Uzun Aradan Sonraki Yarışına Göre SOUND OF NATURE Çok Şanslı "İZMİR"

1.Koşu: 1.3.4.2

2.Koşu: 3

3.Koşu: 3.1.2

4.Koşu: Dişi 3 yaşlı İngilizlerin Maiden koşusunda; ikinci tamamladığı son yarışına göre (5) MARIA QUEEN biraz daha şanslı görünüyor. Yarış yaşamına üçüncü olarak başlayıp farklı duruma ulaşan (3) KANZAKİ ile grubun tecrübeli ve formda isimlerinden (1) DEVOTED DREAM yakın rakipleridir. Son dördüncülükleri ışıklı (6) MELEK AĞA ile bir süre aradan sonra koşacak olan (9) RUNLIKETHEWIND daha sonra düşünülmeli.

5.Koşu: Jokeyi N.Avci ile uyum sağlayıp son yarışlarındaki etkili performansına göre (6) FIRATIN ÖFKESİ'nin mesafe avantajı ile kazanmasını bekliyorum. Üst üste ikincilikleri ile formda görünen (2) ALMAATAYA KAYA yakın rakip görünürken, zaman zaman adından söz ettiren (9) KUĞU GÜZELİ ile 1400 kumdaki son ikinciliği başarılı (3) SEDOŞCAN daha sonraki tavsiyelerimdir.

6.Koşu: 4 ve yukarı Arapların Gr-2 yarışında; üst sıralardan düşmeyerek en son koşusunu ikinci bitiren (6) RÜZGARDAHAN'ı jokeyi V.Abiş ile en şanslı isim olarak görüyorum. Kocaeli'deki son uzun mesafeli yarışını kazanırken bu rakibini geride bırakan (3) HAVZA ASLANI yine şansını yüksek bulduğum safkan olup, grubun genç ismi (7) SEÇERHAN uzun mesafelerde gücünü kanıtlamasıyla yine ses getirir.

7.Koşu: Kum pistte etkili koşarak en son 1600 metrede ikincilik elde eden (6) SUPER SWEET uyumlu ve iyi anlaştığı jokeyi N.Avci ile önde gelen kısraktır. 2000 kum pistteki son koşusunu önde iyi bir tempo bularak çıktığı gibi kazanan (2) QUEEN AKARCA yine aynı taktikle rakiplerini geride bırakabilir. Uzun mesafede kazandığı yarışı sonrası yine jokeyi Ö.Yıldırım ile start alacak olan (4) DİOMEDEA ile son haftalarda yükselişe geçen (1) ADA KIZI sırasıyla şanslı gördüğüm kısraklardır.

8.Koşu: Pist ve mesafenin başarılı ismi (3) TAÇSIZ KRAL'ın önde iyi bir tempo bularak kazanmasını bekliyorum. Yine diğer süratli safkan (4)GÖKÇESTAR kendisini tanıyan jokeyi Gök.Gökçe ile bu safkana ciddi rakip olur. İstikrarlı ve başarılı koşarak en son İstanbul sentetik pistinde ikinci olan (2) ROCK IRON ile formu iyi (1) CANOĞLUCAN yazılmasını tavsiye edeceğim diğer safkanlar.

9.Koşu: 261 gün aradan sonraki yarışını beşinci bitirirken dikkatimi çeken (5) SOUND OF NATURE geliştirdiği formu ile kazanmasını beklediğim isimdir.

İKİNCİ ALTILI GANYAN TAHMİNİM

1.Ayak: 5.3.1.6.9

2.Ayak: 6.2.9.3

3.Ayak: 6.3.7

4.Ayak: 6.2.4.1

5.Ayak: 3.4.2.1

6.Ayak: 5

KÜÇÜKTEPE İlk Yarışında Umut Saçtı "ADANA"

1.Ayak: 3 yaşlı Dişi İngilizlerin yarışında denk güçte isimler bir araya gelirken ben ilk şansı önde numara götürüp sonlara kadar pes etmeyerek üçüncü tamamladığı son koşusuna göre (3) CANDY QUEEN'e veriyorum. Maiden kazandıktan sonraki üçüncülüğü etkili (5) NİCOBAR ile yarış yaşamına kazanarak başlayan (8) HİMALAYAN rakipleridir. İdman görünümü ilgi çekici (2) ASİL AZRA güvendiğim diğer isim olup, etkili sprintiyle son koşusunda fotoyu önde geçen (1) ALAGİDİN mutlaka yazılmalılar. (6) QUEEN PROTEO farklı koşmasını beklediğim isim olup, (9) MILLION STONE jokeyi Müs.Çelik ile dikkate alınmalı.

2.Ayak: 1400 kum pistteki son Kv-8 koşusunu 1.36.04 ile kazanan (1) TUNÇDAĞ'a ilk şansı tanıyorum. Kısa mesafelerde iyi sonuçlar alan (7) HEDBE rakip gördüğüm ilk isim olup, son üçüncülüğünde kendini bulmaya başladığını gösteren (2) AKDAĞ FIRTINASI seri yapısıyla yazılmalıdır. Gücüne ulaşmaya başlayan (4) BAY TOSUNOĞLU daha sonraki ihtimaldir.

3.Ayak: Uzun mesafedeki son ikinciliğinde gayet etkili bir performans gösteren (6) EL MASTER ile mesafenin başarılı isimlerinden (5) OBLIVION bu ayak için bence yeterli olacaktır.

4.Ayak: Arap safkanlarının Maiden yarışında; ilk startı gücünün karşılığı olmayan (7) KARAKURT BEYİ bu kez farklı koşmasını beklediğim isimdir. (1) ENDERHAT grubun formda ve istikrarlı diğer ismi olması ile rakip görünürken, art arda ikinciliklerinde yakında kazanabileceğini gösteren (6) KAFKAS PINAR şansı yüksek diğer isimdir. Son haftalarda gelişme gösteren (2) BENKURUŞ ile ikinci tamamladığı yarışı ardından iyi hazırlanan (8) SIZIRLI YİĞİT dikkate alınması gereken diğer isimler.

5.Ayak: 1300 ve 1400 kum pistte kazanarak ikide iki yapan (2)KINGRÜZGAR yine jokeyi Müs.Çelik ile en şanslı isimdir. 1200 kum pistteki son yarışını 1.14.71 ile kazanıp idman pistinde çok iyi görünen (1) KING DAVUT ile yarış yaşamına 1400 kumda kazanarak başlayan (5) BOLD DEVIL bu ayağın şanslı diğer taylarıdır.

6.Ayak: Hayatının ilk yarışını tecrübeli rakiplerinin yanında virajı yedinci dönüp etkili sprintiyle gösterişli kazanırken 1200 kumda elde ettiği 1.23.83 derecesiyle ilerisi için ümit saçan (1) KÜÇÜKTEPE bence tek yazılabilir.

İKİNCİ ALTILI GANYAN TAHMİNİM

1.Ayak: 3.5.8.2.1.6.9

2.Ayak: 1.7.2.4

3.Ayak: 6.5

4.Ayak: 7.1.6.2.8

5.Ayak: 2.1.5

6.Ayak: 1