20 MART ÇARŞAMBA İSTANBUL

1.KOŞU

HASBELKADER: Düzlüğü 8.dönen safkan en dış kulvardan yaptığı güçlü sprinti ile Defnehatun ve Kubik Kızı'na fotoya yakın hakim olarak 4 boy farkla kazanırken ilk yarışında dikkat diyoruz.

DEFNEHATUN: Dış kulvardan yaptığı ataklarıyla öndeki Kubik Kızı ile arasındaki farkı azaltan safkan Hasbelkader'e karşı gelemese de 2.liği kurtarmasıyla ilk yarışında değerlendiriniz.

KUBİK KIZI: Yarışı önde kabullenen safkan üstünlüğünü son 50 geçilinceye kadar korusa da Hasbelkader ve Defnehatun'a geçilerek koşudan 3.ayrılırken takibe alınmalıdır.

ÇÖLAYNASI: Ön gruba yakın giderek viraj dönüldüğünde dış kulvardan ataklarına başlayıp fotoya kadar mücadeleden tam kopmayarak 4.olan safkan ilk yarışında daha farklı koşabilir.

2.KOŞU

SOSRİKUA: Dış kulvardan yaptığı ataklarıyla son 200'de rakiplerine hakim olup 5.5 boy farkla kazanan safkanın 1.35.74 derecesi aynı gün diğer Maiden kazanan Hasbelkader'in 1.37.50 derecesinden daha iyi olmasıyla ilk yarışında da değerlendiriniz.

AMALFİ: İlk kez start aldığı yarışında son 400'de 5.durumda olan safkan orta kulvardan güçlü ataklarıyla gelip 2.liği kurtarırken 1.36.54 derecesi aynı gün diğer Maiden kazanan Hasbelkader'in 1.37.50 derecesinden daha iyi olmasıyla bundan sonraki yarışı öncesi güven vermiştir.

ATARCA: İlk metrelerden itibaren önde giden safkan 2.liği son anda Amalfi'ye kaptırarak 3.olurken formunu bulmaya başlaması ve 1.36.57 derecesi aynı gün diğer Maiden kazanan Hasbelkader'in 1.37.50 derecesinden daha iyi olmasıyla takibe alınmalıdır.

BİTİRİM PRENSES: Dış kulvardan son 200 geçildiğinde güçlü atakları ile gelerek yakın ara 4.olan safkanın formunu bulmaya başladığı görülüp ilk yarışında daha farklı koşabilecek güçtedir.

3.KOŞU

AL TAN: 95 gün aradan sonraki yarışında önde liderliği alan safkan dışından farkı azaltarak gelen Mr Baybars'a fotoya kadar karşı gelerek kazanırken ilk yarışında da etkili olur.

MR BAYBARS: Son 400'den itibaren iç kulvardan ataklarına başlayıp öndeki Al Tan'ın dışından etkili gelen safkan farkı boyuna kadar düşürerek 2.olurken ilk yarışı öncesi güven tazelemiştir.

4.KOŞU

FLYING SPICE: Yarışın liderliğini ilk  metrelerden itibaren alan safkan dışından farkı azaltarak gelen Curıo'ya fotoya kadar direnerek kazanırken ilk yarışında da adından söz ettirir.

CURIO: Son düzlüğü 4.dönen safkan Flyıng Spıce'ın dışından güçlü ataklarıyla gelip rakibi ile arasındaki farkı boyuna düşürerek 2.olurken ilk yarışında değerlendiriniz.

HARD OF ROCK: Makineden çıkmayıp koşuyu derecesiz bitirmiştir.

5.KOŞU

BONNY BOMB: Bekleme yaparak virajı gerilerde dönen safkan en dış kulvardan ataklarına başlayıp güçlü sprinti ile rakiplerine son anda hakim olarak kazanırken yakaladığı formuyla ilk yarışında da adından söz ettirir.

HARD OFF HÜSNE: Dış kulvardan son 200'den itibaren güçlü atakları ile gelen safkan ön grupta başa baş mücadele verip Bonny Bomb'a boyun farkıyla geçilerek koşudan 2.ayrılırken ilk yarışında dikkat ediniz.

ANADOLU PRENSESİ: Orta kulvardan son 200'den itibaren ataklarına başlayıp başa baş birincilik mücadelesi veren safkan yakın aralarla koşuyu 3.tamamlarken ilk yarışında iyi formuyla adından söz ettirir.

BİZİM İÇİN: Bariyer dibinden yaptığı ataklarıyla son 200'de koşuya hakimiyetini hissettiren safkan dışındaki Bonny Bomb, Hard Off Hüsne ve Anadolu Prensesi'ne fotoya yakın geçilerek az farkla 4.olurken ilk yarışında dikkat edilmelidir.

SPLENDID: 129 gün aradan sonraki yarışında düzlüğe çıkıldığında orta kulvardan ataklarına başlayan safkan fotoya kadar verdiği mücadele ile yakın ara 5.olurken kazanan rakibiyle arasında sadece 18 saliselik fark olmasıyla ilk yarışında takibe alınmalıdır.

PASSION RUNNER: İç kulvardan son 100'de yaptığı güçlü ataklarıyla yakın ara 6.olan safkanın fotoya canlı ve diri girişi dikkat çekerken ilk yarışında adından söz ettirecek güçtedir.

HORROR: Önde yarışın tüm yükünü çekerek numara götüren safkan son 200'de rakiplerine yakalansa da fotoya kadar mücadeleden tam kopmayıp yakın ara 7.olurken kazanan rakibiyle arasında sadece 48 saliselik bir fark olmasıyla takibe alınız.

PRANAYAMA: 74 gün aradan sonraki yarışında orta kulvardan ataklarına başlayıp fotoya kadar rakiplerine direnemeyerek 8.olan safkanın kazanan rakibiyle arasında 75 saliselik bir fark olmasıyla ilk yarışında daha farklı netice alacak güçtedir.

6.KOŞU

BAY TAYLAN: Önde yarışın lideri olan Zincir Koparan'ı kovalayan safkan rakibini viraj dönüldüğünde yakalayıp son 300'de hakimiyetini hissettirerek Alkanlı'ya da karşı gelip kazanırken iyi formuyla ilk yarışı için de ümit vermiştir.

ALKANLI: Düzlüğe Bay Taylan ve Zincir Koparan'ın arkasında 3.çıkan safkan dış kulvardan etkili ataklarıyla gelip Bay Taylan ile arasındaki farkı yarım boya düşürerek 2.olurken ilk yarışında iyi formuyla adından söz ettirir.

ZİNCİR KOPARAN: 144 gün aradan sonra start aldığı yarışında önde numara götüren safkan viraj dönüldüğünde Bay Taylan'a yakalanıp düşen temposuyla Alkanlı'ya da karşı gelemeyerek 3.olurken ilk yarışında çok daha farklı koşacak güçte bir isimdir.

7.KOŞU

LITTLE FRANKEL: Bariyer dibinden ataklarına başlayıp son 200'de orta kulvara açılarak etkili sprintiyle gelen safkan Kıng Ranger'a fotoya yakın hakim olup dışındaki March Violet'e de karşı gelerek kazanırken ilk yarışında yine etkili sonuç alır.

MARCH VİOLET: Dış kulvardan son 200'den itibaren etkili ataklarıyla gelip Lıttle Frankel'in yarım boy gerisinde koşuyu 2.bitiren safkanın bu aralar formunu bulduğu görülüp yakın takibe alınmasını öneririz.

KING RANGER: Yarışın liderliğini startla birlikte alan safkan üstünlüğünü son 50'ye kadar korurken bu metreler geçildiğinde Lıttle Frankel ve March Violet'e karşı gelemeyerek az farkla 3.oldu. Formunu bulmaya başlaması ile takibe alınız.

JAKOBOY: Bariyer dibinden yaptığı ataklarıyla ön grupta son 200'den itibaren başa baş birincilik mücadelesi veren safkan yakın aralarla 4.olurken ilk yarışında yakaladığı formuyla adından söz ettirir.

GONZALO: Dış kulvardan son 100'de etkili sprinti ile gelerek yakın ara koşuyu 5.bitiren safkanın fotoya canlı girişiyle tekrar çıkış içerisinde olduğu görülüp takibe alınmasını öneririz.

LION FRANCESCO: 211 gün aradan sonraki yarışında düzlüğe çıkıldığında orta kulvardan ataklarına başlayan safkan fotoya kadar mücadeleden tam kopmayıp yakın ara 6.olurken ilk yarışında daha farklı koşarak sürpriz gerçekleştirebilir.

GUTSHOT: En dış kulvardan sonlarda iyi yüklenmesine rağmen geç kalarak yetiştiremeyip koşudan 7.ayrılan safkan ilk yarışında sprint mesafesini kısalması durumunda farklı koşabilir.

8.KOŞU

ULUARAT: Yarışı ön tarafta kabullenen safkan düzlük boyunca dışından gelen Lusia'nın ataklarına karşılık vererek kazanırken ilk yarışına da ışık tutmuştur.

LUSİA: Son 400'de öndeki Uluarat ile arasında 4 boy fark olan safkan dışından yaptığı etkili ataklarıyla farkı fotoya kadar başa indirerek 2.olurken o gelişiyle kazanabilirdi. Formu iyi olup ilk yarışında dikkat diyoruz.

TOPRAK TUTKUSU: Bariyer dibinden son 200'den itibaren yapıtğı ataklarıyla 3.olan safkanın formu iyi olup ilk yarışında mutlaka değerlendirilmesini öneririz.

TEKAŞKIM: Orta kulvardan son 100'de yaptığı  ataklarıyla 4.olan safkan fotoya 3.olan rakibinden daha canlı girmesi ile ilk yarışında daha farklı netice alabilir.

SUBİKE: Son düzlüğü ön grubun gerisinde dönen safkanın en dış kulvardan yaptığı geç atakları ancak 5.olmasına yeterken ilk yarışında sprint mesafesini kısaltması durumunda daha farklı sonuç elde eder.

20 MART ÇARŞAMBA ŞANLIURFA

1.KOŞU

ÇAĞRI BEYİ: Startla birlikte aldığı liderliği fotoya kadar koruyup Ağa Alacası'na karşı gelerek kazanan safkan ilk yarışında da adından söz ettirir.

AĞA ALACASI: Son virajı 4.dönen safkan dış kulvardan yaptığı güçlü ataklarıyla Çağrı Beyi ile arasındaki farkı boyuna kadar düşürüp 2.olurken ilk yarışında değerlendiriniz.

SABIRLI SAMET: Bariyer dibinden son 300'den itibaren ataklarına başlayıp ön grupta mücadele veren safkan fotoya yakın düşen temposu ile 3.olurken ilk yarışında daha farklı sonuç elde edebilir.

BABA FADIL: Yarışa biraz geç adapte olan safkan iç kulvardan sonlarda güçlü atakları ile gelerek 4.lüğü kurtarırken ilk yarışında takibe alınmasını öneririz.

ÖZGÜN SAYFA: Bekleme yaparak koşuya geç adapte olan safkan dış kulvardan son 50'de güçlü sprinti ile gelerek yakın ara 5.olurken ilk yarışında daha farklı koşacak güçtedir.

2.KOŞU

KING HESO: Yarışın liderliğini startal birlikte alıp rakiplerini yanına yaklaştırmadan kazanan sa fkanın bu formuyla ilk yarışında da etkili koşabileceği belirlenmiştir.

SHADOW MAN: Son 400'den itibaren orta kulvardan ataklarına başlayan safkan Kıng Heso ile arasındaki farkı eritemeyerek boşlukta 2.olurken ilk yarışında dikkat diyoruz.

3.KOŞU

ŞİMENDİFER: Yarışın liderliğini startla birlikte ele geçiren safkan temposunu bozmayıp Kıng Karaca'ya fotoya kadar karşı gelerek kazanırken ilk yarışında da dikkat ediniz.

KING KARACA: Öndeki Şimendifer'i kovalayan safkan dışından yaptığı ataklarıyla rakibini yakalamaya çalışıp bunu başaramasa da fotoşya canlı girerek koşudan 2.ayrılırken iyi formuyla ilk yarışında değerlendiriniz.

WINGLISS WIND: Dış kulvardan son 200'den itibaren ataklarına başlayan safkan 3.lüğü kurtarıp fotoya canlı girişiyle dikkat çekerken yakın takibe alınmalıdır.

LLEVAME CONTIGO: Grubun en gerisinde giderek bekleme yapan safkan son 50'de dış kulvardan güçlü sprinti ile gelip fotoya canlı girişiyle 6.olurken ilk yarışında sürpriz gerçekleştirebilir.

4.KOŞU

CONQUERING: Startla birlikte aldığı liderliği fotoya kadar koruyup Storm Runner'a yakalanmadan kazanan safkan 1.13.68 derecesiyle ilk yarışına da ışık tutmuştur.

STORM RUNNER: Önde yarışın liderliğini yapan Conquerıng'i kovalayan safkan dışından yaptığı ataklarıyla rakibini yakamlayamasa da 2.liği ile formunu bulmaya başladığını gösterirken 1.14.05 derecesiyle takibe alınız.

CALL ME CHAMP: Bekleme yapan safkan dış kulvardan son 100'de güçlü atakları ile gelip 3.olurken ilk yarışında fotoya canlı girişiyle mutlaka değerlendirilmelidir.

KUMLUBEL: 62 kilo ile start aldığı yarışına geç adapte olarak bekleme yapan safkan orta kulvardan son 50'de etkili sprinti ile gelip 5.olurken ilk yarışında daha farklı koşacak güçtedir.

5.KOŞU

DAYTIME SON: Makineden 5 boy geç çıkarak virajı 2.dönen safkan öndeki Free'nin dışından ataklarına başlayıp son 200'de rakibine hakim olarak 5 boy farkla kazanırken ilk yarışında da dikkat edilmelidir.

FREE: Yarışın liderliğini son 800 geçildiğinde alan safkan dışından gelen Daytıme Son'a son 200'de karşı gelemeyip boşlukta 2.olurken ilk yarışında daha farklı koşabilir.

6.KOŞU

TİRYAKİ BEY: İlk 300 metre geçildikten sonra yarışın liderliğini alan safkan rakiplerine fotoya kadar karşı gelerek kazanırken 1.24.82 derecesi aynı gün diğer Maiden kazanan Çağrı Beyi'nin 1.26.35 derecesinden daha iyi olmasıyla ilk yarışı için de ümit vermiştir.

TAŞO: Bariyer dibinden son 300'den itibaren ataklarına başlayan safkan Tiryaki Bey ile arasındaki farkı 1.5 boya düşürerek 2.olurken 1.25.05 derecesi aynı gün diğer Maiden kazanan Çağrı Beyi'nin 1.26.35 derecesinden daha iyi olmasıyla takibe alınız.

HAZARBEY: Düzlüğe çıkıldıktan sonra Tiryaki Bey'in dışınan ataklarına başlayan safkan içerden gelen Taşo'ya karşı gelemeyip 3.olurken ilk yarışında daha farklı koşabilecek güçte bir isimdir.

7.KOŞU

HER DAİM: 171 gün aradan sonraki yarışında öndeki Şeşensultanı'nı kovalayıp rakibine son 300'de hakim olarak kazanan safkanın farkı 4 boya çıkarmasıyla ilk yarışında da adından söz ettirecek güçta olduğu görülmüştür.

MUSTİCAN: Orta kulvardan ataklarına başlayıp son 150'de iç kulvara girerek sprintini sürdürerek Şeşensultanı'ndan 2.liği kurtaran safkan ilk yarışında değerlendirilmelidir.

ŞEŞENSULTANI: Startla birlikte liderliği alan safkan son 300'de Her Daim'e yakalanıp 2.liği de Mustican'a kaptırarak 3.olurken ilk yarışında daha farklı koşabilecek güçtedir.

MUCİT TAY: 61 kilo ile start aldığı yarışında bekleme yapan safkan dış kulvardan son 100'den itibaren güçlü ataklarıyla gelernek 4.olurken ilk yarışında takibe alınmalıdır.

8.KOŞU

TAÇMERCAN: Yarışa lider başlayıp 1000 startında Aslan Yüreklim'e üstünlüğü kaptırarak virajı 3.dönen safkan dış kulvardan yaptığı ataklarıyla tekrar gelip son 50'de koşuya hakimiyetini hissettirerek kazanmasıyla ilk yarışı için de ümit vermiştir.

ŞANSLI ENES: Orta kulvardan yaptığı ataklarıyla öndeki Aslanyüreklim ile arasındaki farkı azaltan safkan dıştan gelen Taçmercan'a karşı gelemeyerek 2.olurken ilk yarışında mutlaka değerlendirilmelidir.

ASLAN YÜREKLİM: 1000 startında yarışın liderliğini alan safkan son 50'de Taçmercan'a yakalanıp Şanslı Enes'e de 2.liği vererek 3.olurken ilk yarışında acele etmediği taktirde çok daha iyi sonuç alacak güçtedir.

MADENCİ: Son düzlüğe çıkıldığında pistin en dışarılarını dolaşarak rakiplerinden fazla koşan safkan buna rağmen mücadeleden kopmayıp 4.lüğü ile dikkat çekerken ilk yarışında daha farklı koşabilir.

KRALEFE: Yarışı ilk metrelerden itibaren ön gruba yakın takip eden safkan son 100'de düşen temposu ile rakiplerine karşı gelemeyip 5.olurken ilk yarışında daha farklı koşabileceği belirlenmiştir.

KEYFO: Bekleme yapan safkan iç kulvardan son 200 geçildiğinde etkili ataklarıyla gelip yakın ara 6.olurken ilk yarışında takibe alınmasını tavsiye ederiz.