Formda ve Süratli KING BERKAY'ın Kısa Mesafede Yakalanması Zor "ADANA"

1.Koşu: 7

2.Koşu: 4.3.1.2.5

3.Koşu: 3.1.2

4.Koşu: Dişi 3 yaşlı İngilizlerin Maiden mücadelesinde; üçüncü tamamladığı son yarışına göre (7) OPERETTE ile ekürilerden yakın ara ikinci tamamladığı son koşusunda beğendiğim (1) PALM ANGEL önde gelen isimlerdir. Start aldığı iki yarışında da tabeladan düşmeyen (9)STARLINER güven verirken, istirahat ettirildikten sonra açıklarını gidermeye başlayan (4) EURO POWER ile idman pistinde gelişme içerisinde gördüğüm (6) HOPERFULL TREASURE bu ayağın değerlendirilmesi gereken diğer isimleridir.

5.Koşu: Şanlıurfa'daki son yarışını fazla ölçü almadığım (4) HATMATRA'yı kısa mesafe avantajıyla bu grupta en şanslı isim olarak görüyorum. 1400 kum pistte Maiden kazandıktan sonraki iyi durumu süren (3) GIRL OF CHARLIE yakın rakibi olacaktır.

6.Koşu: Mükemmel bir form yakalayıp 1400-1900 mesafeler arasındaki son üç yarışından birincilikle ayrılan (3) DOĞAN KARDEŞLER kendisini tanıyan jokeyi M.Akyavuz ile yine fotoyu önde geçmeye yakındır. Bu rakibinin arkasında ikinci tamamladığı koşuları sonrası rövanşı alabilecek kadar iyi durumda olan (1) AKATAHAN gölgesi olacaktır. Son Gr-2 yarışını beşinci tamamlayan (2) BEYAZIŞIK kendisini tanıyan jokeyi E.Çankaya ile dikkate alınmalıdır.

7.Koşu: Süratli safkan (2) KING BERKAY 1400 kum pistteki son üç yarışını üst üste kazanma başarısını göstererek müthiş bir form tuttuğunu gösterirken jokeyi Müs.Çelik ile kısa mesafede bence yine beyaz bayrak ayna yaparak rakiplerine hakim olacaktır.

8.Koşu: İngiliz safkanlarının Handikap-16 yarışı  sürprize açık olup; uzun emsafelerdeki son yarışlarında iyi sonuçlar alarak formunu koruyan (5) DREAM OF HONOUR'u en şanslı isim olarak görüyorum. Yarış koştukça daha iyi duruma gelen (7) THE NIGHT HUNTER kilosunun da verdiği avantaj ile rakip görünürken, dikkatimi çeken beşinciliğinden sonra sürekli kendisini geliştirmekte olan (4)AEGEANTOUCH yazılmalıdır. 61.5 kilo ile start alacak olmasına rağmen uzun mesafelere yatkın (3)ŞEREFHAN güven verirken, ağır kilolu diğer isim (2) ARSİYAN jokeyi V.Abiş ile mutlaka yazılmalıdır. (1) CLYMORE 63 kilo ile start alacak olsa da bu grupta ses getirecek güçte olup, (6) GRAY WOLF sürprizimdir.

9.Koşu. Sekiz aya yakın süredir start almasa da çim pist yarışlarını bekleyen (2) TATMAR BEY'in adından söz ettirmesini bekliyorum. Formu bu grubu geçmek için yeterli olan (3) ÖNCÜ BELGİ ile 1200 kumda 1.22.89 ile kazanıp ardından 1400 kum pistte üçüncülük elde eden (4) KANARHAN çim pistte çok daha iyi koşmasıyla mutlaka değerlendirilmelidir. Çim pistte bu defa daha iyi sonuç alabileceğini düşündüğüm (6) SEVALCAN ile önde boş kalması durumunda (5) GUBAZ'da  devreye girebilir.

İKİNCİ ALTILI GANYAN TAHMİNİM

1.Ayak: 7.1.9.4.6

2.Ayak: 4.3

3.Ayak: 3.1.2

4.Ayak: 2

5.Ayak: 5.7.4.3.2.1.6

6.Ayak: 2.3.4.6.5

DAYWALKER Kazanacak Formunu Buldu "ANTALYA"

1.Ayak: Arap safkanlarının uzun mesafedeki Handikap-15 koşusunda; bir süre aradan sonraki üçüncülüğünde dikkatimi çekerek gelişme gösteren (6) FERFECİR'i ilk planda değerlendirebilirsiniz. Bu kez uzun mesafede çok daha iyi koşmasını beklediğim (7) HÜRADAM ile üst üste kazanarak ne kadar iyi durumda olduğunu gözler önüne seren (5) YAŞARSERAP rakipleridir. Kilosu ağır olmasına rağmen eküri avantajıyla (1) SAADIN KASIRGASI güven verirken, son üçüncülüğünde kendini bulduğunu gösteren (2) YAHYABEY GÜLÜ devreye girebilecek güçteki diğer isimdir. Başarıyı son ikinciliğine göre (4) GÜNEŞKRAL ve yine son yarışında aşama kaydettiğini belli eden (3) DİLOY'da dikkate alınmalılar.

2.Ayak: Uzun ara verdikten sonraki yarışını formda rakipleri arasında dördüncü bitiren (6) DARLANMA bu kez kazanmaya bir adım daha yakındır. Dört gün önceki koşusunu sürprize imza atarak kazanan (8) KEREMİM yine fotoyu önde geçecek güçte olup, kilosunun uygun olmasıyla (11) ANEMON ÇİÇEĞİ ses getirecek güçtedir. Beşinci tamamladığı yarışı sonrası daha iyiye giden (1) KILIÇASLI ile bu tip mesafelere yatkın olan (4) BEDİZ DE FAUST daha sonra değerlendirilmeye alınmalı.

3.Ayak: İngiliz safkanlarının Maiden mücadelesinde; bir süre aradan sonraki yarışını ikinci tamamlayan (3) DAYWALKER idman pistinde kazanacak formuna ulaştığını göstermesiyle benim program üzerindeki tekimdir.

4.Ayak: Üst üste kazanarak son koşusunu ikinci bitiren (1) PERSIAN ROSE uyum sağladığı jokeyi O.Öztürk ile önde gelen isimdir. İzmir'deki son uzun mesafeli yarışını kazanan (2) ADA KIZI iyi durumunu devam ettirmesiyle yine etkili koşacak güçte olup, Adana'damki son koşusunda az farkla ikinci olan (5) CONTINUOUS mutlaka yazılmalıdır. 1400 sentetik pistteki son yarışını kazanan (7) SPAS ile İzmir 1600 kum pistindeki son Kv-7 koşusunda fotoyu önde geçen (3) LADY MİRAM devreye girebilecek güçteki diğer kısraklardır.

5.Ayak: Uzun mesafedeki son yarışını yakın ara dördüncü bitiren (2) BELLICOSO jokeyi A.Kurşun ile rakiplerinden bir adım önde gördüğüm isimdir. 1400 kumda Maiden kazandıktan sonra 2000 metrede yine fotoyu önde geçerek etkili bir form yakaladığını gösteren (3) DISTURBIA yakın rakip görünürken, birlikte yazılmalılar.

6.Ayak: 1700 sentetik pistteki son yarışını ikinci tamamlayan (5) BECERİKLİ EZGİ bu kez kısalan mesafede kazanmaya daha yakın gördüğüm isimdir. Grubun en formda isimlerinden olan ve son koşularında tabeladan düşmeyen (3) GÖKOĞLUM en ciddi rakip görünürken, altıncı tamamladığı yarışı sonrası idman pistinde gelişme kaydeden (9) ÖZKURUŞBEYİ'ni jokeyi M.Çiçek ile bu grupta mutlaka değerlendirmenizi öneririm.

ALTILI GANYAN TAHMİNİM

1.Ayak: 6.7.5.1.2.4.3

2.Ayak: 6.8.11.1.4

3.Ayak: 3

4.Ayak: 1.2.5.7.3

5.Ayak: 2.3

6.Ayak: 5.3.9