Formda DRAGON PULSE'a Rakipler Uygun "İZMİR"

1.Ayak: 4 ve yukarı İngilizlerin Handikap-15 yarışında denk isimler bir araya gelirken; eküri avantajlı (5) COCO JAMBOO'yu yatkın olduğu uzun mesafede ilk planda tavsiye ediyorum. 1400 kumdaki son koşusunda makineden 10 boy geç çıkarak dikkat çeken üçüncülük elde eden uygun kilolu (8) PATRIOT ile 1400 kumdaki son ikinciliğinde 1.28.74 derece elde eden (7) GOOD CHILD rakipleri olacaktır. Her yarışı bir öncekinden daha başarılı (2) DREAM DUST güven verirken, tabeladan düşmeyen (4) BARİ ile önde boş bırakılması halinde (3) DOĞUBAYAZIT bu ayağın şanslı diğer isimleridir.

2.Ayak: Son haftalarda iyi bir form tutan (5) ŞAHSEKİN yarışları üst üste gelecek olsa da rakiplerinden bir adım önde gördüğüm isimdir. Kilosunun biraz uygun olmasının verdiği avantaj ile (8) CEBEALP ve uzun mesafelerde adından söz ettirmekte olan (1) ALAÇATI AĞASI mutlaka değerlendirilmeliler. Son yarışlarında üst üste ikincilikler yapan (3) ÖZEKAN bu grubu geride bırakabilecek güçte görünürken, kısa mesafede tabela dışı kaldıktan sonra Bursa'da iyi hazırlanan (2) EYMENAĞA ve yine Bursa'daki idmanlarında farklı koşabileceğini gösteren (4) FIRAT BABA sırasıyla şanslı bulduğum safkanlardır.

3.Ayak: Uzun aranın ardından start aldığı koşusunda nefes yönünden etkilenen (8) İREMİM bu kez farklı koşarak üst sıraları zorlayacak güçte bir isim olup, grubun en yüksek handikap puanına sahip kısrağı (1) CANIM ÇITIR uygun rakiplerine hakimiyetini hissettirebilir.

4.Ayak: 1600 kum pistteki son yarışını virajı 6.dönerek kuvvetli sprinti ile kazanırken günün sürprizine imza atan (4) CANENCAN devam eden formu ve mesafe uzadıkça daha iyi koşacak izlenimi vermesiyle önde gelen isimdir. 1600 kum pistteki son koşusunu kazanma başarısını göstererek iyi durumu devam etmesiyle (2) SILENT DESTINY rakip gördüğüm isim olup, birlikte değerlendirilmelerini tavsiye ederim.

5.Ayak: Müthiş bir form yakalayıp üst üste kazandıktan sonra güçlü rakibi Wardenclyffe'in arkasında ikinci tamamladığı yarışında 1400 kumda 1.26.98 derece elde eden (1) DRAGON PULSE bu grubun üzerinde bir isim olmasıyla tek yazılabilir.

6.Ayak: 3 yaşlı İngilizlerin 1600 kum pistteki Maiden koşusunda; son üçüncülüğünde formunda gelişme gösteren (5) JESKO'yu ilk şanslı isim olarak görüyorum. Tabelada yer bulduğu son yarışında sürekli üzerine koyduğunu belli eden (3) BATMAN ÇOCUĞU ile 1400 kum pistteki son ikinciliğinde fit duruma ulaştığını gösteren (2) ATEŞ PRENS rakipleridir. Üst sıralarda yer bulduğu son koşularında formuna ulaştığını belli eden (9) SON OF SAVER ile yarış yaşamına üçüncü olarak başlayan (11) TARREX bu ayağın olmazsa olmazlarıdır.

ALTILI GANYAN TAHMİNİM

1.Ayak: 5.8.7.2.4.3

2.Ayak: 5.8.1.3.2.4

3.Ayak: 8.1

4.Ayak: 4.2

5.Ayak: 1

6.Ayak: 5.3.2.9.11

İyi Hazırlanan AZERİ DAMAT Çift Altılıdaki Ortak Tekim "KOCAELİ"

1.Koşu: 7.5.9.1.2.3

2.Koşu: 3.1.2

3.Koşu: 1.3

4.Koşu: Bursa ve Kocaeli 1400 kum pistindeki son iki koşusunu 1.26.93 ve 1.27.98 dereceler ile kazanan (9) SHARP KING kilosunun uygun olmasıyla yine rakiplerinden bir adım önde gördüğüm isimdir. Tabelada yer bulduğu yarışları sonrası Bursa'da kusursuz hazırlanan (5) AIRFIELD ciddi rakip gördüğüm isim olup, 1900 kumdaki son koşusunu kazanan (3) COMMITMENT yine ses getirecek güçtedir. Her geçen gün aşama içerisinde olan (4) İZMİT ASLANI ile çıkış yakalayan (6) KING OF THE NIGHT jokeyi A.Sözen ile mutlaka değerlendirilmelidir.

5.Koşu: Farklı şehirlerde start aldığı son koşularında adından söz ettirerek fit durumda olduğunu gösteren (3) AZERİ DAMAT İstanbul iç pistindeki hazırlıklarında kazanacak güçte olduğunu belli etmesiyle bana göre tek yazılabilir.

6.Koşu: İzmir 1600 kum pistindeki son Gr-3 koşusunu kazandıktan sonraki formu devam eden (7) RÜZGARDAHAN'ı jokeyi V.Abiş ile yine en şanslı isim olarak görüyorum. 1900 kumda kazandıktan sonra ikinci olurken Taşan'a az farkla geçilen (3) HAVZA ASLANI ciddi rakibidir. Müthiş bir form tutarak son yarışını Rüzgardahan'ın arkasında ikinci bitiren (1) DARLÖY bu kez rövanşı almaya çalışacak olup, (8) SİNOPLU MERVE'den sürpriz gelebilir. Bursa'daki yarış hazırlıklarında gücüne ulaşmaya başladığını gösteren (5) KARDEŞCAN'ı da dikkate almanızı tavsiye ederim.

7.Koşu: İstanbul'daki son yarışını ikinci tamamlamasına rağmen 1000 gram eksik koşmasından dolayı derecesiz sayılan (2) MY CENGO ekürisi Kızgın Kral ile bu koşunun ilk şanslı ismidir. Mesafeye yatkın olan (1) ÖNDERHAN en ciddi rakip gördüğüm isim olup, son yarışında tabela dışı kalsa da bir önceki koşusunda fotoyu önde geçen (5) EĞİLCE bu grupta ses getirecektir. (6) CİĞERPARE uzun mesafeleri severken, (7) KADİRGÜN rakiplerine göre kilo avantajına sahip bulunmasıyla mutlaka yazılmalıdır.

8.Koşu: Formunun zirvesinde olan (1) KAYI BEYİ üst üste kazandığı yarışlarından sonra idmanlarında kusursuz görünürken kendisini tanıyan jokeyi A.Sözen ile bence birinciliklerine yenisini ekleyecektir. Grubun formda ve istikrarlı ismi (6) CLYMORE bu safkana yakın rakip görünürken, ön tarafta istediği tempoyu bulması durumunda ilgi çeken yarış hazırlıklarına sahip (2) CIX LIFE'de etkili olacaktır.

9.Koşu: Yarış yaşamına dördüncü olarak başlayan (2) KNIGHT OF HONOUR artan form ve yarış tecrübesiyle rakiplerine üstünlük sağlamasını beklediğim isimdir. Bugüne kadar start aldığı koşularında ilgi çeken performans sergileyen (3) MALKOÇBEYİM en ciddi rakip görünürken, aralarındaki mücadele bence birinciyi tayin eder.

İKİNCİ ALTILI GANYAN TAHMİNİM

1.Ayak: 9.5.3.4.6

2.Ayak: 3

3.Ayak: 7.3.1.8.5

4.Ayak: 2.1.5.6.7

5.Ayak: 1.6.2

6.Ayak: 2.3