BÜYÜKDÜNYA Kazanacak Formuna Ulaştı "İZMİR"

1.Ayak: İlk defa start alacak olan 3 Yaşlı İngiliz taylarının mücadelesinde; formunu her geçen gün daha iyi seviyeye ulaştırdığını gözlemlediğim (5) OKEANOS öncelikli şans tanıdığım isimdir. Bursa'da bizzat binicisi M.Bağ tarafından hazırlanıp en son 1000 metrelik galobunda göz dolduran (10) WINGOS OF TIME bu ayağın şanslı tayıdır. (2) MEGA VELA acele edilmeden titizlikle hazırlanarak sürekli aşama içerisinde gördüğüm bir isim olup, (8) PREMIER POWER kum pistte ümit veren kan hattıyla yazılmalıdır. Ciddi hazırlıklarıyla dikkatimi çeken (1) LORD PROTECTOR makine provalarında da gayet iyi görünmesiyle ıskalanmamalıdır.

2.Ayak: Süratli safkan (5) OBRADA son koşusunu 1400 kum pistte 1.26.66 ile kazanıp formunu sürdürmesiyle yine rakiplerine beyaz bayrak ayna hakim olabilir. İdman pistinde gelişme gösterip farklı koşabileceğini belli eden (2) ALGORİTMA ile uzun aradan sonra yarış görerek açıklarını gideren (8)ROTASIZKAPTAN rakipleri olacaktır.

3.Ayak: Uzun mesafede kazandığı yarışından sonraki formu devam eden (3) SHE IS THE SHOW uygun görünen rakiplerinin yanında favorimdir. Tabeladan düşmediği son koşularında çıkış yakaladığını belli eden (7) FIRE OF GLORY ile etkili üçüncülükleri sonrası idman görünümü dikkat çekici (6) SANTORINI GIRL rakipleri olacaktır.

4.Ayak: Antalya ve Bursa'daki son ikincilikleri ardından Bursa'daki hazırlıklarında kazanacak formuna ulaştığı tespit edilen (2) BÜYÜKDÜNYA jokeyi V.Abiş ile tek yazılabilir.

5.Ayak: Bölünen Şartlı-1 koşunun diğer ayağında; hazırlık yönünden eksiksiz isim olan (5)YILDIRIMDURALİ'yi en şanslı isim olarak görüyorum. 1000 metrelik galobunda önemli gelişme gösteren (3) PIRATE OF THE SEA ile orijin yönünden ümit veren (1) CHARMELEON üst sıraları zorlayacak diğer safkanlardır. Kurtel ekürisinin gelişme gösteren tayı (6) ANGEL QUEST güven verirken, (4) ROTORACTOR son günlerde idmanlarında daha farklı görünmesiyle ses getirebilir. (2) ES CUNDA nefesini sürekli geliştiren bir isim olmasıyla bu ayağın sürprizidir.

6.Ayak: Tabeladan düşmeyerek iyi durumda olduğunu belli eden (2)TAMARİ'yi iyi koştuğu mesafede ilk şanslı isim olarak görüyorum. Kapalı gözlük denenip beşinci bitirdiği son yarışı ölçü olmayan (3) GÜRKAN BEY bu kez farklı sonuç alabilecek güçtedir. Üst üste kazandıktan sonra uzun mesafede tabela dışı kalan (1) KIVIRCIK MEHMET bu kez kısalan mesafede farklı sonuç alacak güçte olup, 1600 kumda Maiden kazanan (11) PRENSES SULTAN sürprizimdir.

ALTILI GANYAN TAHMİNİM

1.Ayak: 5.10.2.8.1

2.Ayak: 5.2.8

3.Ayak: 3.7.6

4.Ayak: 2

5.Ayak: 5.3.1.6.4.2

6.Ayak: 2.3.1.11

MAVİ KILIÇ Formunu Korumasıyla Çok Şanslı "KOCAELİ"

1.Koşu: 1.5.3.4.2.6.10

2.Ayak: 2.4.1

3.Ayak: 2

4.Ayak: 3 yaşlı İngilizlerin 1500 kumdaki mücadelesinde; en son Adana'da kazanıp bir süre istirahate çekilen (3) YOU  CAN TURIST ME rakiplerine göre bir adım öndedir. (1) ARAKASKA tabelada yer bulduğu koşusu sonrası daha iyi duruma gelirken, (2) KING MİRBEY etkili son yarışlarıyla devreye girebilir. Her geçen gün gelişme içerisindeki (8) ARCH MOON güven verirken, kusursuz hazırlanan (4) POLYGLOT dikkate alınmalıdır. Son yarışını üçüncü tamamlayan (6) NIGHT AND FIRE ile bu koşusuna farklı hazırlanan (7) THRILL SEEKER sürprizlerimdir.

5.Ayak: Son iki yarışında gösterdiği performans ile çıkış içerisinde olduğunu belli eden (6) WINTER MY LOVE bu kez kazanmaya bir adım daha yakındır. 1900 kum pistteki son koşusunu etkili sprinti ile kazanan (8) LADY LIPA ciddi rakip görünürken, formunu bulmaya başladığını etkili son üçüncülüğünde gösteren (4) SON OF THE HAWK mutlaka yazılmalıdır.

6.Ayak: İzmir kum pistindeki son uzun mesafeli yarışını kazandıktan sonra İstanbul iç pistindeki hazırlıklarında iyi durumunun devam ettiğini gördüğüm (3) MAVİ KILIÇ kendisini tanıyan jokeyi M.Kaya ile tek yazılabilir.

7.Koşu: Farklı şehirlerde start aldığı son yarışlarında adından söz ettirerek 1900 kumda kazandığı koşusu sonrası iyi durumunu devam ettiren (1) KANINDO ile son dört koşusunu üst üste kazanarak mükemmel formunu sürdüren (4) PANSPERMIA birlikte yazılmalılar.

8.Koşu: Bursa 1400 kum pistindeki son yarışını etkili sprinti ile kazanan (6) O BİR REİS yine rakiplerine üstünlük kurmasını beklediğim isimdir. 1400 kumda kazandıktan sonraki koşusunda makineden beş boy geç çıkarak dördüncü olan (5) HAVZALI en ciddi rakibi olacaktır. Formundan uzak olmasına rağmen gelişme içerisinde gördüğüm (7) ÖZBATU bu ayağın şanslı diğer ismidir.

9.Koşu: Maiden yarışta; her koşusu bir öncekinden başarılı olan (14) ORJİNAL kazanmaya bir adım daha yakın gördüğüm isimdir. Dikkat çeken yarışlarından sonra iyi hazırlanan (9) CANBEYLİ ile etkili üçüncülükleriyle kendini bulduğunu gösteren (7) PİYANİST rakipleridir. (3) BEHRAMKALE her geçen gün daha iyiye gittiğini son dördüncülüğünde gösterirken, (12) ESİRGEMEZ son haftalarda yükselişe geçmesiyle ses getirebilir. Jokeyi A.Sözen ile start alacak olan (11) DOYRANLI ve İstanbul'da hazırlanan (1) MEHMET BEY dikkate alınmasını tavsiye edeceğim diğer isimlerdir.

İKİNCİ ALTILI GANYAN TAHMİNİM

1.Ayak: 3.1.2.8.4.6.7

2.Ayak: 6.8.4

3.Ayak: 3

4.Ayak: 1.4

5.Ayak: 6.5.7

6.Ayak: 14.9.7.3.12.11.1