Uyumlu Aprantisiyle PASSION RUNNER Bir Adım Önde "İSTANBUL"

1.Ayak: Dişi 3 yaşlı İngiliz safkanlarının Maiden mücadelesinde; yarış yaşamına dördüncü olarak başlayan (8) RULING LADY'e bu defa ilk şansı tanıyorum. Grubun formda ve tecrübeli kısraklarından (1) DUNGANGA ile üst üste ikinci tamamladığı son koşularında beğendiğim (10) SOLİ yakın rakipleridir. Son yarışını üçüncü bitirdikten sonra bir süre istirahate çekilen (9) SECRET IMAGE güven verirken, ilk startındaki ikinciliğinde kabiliyetli bir isim olduğunu gösteren (5) EKSİBİR mutlaka yazılmalıdır. Yarış koştukça kendini geliştiren (4) DISTANCE LOVER ile bu yarışı ile çıkışa geçmesini beklediğim (3) DEA FORTUNA sürprizlerim.

2.Ayak: Uzun mesafedeki son yarışında önde giderek fotoya kadar verdiği mücadele ile dikkat çeken dördüncülük elde eden (2) SÜRGÜN KRAL'a dilbağı takılması da yararlı gelip kazanmaya yakındır. Son koşusunda uzun mesafede üçüncü olan (1) MÜTTEFİK bu grubu geçmek için yeterli bir forma sahip bulunmasıyla ciddi rakibi olacaktır.

3.Ayak: Mükemmel bir forma sahip bulunan (1) DAGMAR üst üste kazandığı yarışlarından sonra idman pistindeki fit görünümü ile birinciliklerine yenisini ekleyecek güçtedir. 1400 metredeki son koşusunu bu rakibinin boyun farkıyla gerisinde ikinci bitiren (7) TOUCH THE CAT rövanşı alabilecek güçte bir isim olmasıyla mutlaka değerlendirilmelidir.

4.Ayak: Bugüne kadar start aldığı yarışlarının tümünde iyi koşarak uzun mesafelerde ümit veren (1) BAHRAIN birinciliğe en yakın gördüğüm isimdir. Son dördüncülüğünde mesafe uzadıkça daha iyi koşabileceğini gözlemlediğim (6) PERFECT SLAYER ile sentetik pistte iyi koşarak etkili formunu devam ettiren (4) MADCAP yakın rakipleridir. 1200 sentetik kum pistte kazandıktan sonra ciddi hazırlanan (3) HUMAN TORCH güven verirken, mesafenin uzun olmasına rağmen önde boş kalırsa (2) MYBOYTOMO ve yarış yaşamına hızlı bir başlangıç yaparak son yedinciliğinde vasat koşsa da (5) JARHEAD sürprizde tavsiyelerimdir.

5.Ayak: Bölünen Maiden yarışın diğer ayağında; üst üste elde ettiği ikinciliklerinde kazanmasının yakın olduğunu gösteren (8) SPREZZATURA rakiplerine göre daha şanslı gördüğüm isimdir. İlk startını tabela dışında tamamlayıp sıkı hazırlıklar yapan (7) SİYAH GÖZLÜM ile tabelada yer bulduğu koşularından sonra sürekli üzerine koyan (9) TIMELESS rakipleridir. Formunu bulmaya başladığını son üçüncülüğünde gösteren (4) NOVADORA ile aşama içerisindeki (10) TULPAR MEA bu ayakta sırasıyla önereceğim diğer kısraklar.

 

6.Ayak: Uzun mesafelerde iyi koşan ve son yarışını kazanan (2) PASSION RUNNER Yamak-3 aprantilerin at bineceği bu koşuda kendisini tanıyan Ber.Gökçe ile benim tek önerimdir.

ALTILI GANYAN TAHMİNİM

1.Ayak: 8.1.10.9.5.4.3

2.Ayak: 2.1

3.Ayak: 1.7

4.Ayak: 1.6.4.3.2.5

5.Ayak: 8.7.9.4.10

6.Ayak: 2

Formunu Koruyan ATEŞİM Yine Kazanacak Güçte "ADANA"

1.Koşu: 3.5.1

2.Koşu: 1

3.Koşu: 3.4.1

4.Koşu: Şanlıurfa'daki son koşusunda ağır kilosu ile etkili ikincilik elde eden (2) GREAT HUNTER bu kez kazanmaya yakındır. Makinede fazla takılmadığı taktirde (6) QUEEN ISABELLE ile her geçen gün daha iyi duruma gelen (7)DEEMARK rakipleri olacaktır. Bu tip gruplarda adından söz ettiren (3) GLOWMANE üst sıraları zorlayacak güçte görünürken, gelişme içerisinde olan (9) ELMASTER ile uzun mesafelere yatkın (8) ANADOLU ŞEKERİ'ni de değerlendirmenizi öneririm.

5.Koşu: Yarış yaşamına ikinci olarak başlayan (6) LUCKY LEXİ formunu üst seviyeye çıkaran bir isim olup jokeyi A.Kurşun ile kazanıp Maiden'dan çıkabilir. Form durumunda gelişmeler olduğunu son koşusunu 1400 kumda ikinci tamamlayıp gösteren (2) GIRL OF CHARLIE en ciddi rakip gördüğüm isim olup, birlikte değerlendirilmeliler.

6.Koşu: Müthiş bir form tutarak son üç koşusundan birincilikle ayrılan (3) BEYAZIŞIK kendisini tanıyan jokeyi E.Çankaya ile birinciliklerine yenisini ekleyebilir. Bu kez kendinden yaşça büyük rakipleri arasında start alacak olan (1) AKATAHAN fit durumu ile yakın rakip görünürken, stilinde jokeyi S.Boyraz ile (5) ERKŞAN önde iyi bir tempo bulması halinde sürpriz gerçekleştirebilir. 1400 kum pistte üst üste kazanan (4) DOĞAN KARDEŞLER idman pistindeki kusursuz görünümüyle dikkatimi çekerken, (6) KALBİMDESİN sonlardaki sprinti ile rakiplerini geride bırakabilecek güçte bir isimdir. Başarılı koşuları sonrası bu kez üst grupta mücadele edecek olsa da (2) ASLAN YAĞIZ sürprizde önerim olacaktır.

7.Koşu: 1400 kum pistteki son iki Kısavade yarışını üst üste kazanan (3) KING BERKAY iyi anlaştığı jokeyi Müs.Çelik ile rakiplerine yine üstünlük sağlamasını beklediğim isimdir. Art arda kazandığı koşularından sonraki Gr-3 koşusunu Antalya'da üçüncü bitiren (5) GENERAL BRIELLA en yakın rakip görünürken, istirahat döneminden sonra eksiksiz hazırlanan (1) CHEEKY SON bu ayaktaki sürprizim olacaktır.

8.Koşu: Ankara ve İstanbul'daki üçüncülükleri sonrası beş buçuk ay kadar geri alınan bir isim olmasına rağmen (7) THE FERİŞDAH'ı bu grupa bir adım önde görüyorum. Yarış yaşamına dikkat çeken üçüncülükle başlayan (6) STARLINER artan tecrübesiyle üst sıraları zorlayacak güçte bir isim olup, tabelada yer bulduğu koşularından sonra sürekli daha iyiye giden (2) ÇAKAL GIRLS ses getirecek güçtedir. Son yarışında elde ettiği üçüncülüğünde takı değişikliğinin yararlı geldiğini gördüğüm (1) AMYTIS devreye girmesini beklediğim diğer kısraktır.

9.Koşu: 1400 kum pistteki son Kv-6 koşusunu kazanarak formuna ulaştığını gördüğüm (1) ATEŞİM'in bu kez daha uygunlaşan grupta yine fotoyu önde geçmesini bekliyor ve tek yazılmasını tavsiye ediyorum.

İKİNCİ ALTILI GANYAN TAHMİNİM

1.Ayak: 2.6.7.3.9.8

2.Ayak: 6.2

3.Ayak: 3.1.5.4.6.2

4.Ayak: 3.5.1

5.Ayak: 7.6.2.1

6.Ayak: 1