7) LUCKY BROWN ses getirebilir. Uzun aradan sonra koşacak olsa da çalışmalarını hızlandıran (4) POLEMIC ile kilosu rakiplerine göre biraz uygun olan (9) VINALES dikkate alınmalılar.

6.Koşu: 84 gün aradan sonraki 1900 kum pist Gr-3 koşusunu üçüncü bitirip dereceli yarış hazırlıklarında çok daha iyi duruma ulaştığını gördüğüm (3) ZOLO MUUM ile üst üste ikinci tamamladığı yarışları sonrası kazanacak güçte olan (1) KING BERKAY bu ayakta ayırt edilmeden yazılmasını tavsiye edeceğim isimlerdir.

7.Koşu: 1400 kum pistteki son Gr-3 yarışını Erkşan'ın burun farkıyla gerisinde ikinci tamamlarken 1.36.64 derece yapan (4) DOĞAN KARDEŞLER'i birinciliğe en yakın isim olarak görüyorum. Bugüne kadar start aldığı dört yarışın üçünü kazanarak diğerinde ikinci olurken gücünü kanıtlayan (1)AKATAHAN jokeyi A.Kurşun ile birinciliklerine yenisini ekleyebilecek güçte olup, dört gün önce 1400 kumda kazanan (6) KILIÇ İBO yarışlarının üst üste gelecek olmasına rağmen jokeyi A.Çelik ile yazılmalıdır.

8.Koşu: 1400 kum pistte 1.29.80 ile kazanarak yarış yaşamına başlayan (3) THE LAST UNICORN kusursuz idman görünümüyle yine rakiplerinden bir adım önde gördüğüm isimdir. 1200 kum pistte 1.16.48 ile kazanarak formunu sürdüren grubun tecrübeli ismi (1) DOĞAN UMUT ile 1400 kumdaki son ikinciliğinde 1.27.68 derece yapan (4) THE QUIET KNIGHT bu koşunun önde gelen diğer taylarıdır. Ankara çim pistinde kazandıktan sonra bir süre geri alınan (6)KOMİKKOMEDYEN ilk kez kum pistte start alacak olsa da ilgi çeken idman görünümüyle dikkate alınmalıdır. İstanbul'daki son dördüncülüğünde makineden 10 boy geç çıktığı için tam olarak istediği performansı sergileyemeyen (2) BABA HUNTER'ın da formda jokeyi Ö.Yıldırım ile değerlendirilmesi taraftarıyım.

9.Koşu: 1400 kum pistteki son yarışını virajı sekizinci dönerek bekleme yapıp etkili sprintiyle gelerek ikinci tamamlarken beğendiğim (2)CANIMSUEDA uygun rakiplerinin yanında kazanmasını beklediğim isim olup, tek yazılabilir.

İKİNCİ ALTILI GANYAN TAHMİNİM

1.Ayak: 8.9.7

2.Ayak: 8.5.6.3.7.4.9

3.Ayak: 3.1

4.Ayak: 4.1.6

5.Ayak: 3.1.4.6.2

6.Ayak: 2