İyi Bir Form Yakalayan COLEGA'ya Güveniyorum "İZMİR"

1.Ayak: 1900 kum pistte kazandığı yarışından sonra formunu sürdüren (3) ÇATALKAYA rakiplerine yine üstünlük kuracak güçte bir isim olup, (1) AKINCI Bursa'daki hazırlıklarında fit durumda görülmesiyle ağır kilosuna rağmen iddialıdır. Bursa 1300 kum pistindeki son yarışını fazla zorlanmadan kazanan (5) UTKUCUK yine jokeyi A.Yıldız ile güven verirken, Antalya'da başarılı koşularını izlediğimiz (4) ATLIKAYA mesafeye yatkın olmasıyla mutlaka yazılmalıdır. Geçen haftaki yarışında tabelada yer bulan (2) POKER FACE jokeyi Ö.Yıldırım ile bu ayağın olmazsa olmaz diğer ismidir.

2.Ayak: Grubun en formda isimlerinden olan ve istikrarlı koşan (2) ULTRA FAST'i birinciliğe yakın görüyorum. Yarış yaşamına kazanarak başlayıp form ve tecrübesini üst seviyeye çıkaran (3) ASTAMUR yine şansı yüksek bir taydır. 1400 kum pistte 1.29.52 ile Maiden kazanan (4) BOLD OF ÖKE'nin iyi durumu devam ederken, 96 gün aradan sonraki yarışını üçüncü tamamlarken 1200 kumda 1.16.64 derece yapan (5) ÇILGIN ÇINAR bu kez üst sıraları zorlayabilir. Ayağına çabuk bir isim olan (1) SUNDAY SURPRISEE ise bu yarışın sürprizidir.

3.Ayak: Süper bir form yakalayıp son yarışlarındaki başarılı ve istikrarlı performansıyla üst sıralardan düşmeyen (1) COLEGA en son 1400 kumda kazanma başarısını göstererek 1200 galobunu uyumlu jokeyi F.Avcı nezaretinde gerçekleştirip kusursuz görünmesiyle tek yazılabilir.

4.Ayak: Kısa mesafelerde iyi bir performans gösterip son yarışının hatalı çıkış olup tekrarlamasından etkilenerek iki kez start almak zorunda kalıp tabela dışında kalan (3) KUDRETLİTAY'ı seri yapısıyla en şanslı isim olarak görüyorum. Aynı yarışın dördüncüsü olan (2) TAÇSIZ KRAL yine aynı şekilde yorgun düşerek sonlarda düşen temposuyla rakiplerine karşı gelemezken kusursuz idman görünümüyle en ciddi rakibidir.

5.Ayak: 3 yaşlı İngiliz taylarının Satış-2 Koşusu'nda; grubun en formda isimlerinden olan (6) BRILANTE en son 1200 kum pistte ikinci tamamladığı son yarışında 1.16.49 derece yaparak formda görünmesiyle birinciliğe yakın gördüğüm isimdir. Denk rakiplerinin yanında start alacak olan (1) KOLO bu yarışında daha farklı koşmasını beklediğim bir isim olup, aralarındaki mücaedelenin birinciyi belirlemesini bekliyorum.

6.Ayak: 1400 kum pistteki son koşusunu kazanarak formunu bulduğunu gösteren (4) KIZIM ÇINAR himcinslerinin yanında yine birinciliğe yakın gördüğüm isimdir. 113 gün aradan sonraki yarışını ikinci bitirerek daha iyi duruma gelen (9) DİOMEDEA en ciddi rakip görünürken, Bursa'daki son koşusunu ikinci bitiren (8) SWEET HUMOR mutlaka yazılmalıdır. Uzun mesafelerde iyi koşarak Bursa'daki hazırlıklarında gelişme gösteren (1) ANNAHENRIETTA güven verirken, beş ay aradan sonra start alacak olsa da (6) KARAKRALİÇE ses getirebilir. Tabelada yer bulduğu son koşusu ilgimi çeken (3) SANTORINI GIRL ise sürprizim olacaktır.

ALTILI GANYAN TAHMİNİM

1.Ayak: 3.1.5.4.2

2.Ayak: 2.3.4.5.1

3.Ayak: 1

4.Ayak: 3.2

5.Ayak: 6.1

6.Ayak: 4.9.8.1.6.3

KIZILIŞIK Uzun Mesafede Yine Kazanmaya Yakın "ANTALYA"

1.Ayak: Son yarışını ağır kilo ile dördüncü bitiren (8) GÜRBOĞA'yı jokeyi H.Çizik ve bu kez uygun kilosuyla ilk şanslı isim olarak görüyorum. Üst sıralardan düşmeyip iyi bir form tutan (3)MELTEMKIZ en ciddi rakip olup, 61 kilo ile ikinci tamamladığı yarışından sonra iyi hazırlanan (4) GELİBOLU RÜZGARI mutlaka yazılmalıdır. Bu tip mesafelerde etkili koşan (2) CANSEKLAVİ güven verirken, uzun aradan sonra yarış gören (1) EVEREST bu kez farklı sonuca ulaşabilir. İstanbul'daki ikinlciliğinde biraz erken yürüyen (7) CİĞERDELEN, önde istediği tempoyu bulması durumunda (5) ZEKAİBEY ve uzun mesafedeki son sentetik pist yarışından birincilikle ayrılan (6) AKTAŞKAYA sırasıyla şanslarını yüksek bulduğum diğer isimlerdir.

2.Ayak: 4 yaşlı Dişi Arap safkanlarının Maiden mücadelesinde; son haftalarda iyi bir form yakalayan (7) SOYLUBAŞ'ın birincilikle tanışmasını bekliyorum. Son koşusunu ikinci tamamlayıp formunu devam ettiren (1) KUKİTAY en ciddi rakip görünürken, birlikte değerlendirilmeliler.

3.Ayak: 1400 kumda kazandıktan sonra sentetik pistte biraz daha güçlü rakipler arasında dikkat çeken üçüncülük elde eden (2) KAYAFATİH'i en şanslı isim olarak görüyorum. Tabela dışında tamamladığı yarışından sonra formunda gelişme gösteren (7) POWER OF QUATRO en ciddi rakip görünürken, kısa bir istirahatin dereceli yarış hazırlıklarında fit duruma ulaştığını belli eden (4)BERTANBİR mutlaka yazılmalıdır.

4.Ayak: Süratli bir stile sahip olan (2) BAAHUBALİ'yi iyi formu ve kusursuz yarış hazırlıklarıyla en şanslı isim olarak görüyorum. 1500 sentetik pistteki son Kv-7 koşusunu kazanan (4) COUNTACH yakın rakibi olup, İstanbul'dan gelip Antalya'daki yarışında da fotoyu önde geçen (3) COMEBACK IS REAL birinciliklerine yenisini ekleyecek güçte bir isimdir. En son Adana kum pistinde kazanma başarısını göstererek formu devam eden (8) MAHALL bu ayağın şanslı diğer ismi olup, bugüne kadar dört kez start alıp ikisinde kazanan (1) ADIGE PERİT sürpriz yapabilir. Ayağına çabuk bir isim olan (6) MYBOYTOMO son koşusunda olduğu gibi yine jokeyi A.Kurşun ile start alacağı bu yarışında güvendiğim diğer isimdir.

5.Ayak: 1700 sentetik pistteki son koşusunu formda rakibi Extractıon'un arkasında ikinci tamamlayan (2) GOLDEN RULER bu kez kazanmasını beklediğim isimdir.  Aynı yarışın dördüncüsü olan (1) BOLD SEA ROVER dikkat çeken hazırlıkları ile rakip görünürken, ön tarafta istediği tempoyu bulması durumunda (6) MASTERCLASSMAN bu kez farklı  sonuç elde edebilir.

6.Ayak: Uzun mesafedeki son iki koşusunu sentetik ve normal kum pistte üst üste kazanarak süper bir form tuttuğunu gösteren (6)KIZILIŞIK formunu düzenli yarış hazırlıklarıyla sürdürürken yine sevdiği mesafede bence tek yazılabilir.

ALTILI GANYAN TAHMİNİM

1.Ayak: 8.3.4.2.1.7.5.6

2.Ayak: 7.1

3.Ayak: 2.7.4

4.Ayak: 2.4.3.8.1.6

5.Ayak: 2.1.6

6.Ayak: 6