Ekürisiyle BOMBACAN'ın Kazanmasını Bekliyorum "İZMİR"

1.Ayak: 4 ve yukarı Arapların Handikap-15 yarışında; Kocaeli'deki son koşusunu ikinci bitiren (4) MY CENGO jokeyi V.Abiş ile rakiplerinden daha şanslı konumda olan isimdir. İyi bir form tutarak üst üste başarılı koşup uzun mesafelerde kendini ispatlayan (6) HÜKÜMSÜZ en ciddi rakip görünürken, Bursa 2100 kum pistinde kazanan (7) ALAÇATI AĞASI mutlaka değerlendirilmelidir. Antalya'daki son koşusunda üst gruptan etkilenen (3) HATTUŞA ile kilosu ağır olmasına rağmen formu yeterli (2) AHMET ALİ bu ayağın olmazsa olmazıdır.

2.Ayak: Kazandığı Şartlı-3 yarışından sonra biraz daha güçlü rakipler arasında elde ettiği üçüncülüğünde formunu bulduğunu gördüğüm (2) BUSTANY çıkış yakalayan aprantisi İ.S.Söğüt ile ilk şanslı isimdir. Tabeladan düşmeediği koşularında formda gördüğüm (4) MINIGUN ile dördüncü tamamladığı yarışından sonra ciddi hazırlanan (5) BABASELİM bu safkandan sonra değerlendirilmeli.

3.Ayak: 1900 kum pistteki son iki koşusunu üst üste kazanarak ne kadar iyi durumda olduğunu gösteren (3) CAN ALUŞ'u yine birinciliğe yakın görüyorum. 1400 kum pistteki son yarışını 1.28.60 ile kazanırken müthiş sprintiyle gelerek dikkatimi çeken (6) TACHYON devam eden formu ile yine şansı yüksek diğer isimdir. Kocaeli 1400 kum pistinde yarış yaşamına kazanarak başlayıp ardından Bursa 1200 kum pistinde 1.14.82 ile yine fotoyu önde geçen (2) BORN TO RUN İzmir'e geleretk ikinci tamamladığı Kv-8 koşusunda fit durumunu koruduğunu belli etmesiyle yine etkili olacak güçtedir. Önde istediği tempoyu bulması durumunda (8) YURTBAŞI ise jokeyi Ö.Yıldırım ile bu ayakta güvendiğim diğer isimdir.

4.Ayak: Uzun mesafelerdeki son yarışlarında oldukça başarılı koşarak üst üste kazandıktan sonraki koşusunu Taşan ve Havza Aslanı'nın gerisinde üçüncü bitiren (6) SEÇERHAN önde gelen isimdir. Müthiş bir form yakalayıp son dört yarışından birincilikle ayrılan (4) HULKİ en ciddi rakip gördüğüm safkan olup, 1400 kumda elde ettiği üçüncülüğü sonrası aşama göstererek bu kez uzun mesafede (1) ALTINTEPE daha iyi sonuç elde edebilir.

5.Ayak: 3 yaşlı Dişi İngilizlerin 1600 kum pistteki Kv-7 yarışında; üst üste ikinci bitirdiği koşularından sonra idman görünümü iyi olan (3)CANIMSELİN'den bu kez birincilik gelebilir. 1400 kum pistteki son yarışını 1.28.35 ile kazanan (5) NO MORE SECRET yine şansı yüksek kısraklardan olup, koşu hayatının ilk üç startından birincilikle ayrılıp en son ikinciliğinde hücumda geç kalan (2) BEFORE OR AFTER mutlaka yazılmalıdır. Tabeladan düşlediği son yarışlarında sürekli üzerine katarak aşama içerisinde gördüğüm (4) FOREVER GOOD ise bu ayağın sürprizi olacaktır.

6.Ayak: Üst üste kazandığı Şartlı yarışları sonrası daha güçlü rakipler arasında mücadele verdiği Kv-8 koşusundan dördüncülükle ayrılan (1) BOMBACAN'ın kendisi kadar iyi durumda olan ekürisiyle birlikte bu ayakta tek yazılmasını uygun karşılıyorum.

İKİNCİ ALTILI GANYAN TAHMİNİM

1.Ayak: 4.6.7.3.2

2.Ayak: 2.4.5

3.Ayak: 3.6.2.8

4.Ayak: 6.4.1

5.Ayak: 3.5.2.4

6.Ayak: 1

ZÜLFİKARIM Uzayan Mesafede Farklı Koşar "ADANA"

1.Ayak: 3 yaşlı İngilizlerin Maiden mücadelesinde; 103 gün aradan sonra start alacak olan (5) LUKA MAGIC hız kazandırdığı yarış hazırlıklarındaki dikkat çeken görünümüyle bir adım öndedir. (2) CEYHAN SERDARI her geçen gün daha iyi duruma geldiğini son iki koşusunda belli ederek jokeyi Müslüm  Çelik ile güven verirken, ikinci bitirdiği son yarışına göre (8) SILENCE OF REALITY bu kez fotoyu önde geçebilir. Her yarışı bir öncekinden daha başarılı olması ile (6) SATIG jokeyi A.Çelik ile birinciliğin güçlü bir başka adayıdır.

2.Ayak: 1900 kum pistteki son yarışını önde iyi bir tempo bularak kazanan (5) DONATELLA'dan koruduğu formuyla yine birincilik gelebilir. Antalya'daki son koşusunu ikinci bitirip idman pistinde çok daha iyiye giden (4) CONTINIOUS ciddi rakibidir. Güç ve kalitesinin bu gruba yetmesini beklediğim (3) GUİLLOTİNE güven verirken, başarılı bir kış sezonu geçirerek adından sıkça söz ettiren (1) BYE BYE LULLABY mutlaka yazılmalıdır. Dişilere ait olan son uzun mesafeli koşusunu kazandıktan sonra yarış hazırlıklarında formunu devam ettirdiği görülen (7) LAST TULIP ses getirebilecek diğer isimdir.

3.Ayak: Uzun mesafelerde farklı koşacağını son iki yarışını 1900 kumda kazanarak gösteren (2) RAJBERA yine rakiplerine üstünlük sağlayabilir. Bugüne kadar kum pistte gayet iyi koşarak son iki koşusundan birincilikle ayrılan (1) END GAME yakın rakip gördüğüm isimdir. Son iki yarışını End Game'in arkasında tamamlayıp fit duruma ulaşan (3) DEVRİALEM pist ve mesafeye yatkın olmasıyla rövanşı almaya çalışacaktır.

4.Ayak: 1400 kum pistte 1.28.41 ile kazanıp ardından 1200 kumda 1.14.65 derece ile yine fotoyu önde geçerek ne kadar iyi durumda olduğunu gözler önüne seren (3) LİNARDO CAN'a ilk şansı tanıyorum. Seri birincilikleri ardından 1200 kumda makineden üç boy geç çıkarak 1.15.78 ile üçüncü olan (2) HALLELUKA ve adından söz ettirdiği koşularından sonra rakipleriyle arasındaki önemli kilo farkını değerlendirmesi durumunda (6) SHEIKH MURAT en ciddi rakipleri olacaktır.

5.Ayak: Bugüne kadar start aldığı üç yarışında da özellikle iyi son vererek gelip kendisine tabelada yer bulmasıyla mesafe uzadıkça daha iyi koşacak izlenimi veren (11) ZÜLFİKARIM'ı günün en güvenilir tek ismi olarak öneriyorum.

6.Ayak: Handikap-16 kazandıktan sonra daha güçlü rakipleri arasındaki koşusunu tabela dışında bitiren (2) BÜYÜK KAHRAMAN bu kez favorimdir. 63 kilo ile start alacak olsa da pist ve mesafeye olan uyumuyla (1) OĞLUM GİRAY ve ışıklı yarışları sonrası iyi hazırlanan (7) HIZLI KURUŞ ciddi rakipleridir. Son haftaların çıkışa geçen ismi (11) CANYURT üçüncü bitirdiği koşusundan sonra gayet iyi hazırlanırken, son beşinciliğinde kuvvetli sprinti ile gelerek dikkatimi çeken (3) PALA SALİH devreye girebilir.

ALTILI GANYAN TAHMİNİM

1.Ayak: 5.2.8.6

2.Ayak: 5.4.3.1.7

3.Ayak: 2.1.3

4.Ayak: 3.2.6

5.Ayak: 11

6.Ayak: 2.1.7.11.3