21 Şubat Çarşamba günü İstanbul Veliefendi Hipodromu’nda yapılan 3.Koşu’da; 10 numaraya kayıtlı olarak koşan MUTEBER isimli atın binicisi, son düzlükte usulsüz kulvar değiştirerek dışındaki atlara tampon yaparak koşu yolunu daralttığı Komiserler Kurulunca inceleme sonucunda tespit edildiğinden;

1 inci 3 numaraya kayıtlı ALATURKA

2 nci 12 numaraya kayıtlı GÜLİZAR HANIM

3 üncü 10 numaraya kayıtlı MUTEBER

4 üncü 7 numaraya kayıtlı CEVDETBEY

5 inci 4 numaraya kayıtlı AYHANBEYİM

Şeklinde sonuçlanan koşu sonucu 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 122. maddesinin 7. fıkrası uyarınca aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

1 inci 3 numaraya kayıtlı ALATURKA

2 nci 12 numaraya kayıtlı GÜLİZAR HANIM

3 üncü 7 numaraya kayıtlı CEVDETBEY

4 üncü 4 numaraya kayıtlı AYHANBEYİM

5 inci 8 numaraya kayıtlı KARO BEYİ

3 numaraya kayıtlı olarak koşan ALATURKA isimli atın aprantisi Adem CEYLAN, son düzlükte usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiştir. Konu ile ilgili savunmasını tebliğ edildiği tarihi izleyen günden itibaren 7 (yedi) gün içerisinde Komiserler Kuruluna ilettikten sonra karar verilecektir.

5 numaraya kayıtlı olarak koşan BÜYÜKEJDER isimli atın jokeyi Hüseyin ŞİMŞEK, start çıkışı usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış olup, sözlü uyarı almıştır.

10 numaraya kayıtlı olarak koşan MUTEBER isimli atın aprantisi Mazlum Pir DEMİR, son düzlükte usulsüz kulvar değiştirerek dışındaki atlara tampon yaparak koşu yolunu daralttığından dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiş olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması Kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanununun 4. maddesinin (b-1) ve (c-2) bentleri uyarınca 30 (otuz) gün süreyle idman yeri dışında yarışlarla ilgili yerlerde geçici sanat icra etmekten yasaklanması ve ayrıca 2949 TL para cezası ile cezalandırılmıştır.

12 numaraya kayıtlı olarak koşan GÜLİZAR HANIM isimli atın jokeyi Mehmet KAYA, son düzlükte usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiş olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması Komiserler Kurulu tarafından yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanununun 4. maddesinin (a) bendi uyarınca ihtar cezası ile cezalandırılmıştır.