Koşuya protesto çekildi, Komiserler Kurulu nasıl bir karar verdi

18 Şubat Pazar günü İzmir Şirinnyer Hipodromu’nda yapılan 1.Koşu’da; 7 numarada kayıtlı ATEŞANI isimli atın antrenörü 6 numarada kayıtlı HAS TARKAN isimli atın binicisinin kendi atını engellediği gerekçesi ile protesto çekmiştir. Komiserler Kurulu tarafından yapılan inceleme sonucunda protestonun reddine oy birliği ile karar verilmiştir.

1 numarada kayıtlı HÜKÜMSÜZ isimli atın binicisi İbrahim Sefa SÖĞÜT son düzlükte usulsüz kulvar değiştirmek suretiyle yarış usul ve esaslarına aykırı hareket ettiğinden savunmasının alınması amacıyla Komiserler Kurulu’na çağırılmış ve savunma istem yazısı kendisine tebliğ edilmiştir.  Adı geçen binici savunmasını aynı tarihte Komiserler Kurulu'na vermiş olup, konu ile ilgili olarak 6132 Sayılı At Yarışları Kanununun 4. Maddesi (a) bendi ve At Yarışları Yönetmeliğinin 117/1. maddesi (a) bendi gereği ihtar cezası ile cezalandırılmıştır.

2 numarada kayıtlı CANDARLI isimli atın binicisi Vedat ABİŞ koşunun ilk virajında usulsüz kulvar değiştirdiğinden sözlü olarak uyarılmıştır.

6 numarada kayıtlı HAS TARKAN isimli atın binicisi Zülfükar KARABULUT son düzlükte usulsüz kulvar değiştirmek suretiyle yarış usul ve esaslarına aykırı hareket ettiğinden savunmasının alınması amacıyla Komiserler Kurulu'na çağırılmış ve savunma istem yazısı kendisine tebliğ edilmiştir. Adı geçen binici savunmasını aynı tarihte Komiserler Kurulu'na vermiş olup, konu ile ilgili olarak 6132 Sayılı At Yarışları Kanununun 4. Maddesi (a,b-1) bendi ve At Yarışları Yönetmeliğinin 117/1. maddesi (a,b-1) bendi gereği ihtar ve 2.949 TL para cezası ile cezalandırılmıştır.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Koşuya protesto çekildi, Komiserler Kurulu sıra değişikliğine gitti

18 Şubat Pazar günü İzmir Şirinnyer Hipodromu’nda yapılan 2.Koşu’da; 2 numarada kayıtlı GÜNDÜZDÜŞÜ isimli atın antrenörü 1 numarada kayıtlı AFERDİTA isimli atın binicisinin kendi atını engellediği gerekçesi ile protesto çekmiştir

Komiserler Kurulu tarafından yapılan inceleme sonucunda At Yarışları Yönetmeliğinin 122. maddesi 7. fıkrası gereğince, (gayri resmi sıralama 1, 2, 6, 4, 7, 10 iken) aşağıdaki şekilde derece değişikliği yapılmasına oy birliği ile karar verilmiş ve sıralama; 1 inci 2 haşa no’lu GÜNDÜZDÜŞÜ, 2 inci 1 haşa no’lu AFERDİTA, 3 inci 6 haşa no’lu SELCAN HATUN, 4 üncü 4 haşa no’lu MEHLİKA ABLA, 5 inci 7 haşa no’lu DUYGUDENİZİM, 6 ıncı 10 haşa no’lu SUFLE şeklinde kesinleşmiştir.

1 numarada kayıtlı AFERDİTA isimli atın binicisi Göktan KAYIP koşunun yaklaşık son 800 metrelerinden son viraja kadar yanındaki atı sıkıştırmak suretiyle yarış usul ve esaslarına aykırı hareket ettiğinden savunmasının alınması amacıyla Komiserler Kurulu'na çağırılmış ve savunma istem yazısı kendisine tebliğ edilmiştir. Adı geçen binici savunmasını aynı tarihte Kurulumuza vermiş olup, konu ile ilgili olarak 6132 Sayılı At Yarışları Kanununun 4. Maddesi (c-2) bendi ve At Yarışları Yönetmeliğinin 122/7. maddesi (d) bendi gereği (20.02.2024 gününden başlamak üzere) 10 (on) gün süreyle tribün ve eklentileri dışında, yarışlarla ilgili yer ve tesislere girmekten ve sanat icra etmekten men cezası ile cezalandırılmıştır.

2 numarada kayıtlı GÜNDÜZDÜŞÜ binicisi Hüseyin TURAN koşu boyunca usulsüz biniş yapmak suretiyle yarış usul ve esaslarına aykırı hareket ettiğinden savunmasının alınması amacıyla Komiserler Kurulu'na çağırılmış ve savunma istem yazısı kendisine tebliğ edilmiştir. Adı geçen binici savunmasını aynı tarihte Kurulumuza vermiş olup, konu ile ilgili olarak 6132 Sayılı At Yarışları Kanununun 4. Maddesi (a) bendi ve At Yarışları Yönetmeliğinin 117/1. maddesi (a) bendi gereği ihtar cezası ile cezalandırılmıştır.

4 numarada kayıtlı MEHLİKA ABLA isimli atın binicisi İbrahim Sefa SÖĞÜT koşunun ilk virajında usulsüz kulvar değiştirmek suretiyle yarış usul ve esaslarına aykırı hareket ettiğinden savunmasının alınması amacıyla Komiserler Kurulu'na çağırılmış ve savunma istem yazısı kendisine tebliğ edilmiştir. Adı geçen binici savunmasını aynı tarihte Kurulumuza vermiş olup, konu ile ilgili olarak 6132 Sayılı At Yarışları Kanununun 4. Maddesi (a) bendi ve At Yarışları Yönetmeliğinin 117/1. maddesi (a) bendi gereği ihtar cezası ile cezalandırılmıştır.

8 numarada kayıtlı ÇAMSAKIZI isimli atın binicisi Halit GÖKÇE koşunun ilk virajında usulsüz kulvar değiştirdiğinden sözlü olarak uyarılmıştır.

8 numarada kayıtlı ÇAMSAKIZI isimli atın binicisi Halit GÖKÇE koşunun yaklaşık son 700 metrelerinde usulsüz kulvar değiştirmek suretiyle yarış usul ve esaslarına aykırı hareket ettiğinden savunmasının alınması amacıyla Komiserler Kurulu'na çağırılmış ve savunma istem yazısı kendisine tebliğ edilmiştir. Adı geçen binici savunmasını aynı tarihte Komiserler Kurulu'na vermiş olup, konu ile ilgili olarak 6132 Sayılı At Yarışları Kanununun 4. Maddesi (a,b-1) bendi ve At Yarışları Yönetmeliğinin 117/1. maddesi (a,b-1) bendi gereği ihtar ve 2.949 TL para cezası ile cezalandırılmıştır.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Koşuya protesto çekildi, protesto Komiserler Kurulu tarafından redildi

18 Şubat Pazar günü İzmir Şirinnyer Hipodromu’nda yapılan 3.Koşu’da; 5 numarada kayıtlı SEA OF REALITY isimli atın binicisi Mertcan ÇELİK start makinasına ayağını sıkıştırdığı için doktor tarafından muayene edilmiş ve at binmesinde sakınca olmadığı bildirildiğinden koşuya katılmasına izin verilmiştir.

5 numarada kayıtlı SEA OF REALITY isimli atın antrenörü 2 numarada kayıtlı BERİD isimli atın binicisinin kendi atını engellediği gerekçesi ile protesto çekmiştir. Komiserler Kurulu tarafından yapılan inceleme sonucunda protestonun reddine oy birliği ile karar verilmiştir.

2 numarada kayıtlı BERİD isimli atın binicisi Adem CEYLAN son düzlükte usulsüz kulvar değiştirmek suretiyle yarış usul ve esaslarına aykırı hareket ettiğinden savunmasının alınması amacıyla Komiserler Kurulu'na çağırılmış ve savunma istem yazısı kendisine tebliğ edilmiştir. Adı geçen binici savunmasını aynı tarihte Komiserler Kurulu'na vermiş olup, konu ile ilgili olarak 6132 Sayılı At Yarışları Kanununun 4. Maddesi (a,b-1) bendi ve At Yarışları Yönetmeliğinin 117/1. maddesi (a,b-1) bendi gereği ihtar ve 2.949 TL para cezası ile cezalandırılmıştır.

5 numarada kayıtlı SEA OF REALITY isimli atın binicisi Mertcan ÇELİK son düzlükte usulsüz kulvar değiştirmek suretiyle yarış usul ve esaslarına aykırı hareket ettiğinden savunmasının alınması amacıyla Komiserler Kurulu'na çağırılmış ve savunma istem yazısı kendisine tebliğ edilmiştir. Adı geçen binici savunmasını aynı tarihte Komiserler Kurulu'na vermiş olup, konu ile ilgili olarak 6132 Sayılı At Yarışları Kanununun 4. Maddesi (a) bendi ve At Yarışları Yönetmeliğinin 117/1. maddesi (a) bendi gereği ihtar cezası ile cezalandırılmıştır.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Koşuya protesto çekildi, Komiserler Kurulu reddine karar verdi

18 Şubat Pazar günü İzmir Şirinnyer Hipodromu’nda yapılan 7.Koşu’da; 8 numarada kayıtlı AHMET ALİ isimli atın antrenörü 6 numarada kayıtlı YEKSIRA isimli atın binicisinin kendi atını engellediği gerekçesi ile protesto çekmiştir.  Komiserler Kurulu tarafından yapılan inceleme sonucunda protestonun reddine oy birliği ile karar verilmiştir.

6 numarada kayıtlı YEKSIRA isimli atın binicisi Bekir Mert MIRIK son düzlükte usulsüz kulvar değiştirmek suretiyle yarış usul ve esaslarına aykırı hareket ettiğinden savunmasının alınması amacıyla Komiserler Kurulu'na çağırılmış ve savunma istem yazısı kendisine tebliğ edilmiştir. Adı geçen binici savunmasını aynı tarihte Komiserler Kurulu'na vermiş olup, konu ile ilgili olarak 6132 Sayılı At Yarışları Kanununun 4. Maddesi (a,b-1) bendi ve At Yarışları Yönetmeliğinin 117/1. maddesi (a,b-1) bendi gereği ihtar ve 2.949 TL para cezası ile cezalandırılmıştır.