13 Şubat Salı günü Antalya Hipodromu’nda yapılan 4.Koşu’da; Koşunun son düzlüğü komiserler kurulunca re 'sen incelenmiştir. 5 numaraya kayıtlı KIZIL GEZEGEN isimli atın binicisi Velat DEMİR’in koşuda son düzlükte usulsüz kulvar değiştirerek diğer atların koşu yolunu kapatması nedeniyle,6132 sayılı At Yarışları Hakkında Kanunun ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları yönetmeliğinin 122. Maddesi yedinci fıkrası gereğince koşunun 5-2-1-6-8 olan sıralaması 2-5-1-6-8 şeklinde değiştirilmiştir.

1 numaraya kayıtlı olarak koşan SAADIN KASIRGASI isimli atın binicisi Mehmet KAYA, son 500m civarında kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiştir. Kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması Kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanununun 4.maddesinin (a) bendi uyarınca İHTAR cezası ile cezalandırılmıştır.

2 numaraya kayıtlı olarak koşan MAHMUT USTA isimli atın binicisi Uğur TEMUR, son 500 m civarında kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiştir. Kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması Kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanununun 4.maddesinin (a) ve (b-1) bentleri uyarınca 2.949 TL PARA ve İHTAR CEZASI ile cezalandırılmıştır.

5 numaraya kayıtlı olarak koşan KIZIL GEZEGEN isimli atın binicisi Velat DEMİR, son düzlükte usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiştir. Konu ile ilgili savunmasını aynı gün Kurulumuza vermiştir. 6132 sayılı At Yarışları Hakkında Kanunun 4.maddesi 1 inci fıkrası (b/1) ve (c/2) bentleri gereğince 2.949 TL PARA CEZASI ve 14 - 23 Şubat 2024 tarihleri arasında 10 GÜN süreyle idman yeri dışında yarışlarla ilgili her türlü yerlerde sanat icrasından geçici yasaklanması cezası ile cezalandırılmıştır.

7 numaraya kayıtlı olarak koşan ESKİ TOPRAK isimli atın binicisi Eren Dursun ÖKTEN, start çıkışında kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı Kurulumuzca daha dikkatli olması konusunda SÖZLÜ olarak uyarılmıştır.

9 numaraya kayıtlı olarak koşan YENGİZ isimli atın binicisi Cemal PASO, start çıkışında usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiştir. Kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması Kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanununun 4.maddesinin (a) bendi uyarınca İHTAR cezası ile cezalandırılmıştır.