01 Şubat Perşembe günü İzmir Şirinyer Hipodromu'nda 1400 metre kum pistte yapılan, 4 ve Yukarı Arap safkanlarının katıldığı günün 4.Koşusu olan Kv-6 Atahan Koşusu’nda; start kapaklarının biri açılmayınca “False Start" oldu. Başta Yarışseverler olmak üzere At sahibi, binicisi, Antröner ve seyisi mağdur oldular. Son 700'de AGF’de % 48 ile (1) at olan TAÇSIZ KRAL ve AGF’de % 27 ile (2) at olan KUDRETLİTAY % 50 koşu mesafesi kadar safkanlar koştular. Siz bir madde tutturup atları hemen tekrar Start makinesine sokuyorsunuz. Daha öncesi yıllarda bütün olaylarda son koşudan sonra yapılır, atın sahibi ve antrenörü atını kontrol eder atının durumu kötüyse koşudan çıkartılırdı. Dünkü rezalet yine aynı. Start makinesinde belki 10 kez aynı hatalar oluyor. Siz Yüksek Komiserler kuruluna Start makinelerin yenilenmesi için bir yazı yazdınız mı ? Dün koşunun ikinci atı olan KUDRETLİTAY, son 700'de dama dedi. Son 600'den sonra binicisi Mustafa Çiçek enseye basarak farklı şekilde sonuncu oldu ve yapmış olduğunuz rezaletten hiç utanmadınız mı ? Bu safkanlar milli servettir. Dün koşulan yarışlarda TAÇSIZ KRAL ile KUDRETLİTAY Komiserler Kurulu ve Start hakeminin beceriksizliklerinden dolayı bu iki safkan kötü koştu. Bu iki safkanın bugünkü derecesi ve sıralamasını kesinlikle ölçü almayın unutun ilk yarışında çok daha farklı koşacaklardır.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

01 Şubat Perşembe günü İzmir Şirinyer Hipodromu'nda 2000 metre kum pistte yapılan, 4 ve Yukarı İngiliz safkanlarının katıldığı günün 3.Koşusu olan Satış-1 Koşusu’nda; yarışı beşinci BIG SADDLER isimli safkan Sadık Bahattin KIZILDAĞ’a 360,000,00 TL’ye satılmıştır. Safkanın yeni sahiplerinde ayaklarının düz basmasını temenni ederiz.