13 Şubat Salı günü Antalya Hipodromu’nda yapılan 3.Koşu’da; 1 numaraya kayıtlı olarak koşan AKSU HAN isimli atın binicisi Enes ÜSTÜN, son düzlükte usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış ve aynı gün savunma tutanağı tebliğ edilmişti. Savunmasını 20.02.2024 günü kurulumuza göndermiştir. Savunması Komiserler Kurulu tarafından yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Hakkında Kanunun 4.maddesinin (c/2) bendi gereğince 20 - 24 Şubat 2024 tarihleri arasında 5 GÜN süreyle idman yeri dışında yarışlarla ilgili her türlü yerlerde sanat icrasından geçici yasaklanması cezası ile cezalandırılmıştır.

13 Şubat Salı günü Antalya Hipodromu’nda yapılan 7.Koşu’da; 15 numaraya kayıtlı olarak koşan RAYO isimli atın binicisi Cemal PASO, son düzlükte usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış ve aynı gün savunma tutanağı tebliğ edilmişti. Savunmasını 20.02.2024 günü kurulumuza vermiştir. Savunması Komiserler Kurulu tarafından yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Hakkında Kanunun 4.maddesinin (b/1) ve (c/2) bentleri ile 2. fıkrası gereğince 5.898 TL PARA CEZASI (TEKERRÜR) ve 21 - 27 Şubat 2024 tarihleri arasında 7 GÜN süreyle idman yeri dışında yarışlarla ilgili her türlü yerlerde sanat icrasından geçici yasaklanması cezası ile cezalandırılmıştır.

 

16 Şubat Cuma günü Antalya Hipodromu’nda yapılan 4.Koşu’da; 5 numaraya kayıtlı olarak koşan KARACA HATUN isimli atın binicisi Serkan YILDIZ, son düzlükte 2024 Yılı At Yarışları Genel Hükümlerinde belirtilenin aksine, usulüne uygun olmayan şekilde kamçı kullanarak yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış ve aynı gün savunma tutanağı tebliğ edilmişti. Savunmasını 20.02.2024 günü kurulumuza vermiştir. Savunması Komiserler Kurulu tarafından yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Hakkında Kanunun 4.maddesinin (b/1) ve (c/2) bentleri gereğince 2.949 TL PARA CEZASI ve 21 - 27 Şubat 2024 tarihleri arasında 7 GÜN süreyle idman yeri dışında yarışlarla ilgili her türlü yerlerde sanat icrasından geçici yasaklanması cezası ile cezalandırılmıştır.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

20 Şubat Salı günü Antalya Hipodromu’nda yapılan 3.Koşu'da; 2 numaraya kayıtlı olarak koşan OĞLUM FIRAT isimli atın binicisi Bekir Mert MIRIK, start çıkışı usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiştir. Kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması Komiserler Kurulu tarafından yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanununun 4.maddesinin (a) ve (b-1) bentleri uyarınca 2.949 TL PARA ve İHTAR CEZASI ile cezalandırılmıştır.

6 numaraya kayıtlı olarak koşan ŞEN AKYÜZ isimli atın binicisi Nurettin ŞEN, son düzlükte usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiştir. Kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması Komiserler Kurulu tarafından yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanununun 4.maddesinin (a) ve (b-1) bentleri uyarınca 2.949 TL PARA ve İHTAR CEZASI ile cezalandırılmıştır.

20 Şubat Salı günü Antalya Hipodromu’nda yapılan 6.Koşu'da; 3 numaraya kayıtlı olarak koşan ERAYKAN isimli atın binicisi Vedat ABİŞ, son düzlükte dıştan içe doğru usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiştir. Kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması Komiserler Kurulu tarafından yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanununun 4.maddesinin (a) ve (b-1) bentleri uyarınca 2.949 TL PARA ve İHTAR CEZASI ile cezalandırılmıştır.

20 Şubat Salı günü Antalya Hipodromu’nda yapılan 7.Koşu'da; 6 numaraya kayıtlı olarak koşan KEREMİM isimli at start makinasından çıkış yapmadığından, antrenörü Zafer TEMUÇİN, atını starttan çıkışa yeterince alıştırmadığı ve bu suretle yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden, 6132 sayılı At Yarışları Kanununun 4.maddesinin (a) ve (b-1) bentleri uyarınca 2.949 TL PARA ve İHTAR CEZASI ile cezalandırılmıştır.

1 numaraya kayıtlı olarak koşan AKSU HAN isimli atın binicisi Halef KATI, start çıkışı usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiştir. Kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması Komiserler Kurulu tarafından yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanununun 4.maddesinin (a) ve (b-1) bentleri uyarınca 2.949 TL PARA ve İHTAR CEZASI ile cezalandırılmıştır.

20 Şubat Salı günü Antalya Hipodromu’nda yapılan 8.Koşu'da; 5 numaraya kayıtlı olarak koşan MICHEAL isimli atın binicisi Bekir Mert MIRIK, start çıkışı usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiştir. Kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması Komiserler Kurulu tarafından yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanununun 4.maddesinin (a) ve (b-1) bentleri ile 2.fıkrası uyarınca ihtar ve 5.898 TL PARA CEZASI (TEKERRÜR) ile cezalandırılmıştır.

10 numaraya kayıtlı olarak koşan TANGÜL HANIM isimli atın binicisi Gökhan YILDIZ, start çıkışı usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiştir. Kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması Komiserler Kurulu tarafından yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanununun 4.maddesinin (a) ve (b-1) bentleri ile 2.fıkrası uyarınca ihtar ve 5.898 TL PARA CEZASI (TEKERRÜR) ile cezalandırılmıştır.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

13.02.2024 tarihli koşulara ait ek rapor:

13.02.2024 tarihinde yapılan 3. koşuda, 7 numaralı ERDİ BEY isimli atın binicisi Mert Gökalp ARSLAN, son düzlükte ata fazla sayıda kamçı kullanarak ( 6 adet ) yarış usul ve esaslarına aykırı hareket etmesinden dolayı 6132 Sayılı At Yarışları Hakkındaki Kanunun 4. Maddesi ve At Yarışları Yönetmeliğin 123/6. Maddesine göre disiplin soruşturması başlatılmış olup, savunması istenmişti. Savunmasını 20.02.2024 tarihinde Kurulumuza vermiş ancak yeterli görülmemiştir. Adı geçen binici cezasının 21.02.2024 tarihinden itibaren başlatılmasını talep etmiştir. Bahse konu olayla ilgili olarak 6132 sayılı At Yarışları Kanununun 4. maddesinin ( b-1 ) ve (c-2) bentleri ve At Yarışları Yönetmeliğin 123/6. Maddesi uyarınca ( 21.02.2024 gününden başlamak üzere ) 7 (yedi ) GÜN süreyle idman yeri dışında yarışlarla ilgili yerlerden geçici sanat icra etmekten yasaklanması ve ayrıca 2.949 TL PARA CEZASI ile cezalandırılmıştır.

20 Şubat Salı günü Adana Yeşiloba Hipodromu’nda yapılan 2.Koşu'da; 7 numaraya kayıtlı PALM ANGEL isimli atın binicisi Ercan ÇANKAYA, start çıkışında usulsüz kulvar değişikliği yaparak yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiş olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması Komiserler Kurulu tarafından yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanununun 4. maddesinin (a) ve ( b-1 ) bendi uyarınca İHTAR ve 2.949 TL PARA cezası ile cezalandırılmıştır.

20 Şubat Salı günü Adana Yeşiloba Hipodromu’nda yapılan 5.Koşu 'nun son 100 metresi Kurulumuz tarafından incelenmiş olup, sıralamada herhangi bir değişiklik olmamıştır. İnceleme sonucu; 3 numaralı MEMORY REMAINS isimli atın binicisi Ahmet ÇELİK, son 100 metrede usulsüz kulvar değişikliği yaparak yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiş olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması Komiserler Kurulu tarafından yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanununun 4. maddesinin (a) ve ( b-1 ) bendi uyarınca İHTAR ve 2.949 TL PARA cezası ile cezalandırılmıştır.

2 numaralı SPEED LANE isimli atın binicisi Mehmet AKYAVUZ, son 200 metre sonrasında usulsüz kulvar değişiklikleri yaparak yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiş olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması Komiserler Kurulu tarafından yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanununun 4. maddesinin (a) ve ( b-1 ) bendi uyarınca İHTAR ve 2.949 TL PARA cezası ile cezalandırılmıştır.