Hafif Kilolu CATALAN Etkili Formuyla Bir Adım Önde "İSTANBUL"

1.Koşu: 5.2.3.1

2.Koşu: 3

3.Koşu: 3.4.1

4.Koşu: Uzun mesafedeki son koşusunda bekleme yaparak etkili sprintiyle üçüncülük elde eden (10) YELBEĞEN uygun kilosuyla ilk şans tanıdığım isimdir. İstanbul sentetik kumunda iyi sonuçlar alarak Bursa'da hazırlanan (9) DOBAR birinciliğe yakın diğer safkan olup, bu rakiplerini son yarışında beyaz bayrak ayna yaparak geride bırakan (2) HÜR UÇAN eküri avantajıyla yine adından söz ettirebilir.

5.Koşu: Şartlı-4 yarışında güçlü sprintiyle gelerek başarılı ikincilikle ayrılan (4) ABDÜLCANBAZ'ın bu kez uzayan mesafede çok daha iyi koşmasını bekliyorum. Bursa 1400 kum pistinde Maiden kazandıktan sonra 1800 metrede yine fotoyu önde geçerek fit duruma ulaştığını gösteren (3) BAY MARATON en ciddi rakip görünürken, İstanbul'da iyi koştuktan sonra Bursa ve Kocaeli'de başarılı ikincilikler yapan (2) AZERİ DAMAT kendisini tanıyan jokeyi A.Sözen ile mutlaka yazılmalıdır. Bursa'da tabeladan düşmeyen (1) SON ŞAMPİYON yeterli forma sahip bulunurken, biraz ağır kilosuna rağmen dikkat edilmesi gereken isimdir.

6.Koşu: Kocaeli kumundaki son Kv-7 yarışını kazanan (8) KIZILCAPINAR eküri koşma avantajıyla yine rakiplerine üstünlük sağlayabilir. Ankara'da hazırlanan (2) BERKENİN KIZI grubun en yüksek handikap puanlı ismi olması ile yakın rakip görünürken, bu yarışı ile çıkışa geçmesini beklediğim (6)HOPADAN ekürisinin desteği ile ses getirebilir. 1400 sentetik kumda kazandıktan sonra 1300 metrede Duman'ın arkasında ikinci olan (9) LUSİA kendisini tanıyan jokeyi A.Sözen ile değerlendirilmelidir.

7.Koşu: Uzun mesafelerdeki son yarışlarında başarılı ve istikrarlı koşan (7) CATALAN rakiplerine göre uygun kilo avantajı da sahip bulunmasıyla bence tek yazılabilir.

8.Koşu: Maiden yarışta ön plana çıkan bir isim olmayıp, koştuğu yarışlarıyla form ve tecrübesinde gelişmeler görülerek idman pistinde ilgimi çeken (3) KUMKAPILI ilk şans tanıdığım taydır. Grubun tecrübeli isimlerinden (6) DISTANCE LOVER bu aralar formunda aşama kaydederken, (2) BULDİİ sürekli kendisini geliştirmeye başlamasıyla değerlendirilmelidir. Bu yarışına biraz daha iyi durumda girecek olmasıyla (7) FIRST LOVE ve farklı koşabileceğini ilgi çeken yarış hazırlıklarında belli eden (4)REALRICH sırasıyla değerlendirilmesi gereken diğer taylar.

9.Koşu: İzmir'deki son yarışında beklenenden kötü koşsa da (5)ALWAYS LUCKY'i pist ve mesafe avantajıyla bu kez ön planda öneriyorum. Grubun en yüksek handikap puanına sahip bulunmasıyla bu rakiplerinin üzerinde bir güce sahip olan (1) NANSIO mutlata şans tanınması gereken bir isim olup, Bursa'daki son kısa mesafeli yarışını yakın aralarla beşinci bitiren (9) UNSTOPPABLE FORCE eküri avantajıyla sürprizimdir.

İKİNCİ ALTILI GANYAN TAHMİNİM

1.Ayak: 10.9.2

2.Ayak: 4.3.2.1

3.Ayak: 8.2.6.9

4.Ayak: 7

5.Ayak: 3.6.2.7.4

6.Ayak: 5.1.9

Uzun Mesafelerde Ümit Veren EL LORD Kazanmasını Beklediğim İsim "ADANA"

1.Koşu: 5.3.4.6.2

2.Koşu: 7

3.Koşu: 5.6.4

4.Koşu: Son iki uzun mesafeli yarışından birincilikle ayrılan (8) ARSİYAN hafif kilo avantajını iyi değerlendirmesi halinde yine rakiplerine üstünlük kurabilir. (7) ANADOLU YILDIZI 1900 kumda kazandığı koşusu sonrası formunu sürdürürken, Kv-7 yarışını kazandıktan sonraki ikinciliğinde fit durumunun devam ettiğini gördüğüm (3) SPEED LANE iddialıdır. İdman pistindeki görünümü ilgi çekici olmasıyla bu defa daha farklı koşabileceğini gösteren (5) FALCON OF MUTAFLAR önde iyi bir tempo bulması durumunda ses getirecektir.

5.Koşu: Mesafenin kısa olmasıyla ayağına çabuk süratli safkan (3) EFKARLIEFE rakiplerine bir nefeste hakim olabilir. Daha uzun mesafelerdeki son yarışlarını tabela dışında bitiren (2) ÖZAKIN en ciddi rakip gördüğüm isimdir. 1300 kum pistteki son koşusunu kazanarak formunu düzenli hazırlıklarıyla sürdürmekte olan (8) KILIÇ OSMAN'a da bir çarpı atın derim.

6.Koşu: Geçtiğimiz sezonun flaş 3 yaşlılarından olan (2) BOZKIREFESİ 84 günlük bir aranın ardından start alacak olup hazırlık yönünden eksiği bulunmamasıyla birinciliğe en yakın gördüğüm isimdir. 1400 kumdaki son yarışını 1.37.05 ile zorlanmadan kazanan (6) KALBİMDESİN bu safkanın gölgesi olacaktır. Bugüne kadar kum pistte üç defa kazanarak son hazırlıklarında fit duruma ulaştığını gösteren (1) BEYAZIŞIK ile 1400 kum pistteki son ikinciliklerinde kendini bulduğunu belli eden (3) DOĞAN KARDEŞLER'e de dikkat diyorum.

7.Koşu: Müthiş bir form yakalayıp son üç koşusundan birinci tamamlayan (4) MIND AND LIFE özellikle en son 1400 kumda elde ettiği 1.25.99 derecesiyle ne kadar iyi durumda olduğunu belli ederken kendisini tanıyan jokeyi Müs.Çelik ile favorimdir. 140 günlük bir aranın ardından start alacak olan (5) PRENSES SYLVESTER süratli yapısı ve hız kazandırdığı yarış hazırlıklarıyla yakın rakibidir. Grubun formda diğer kısrağı (6) SPEEDY EDA jokeyi M.Akyavuz ile uyum sağlamasıyla güven verirken, 1900 kumdaki son yarışını ikinci bitirip ondan önce Kv-6 kazanan (2) HİKAYE dikkate alınmalıdır.

8.Koşu: 1300 kum pistteki son koşusunu etkili sprintiyle gelerek kazanan (3) EL LORD uzun mesafelerde ilerisi için ümit veren bir isim olmasının yanısıra formunu sürdürmesiyle program üzerindeki tekimdir.

9.Koşu: 1200 kum pistteki son yarışını yakın aralarla üçüncü tamamlarken 1.22.74 derece yapan (9) NAZLI MELTEM bu kez kazanmaya biraz daha yakındır. 1400 kumda fotoyu önde geçtikten sonra virajı gerilerde dönüp güçlü spritiyle üçüncü tamamladığı yarışı sonrası sıkı hazırlanan (4)UÇANKARDEŞ yakın rakibidir. 1200 kum pistteki son dördüncülüğünde 1.22.80 derece yapan (7) BOĞAZKESEN süratli yapısıyla beyaz bayrak ayna yapmaya çalışacak olup, her geçen gün gelişme içerisinde olan (1) RIZA BEY ön tarafa erken düşmesi durumunda sürpriz gerçekleştirebilir.

İKİNCİ ALTILI GANYAN TAHMİNİM

1.Ayak: 8.7.3.5

2.Ayak: 3.2.8

3.Ayak: 2.6.1.3

4.Ayak: 4.5.6.2

5.Ayak: 3

6.Ayak: 9.4.7.1