POKER FACE Son Yarışına Göre Kazanmaya Yakın "İZMİR"

1.Ayak: 4 yaşlı Arap safkanlarının Maiden mücadelesinde; uzun aradan sonra koşacak olmasına rağmen idman pistinde gelişme içerisinde olan (7) YEŞİLDAĞ ve son üçüncülüğünde kendini bulmuş görünen (6) RAŞİT AĞBİ ön planda değerlendirilmesini önereceğim isimlerdir. Dikkat çeken üçüncülükleri ardından kazanacak güce ulaşan (1) TORUNUM MİRAN her ne kadar ağır kilo ile start alacak olsa da mutlaka yazılmalıdır. (4) KAYAALPBEY kısa bir istirahatin ardından sürekli daha iyiye giderken, ilk kez koşacak olan (9)YÜREĞİDERİN'i yeterli nefesiyle dikkate almanızı öneririm. Tecrübeli bir isim olması ve bu aralar aşama göstermesiyle (5) KIZIL ÖZGÜN sürprizde düşünülmelidir.

2.Ayak: 63 kilo ile uzun mesafedeki son yarışında beyaz bayrak ayna yaparken oldukça iyi bir performans ortaya koyan (3)SWORDMASTER yine jokeyi M.Çiçek ile ilk şans tanıdığım isimdir. Son haftalarda müthiş bir form tutan (5) GOLD CASH biraz da kilosunun verdiği avantaj ile başarılarına yenisini ekleyecek güçte görünürken, tabeladan düşmeyen (1) DEMS VICTORY ağır olan kilosuna rağmen bana göre yazılmalıdır. (2) DABBE idman pistindeki havasını bu koşusuna taşıması durumunda farklı koşmasını beklediğim diğer isimdir.

3.Ayak: 1600 kum pistteki son koşusunu yakın ara ikinci bitiren (3) POKER FACE'in geçebileceği rakipleri arasında ve jokeyi Ö.Yıldırım ile tek yazılmasını uygun karşılıyorum.

4.Ayak: Antalya'daki son yarışını daha güçlü rakiplerinin yanında ikinci tamamlayan (5) TAŞAN bu kez kazanabileceği grupta ilk şans tanıdığım isimdir. 1900 kum pistteki son Kv-6 koşusunda fotou önde geçen (3) HAVZA ASLANI en ciddi rakibi olup, ön tarafta istediği tempoyu bulması durumunda (1) BOMBACAN'dan beyaz bayrak ayna yarışı izleyebiliriz. Üst üste kazandığı son yarışlarında adeta sınıf atladığını gördüğüm (6) SEÇERHAN uzun mesafelerde ümit veren bir isim olmasıyla şansını yüksek bulduğum diğer isimdir.

5.Ayak: Bölünen Maiden koşunun diğer ayağında: tabeladan düşmediği son yarışlarında iyi durumda olduğunu gösteren (3)BAYTURBO birincilikle tanışabilir. İlk kez start alacak olan (6) RAŞİT BABA ciddiyet kazandırdığı hazırlıklarında nefesinin yeterli düzeyde olduğunu belli ederken, istirahat ettirildikten sonra açıklarını gidermeye başlayan (7) RÜZGARGOLD dinçlik yarışı gerçekleştirebilir. Bir süre ara verdikten sonra yarış gören (8) TOZKOPARAN bu aralar formunda aşama göstermesiyle sürprizim olacaktır.

6.Ayak: 1200 kum pistteki son yarışını 1.22.95 ile kolay kazanırken ilerisi için ümit veren (1) ŞIKTURBO'nun bu rakiplerine de üstünlük sağlayabileceği görüşündeyim.  1400 kum pistteki son koşusunda fotoyu önde geçen (2) KIVIRCIK MEHMET formunu korumasıyla rakip görünürken, aralarındaki mücadele bence birinciyi belirler.

ALTILI GANYAN TAHMİNİM

1.Ayak: 7.6.1.4.9.5

2.Ayak: 3.5.1.2

3.Ayak: 3

4.Ayak: 5.3.1.6

5.Ayak: 3.6.7.8

6.Ayak: 1.2

Müthiş Formuyla TUNCER Yine Çok Şanslı "KOCAELİ"

1.Ayak: Salı sabahı 800 metrelik galobunda formunda gelişme gösteren (8) LADY LIPA'yı ilk şanslı isim olarak görüyorum. Kendini bulmaya başladığını son ikinciliğinde belli eden (4) FIRE OF GLORY yine üst sıraları zorlayacak güçte bir isim olup, önde istediği tempoyu bulması durumunda (1) WINTER MY LOVE etkili sonuç alabilir. Kendisini tanıyan jokeyi O.Öztürk ile start alacak olan (3) LET CROUPS LAUGH sürprizde önerimdir.

2.Ayak: İstanbul sentetik pistindeki son yarışını ölçü almadığım (2) BOĞAZKALE  bu kez normal kum pistte kazanmasını beklediğim isimdir. Son üçüncülüğünde sürekli daha iyiye gittiğini gösteren (3) COŞDUR ile İzmir'deki son yarışında daha uzun mesafede ikinci olan (6) ZARZOR bu kez kısalan mesafede farklı koşacaktır. Önemli gelişmeler içerisinde olduğunu son ikinciliğinde belli eden (9) ESİRGEMEZ güven verirken, tabeladan düşmeyen (11) ORİJİNAL önde gelen diğer isimdir. Form durumu yeterli (10) KUBİK KIZI ise bu ayağın sürprizi olacaktır.

3.Ayak: Antalya'daki son dördüncülüğünde etkili ataklarıyla gelerek dikkatimi çeken (1) BEST FRIEND'i jokeyi A.Çelik ile ile en şanslı isim olarak görüyorum. Bursa 1400 kum pistindeki son yarışını 1.26.93 ile kazanan (6)SHARPKING formunu sürdürmesiyle yine fotoyu önde geçebilecek güçte olup, (4) ASİL UTKU'nun son koşusu ölçü alınmadan yazılması taraftarıyım. Pist ve mesafenin başarılı diğer ismi (3) FREE CHILDREN dikkate alınması gereken diğer isimdir.

4.Ayak: 1200 kum pistte 1.15.65 ile kazanıp ardından İstanbul sentetik pistinde ikincilik elde eden (2) LION PEKAN formunu korumasıyla yine rakiplerinden bir adım önde gördüğüm isimdir. İstanbul 1200 ve 1400 sentetik pistindeki son iki koşusunda fotoyu önde geçen (1)HARDOFROCK biraz ağır olan kilosuna rağmen ciddi rakip görünürken, birlikte yazılmalılar.

5.Ayak: İzmir ve Kocaeli kum pistindeki son iki yarışını üst üste kazanarak gerçek gücüne ulaştığını gösteren (1) TUNCER'in yine sevdiği mesafede fotoyu önde geçmesini bekliyorum, tek yazabilirsiniz.

6.Ayak: İstanbul sentetik pistindeki son koşularında mesafe ayırt etmeden iyi performans gösterip tabeladan düşmeyen (4) KIZGIN KRAL bu kez kazanmaya bir adım daha yakındır. Bursa 1400 kum pistindeki son yarışını ikinci tamamlarken dilbağı takılmasının yararlı geldiğini gördüğüm (10) ULUBERK uygun kilosuyla en ciddi rakibidir. Etkili ikincilikleri sonrası uzun mesafedeki son dördüncülüğünde üst grupta tabela dışı kalan (3) SARRAFŞAH mutlaka yazılmalıdır. Ciddi hazırlıkları ile sürekli kendisini geliştirmekte olan (8) TOPUKLU EFEM bu ayağın ıskalanmaması gereken diğer ismidir.

ALTILI GANYAN TAHMİNİM

1.Ayak: 8.4.1.3

2.Ayak: 2.3.6.9.11.10

3.Ayak: 1.6.4.3

4.Ayak: 2.1

5.Ayak: 1

6.Ayak: 4.10.3.8