HET SCHIP Formunu Korumasıyla Ağır Basıyor "ADANA"

1.Ayak: 1400 kumda kazandığı yarışından sonra yine aynı pist ve mesafede ikinci olarak iyi durumunun devam ettiğini gördüğüm (3)ASİLASLAN ilk şansa sahip isimdir. Tabela dışında bitirdiği Şartlı-4 yarışı sonrası bu grupta daha iyi sonuç almasını beklediğim (4) BAŞYAPIT ile dikkat çeken son üçüncülüğünde gelişme gösteren (1) BABA CAVİT mutlaka yazılmalılar. Tabelada yer bulduğu son koşusunda çıkış içerisinde gördüğüm (8) ESENTEPEBEYİ ile sürekli daha iyiye giden (2) IRMAK SU sürprizlerim.

2.Ayak: İngiliz taylarının Maiden mücadelesinde; start aldığı iki yarışında da dikkatimi çeken (10) UNCLE SAM bu kez fotoyu önde geçecek güçtedir. Bir süre aradan sonraki üçüncülüğünde beğendiğim (11) ZÜLFİKARIM jokeyi Ö.Yıldırım ile kazanacak kadar iyi duruma ulaşırken, (4) ICARDİ dikkat çeken dördüncülükleriyle mutlaka yazılmalıdır. 1200 kum pistteki son üçüncülüğünde 1.16.92 derece elde eden (6) MAXIMUS POWER üzerine koyan bir isim olmasıyla rakiplerini geride bırakabilir.

3.Ayak: Bugüne kadar start aldığı yarışların tümünde iyi koşarak iki defa kazanan (2) HET SCHIP idman pistinde iyi durumunun devam ettiğini göstermesiyle tek yazılabilir.

4.Ayak: Kendisini tanıyan jokeyi A.Sözen ile start alacak olan (2) ÇELİKKALKAN'ın sevdiği uzun mesafede fotoyu önde geçmesini bekliyorum. Üst üste kazandıktan sonraki yedinciliğinde beklenenden kötü koşsa da önde iyi bir tempo bulması halinde (1) PEKALP'den beyaz bayrak ayna yarışı izleyebiliriz. Antalya'daki son koşusunu fazla gücüne ölçü almadığım (5) LAZFATİH jokeyi A.Çelik ile bu ayağın dikkat edilmesi gereken diğer ismidir.

5.Ayak: Yarış yaşamına etkili ikincilikle başlayıp idman pistinde sergilediği dereceli galoplarıyla fit duruma ulaştığını gösteren (7) MY STAR ile tabelada yer bulduğu koşularından sonra sürekli gelişme içerisinde olan (6) LE ROI DANSE bu ayakta ayırt edilmeden birlikte yazılması gereken taylardır.

6.Ayak: 4 yaşlı Dişi Arapların Şartlı-2 yarışında; rakiplerine göre biraz ağır kilo ile start alacak olmasına rağmen (3) CANIMINÖZÜ'nden bu grupta etkili bir performans sergilemesini bekliyorum. Formunu bulmaya başladığını son dördüncülüğünde gösteren (12) LAL HANIM ile uzun mesafelerde ümit veren (9) YENİGEZEGEN rakip gördüğüm isimlerdir. (10) DÜRENDİŞİM Şanlıurfa'daki son yarışını 18/6 bitirirken kendini bulmaya başladığını belli ederken, bu koşusu ile çıkış yakalamasını beklediğim (13)YAZIRÜZÜMÜ'nü dikkate almanızı öneririm. (5) MAMACİTA BONİTA sürpriz yapabilecek güçte bir isim olup, (6) KÜÇÜK WESME yatkın olduğu pistte daha sonraki ihtimaldir.

ALTILI GANYAN TAHMİNİM

1.Ayak: 3.4.1.8.2

2.Ayak: 10.11.4.6

3.Ayak: 2

4.Ayak: 2.1.5

5.Ayak: 7.6

6.Ayak: 3.12.9.10.13.5.6

ÇAĞLAYANBEY Maiden'dan Çıkmaya Daha Yakın "ANTALYA"

1.Ayak: Antalya pistine uyum sağlayarak adından söz ettirdiği yarışları ile dikkatimi çeken (2) DELİ YILDIRIM uyumlu jokeyi N.Şen ile favorimdir. İstanbul'daki son koşusunda ağır kilo ile dördüncü olan (3) SEMBOL TAY sentetik piste yatkın olmasıyla rakip görünürken, tabeladan düşmeyen (4) SONEMİR uzun mesafede bu defa kazanabilir. Bu yarışı ile çıkış yakalayabilecek güçteki (1) ÜLGENBEY güven verirken, (10) ERTEGİ kazandığı koşusu sonrası formunu sürdürmesi ve hafif kilosuyla yine ses getirebilir. Son yarışını 1500 sentetik pistte kazanan (6) ÖZGÜNTAŞ'ın da iyi durumu devam etmesiyle dikkat diyorum.

2.Ayak: Mesafenin kısa olmasıyla (7) MISTER WIN'in iyi durumu ve geçebileceği rakiplerinin yanında bir adım önde olduğunu düşünüyorum. Son yarışında kum pistte tabela dışı kalırken güçlü rakiplerden de etkilenen (10) YİĞİTBATUHAN bu kez sentetik pistte ve süratli yapısıyla üst sıraları zorlayacaktır. Son iki yarışında Antalya ve Bursa kumunda üst üste kazanan (1) AKSU HAN'ın etkili formu devam etmesiyle yine değerlendirilmelidir.

3.Ayak: 1400 kumdaki son yarışını etkili sprinti ile kazanan (1)SAADINKASIRGASI'nı jokeyi M.Kaya ve eküri avantajıyla yine başta değerlendirebilirsiniz. Grubun formda isimlerinden (2) MAHMUT USTA en ciddi rakip gördüğüm isim olup, son yarışını fotoda az farkla kaybederek ikinci olan (4) KARA KORSAN mutlaka şans tanınması gereken bir isimdir. Uzun mesafelerde farklı koşacağını yarışını 2000 metrede kazanarak gösteren (5) KIZIL GEZEGEN ile aşama içerisinde gördüğüm (8) YAĞIZ EREN'e de bir çarpı atılmalı.

4.Ayak: Antalya pistine geldiği günden bu yana harikalar yaratarak son iki yarışından birincilikle ayrılan (5) REAL PATEK her ne kadar koşularının üst üste gelecek olmasına rağmen jokeyi M.Kaya ile yine fotoyu önde geçecek güçtedir. 62 kilo ile start aldığı son yarışını kısa mesafede kazanarak uzunlarda da adından söz ettiren (4) PERSIAN ROSE kendisini tanıyan pilotu O.Öztürk ile yakın rakibi olup, birlikte yazılmalılar.

5.Ayak: 1400 kum pistteki son ikinciliği ardından yaptığı hazırlıklarında formunu bulduğu görülen (4) ÇAĞLAYANBEY'in kazanarak Maiden'dan çıkabileceği görüşündeyim, tek yazmanız uygundur.

6.Ayak: İzmir 1200 kum pistindeki son koşusunu 1.14.06 gibi iyi bir derece ile ikinci bitiren (1) DİPMEN mesafenin kısa olması ve ayağına çabukluğuyla ağır kilosuna rağmen başta değerlendirilmelidir. 1400 kumdaki son yarışını Bedestan'ın arkasında ikinci bitiren (7) ICE TEA pist ve mesafeye yatkın olmasıyla rakip görünürken, 62 kilo ile start aldığı son koşusunda dördüncü olurken dikkatimi çeken (8) BEST OF ROCK mutlaka değerlendirilmelidir. (3)MARCUS son haftalarda çıkış yakalayıp dikkat çeken yarışlar sergilerken, istirahat dönemi sonrası yarış gören (4) SÜPER SADİ bu kez daha iyi sonuç elde edebilir.

ALTILI GANYAN TAHMİNİM

1.Ayak: 2.3.4.1.10.6

2.Ayak: 7.10.1

3.Ayak: 1.2.4.5.8

4.Ayak: 5.4

5.Ayak: 4

6.Ayak: 1.7.8.3.4