09 Mart Cumartesi günü İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda 2000 metre sentetik pistte yapılan, 3 Yaşlı İngiliz safkanlarının katıldığı günün 8.Koşusu olan Maiden yarışta; son 200'den sonra MAGNETIC STORM’un aprantisi İbrahim Sefa Söğüt dışından kazanacak gibi gelen MASTER PIECE'ye at göstererek faul yaparak kazanması ile Komiserler Kurulu koşuyu incelemeye alması sıra değişikliğine gidilmesi doğru bir karardır.

09 Mart Cumartesi günü İstanbul Veliefendi Hipodromu’nda yapılan 8.Koşu’da; 4 numaraya kayıtlı olarak koşan MAGNETIC STORM isimli atın binicisinin, son düzlükte usulsüz kulvar değiştirerek dışındaki ata faul yaptığı Komiserler Kurulu tarafından inceleme sonucunda tespit edildiğinden;

1 inci 4 numaraya kayıtlı MAGNETIC STORM

2 nci 5 numaraya kayıtlı MASTERPIECE

3 üncü 1 numaraya kayıtlı AUTHORITY

4 üncü 6 numaraya kayıtlı ROSE CROWN

5 inci 2 numaraya kayıtlı HITMAN

Şeklinde sonuçlanan koşu sonucu 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 122. maddesinin 7. fıkrası uyarınca aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

1 inci 5 numaraya kayıtlı MASTERPIECE

2 nci 4 numaraya kayıtlı MAGNETIC STORM

3 üncü 1 numaraya kayıtlı AUTHORITY

4 üncü 6 numaraya kayıtlı ROSE CROWN

5 inci 2 numaraya kayıtlı HITMAN

4 numaraya kayıtlı olarak koşan MAGNETIC STORM isimli atın aprantisi İbrahim Sefa SÖĞÜT, son düzlükte usulsüz kulvar değiştirerek dışındaki ata faul yaptığından dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiştir. Konu ile ilgili savunmasını tebliğ edildiği tarihi izleyen günden itibaren 7 (yedi) gün içerisinde Komiserler Kuruluna ilettikten sonra karar verilecektir.