21 MART PERŞEMBE İZMİR ŞİRİNYER HİPODROMU

1.KOŞU

BAY TURBO: Bekleme yaparak virajı 6.dönen safkan iç kulvardan ataklarına başlayıp son 200'de dış kulvara açılarak gerçekleştirdiği sprintiyle Özcanım'a fotoya yakın hakim olup kazanırken 1.26.87 derecesi aynı gün diğer Maiden kazanan Kuthan'ın 1.26.92, Yeşildağ'ın 1.27.12 derecesinden daha iyi olmasıyla ilk yarışında da dikkat diyoruz.

ÖZCANIM: Yarışa son 200'de hakimiyetini hissettiren safkan dışından gelen Bay Turbo'ya fotoya yakın geçilerek 2.olurken 1.27.03 derecesi aynı gün diğer Maiden kazanan Yeşildağ'ın 1.27.12 derecesinden daha iyi olmasıyla takibe alınmalıdır.

BÜYÜKEJDER: Bariyer dibinden son 200'den itibaren etkili atakları ile gelerek 3.lüğü kurtaran safkanın formunda gelişmeler görülüp yakın takibe alınız.

ÖZGÜLENİN KIZI: Startla birlikte liderliği alan safkan son 200'de rakiplerine yakalansa da fotoya kadar mücadeleden tam kopmayıp 4.olurken ilk yarışında daha farklı koşacak güçtedir.

2.KOŞU

OBRADA: Ön tarafta istediği tempoyu bulan safkan kendisini kovalayan Rıbando'ya yakalanmayıp 4 boy farkla kazanırken yakaladığı formu ile ilk yarışında da etkili koşar.

RIBANDO: Öndeki Obrada'yı kovalayan safkan rakibini tüm çabalarına rağmen yakalayamayıp koşuyu 2.tamamlarken ilk yarışında değerlendirilmesini öneririz.

3.KOŞU

SEA OF REALITY: Yarışı ön tarafta kabullenerek numara götüren safkan virajı 6-7 boy farkla üstün dönüp temposunu daha da artırarak kolay kazanırken binicisinin elinde sermaye görülmesiyle bundan sonraki yarışında da iyi netice alır.

SON OF SAVER: Son 400'den itibaren orta kulvardan yaptığı atakları önde farkı açan Sea Of Realıty'i yakalamaya yetmeyip 2.liği kurtaran safkan etkili formu ile ilk yarışında değerlendirilmelidir.

4.KOŞU

KUTHAN: Son virajı dönüldüğünde ikinciliğe giren safkan öndeki Akşit Tay ile son 100'de arasında 3 boy fark olmasına rağmen dışından güçlü ataklarıyla gelip rakibine fotoya yakın hakim olarak kazanırken 1.26.92 derecesi aynı gün diğer Maiden kazanan Yeşildağ'ın 1.27.12 derecesinden daha iyi olmasıyla ilk yarışında da dikkat edilmelidir.

AKŞİT TAY: Yarışın liderliğini alarak numara götüren safkan son 100'de 3 boy farkla üstün olmasına rağmen dışından gelen Kuthan'a karşı gelemeyerek 2.olurken 1.27.00 derecesi aynı gün diğer Maiden kazanan Yeşildağ'ın 1.27.12 derecesinden daha iyi olmasıyla takibe alınmalıdır.

5.KOŞU

GOLDEN FAIRY: Temposunu viraj dönüldüğünde yükselterek yarışa son 300 geçildiğinde hakimiyetini hissettiren safkan Wınter Sunshıne'e karşı gelerek kazanırken formunu bulmasıyla ilk yarışı için de ümit vermiştir.

WINTER SUNSHINE: Son 200'den itibaren Golden Faıry'nin dışından yaptığı ataklarıyla rakibini yakalamaya çalışan safkan aradaki farkı eritemeyerek 2.olurken yakaladığı formuyla ilk yarışında ses getirir.

BİRİNCİ TANEM: Orta kulvardan son 100'de yaptığı güçlü atakları ile koşuyu 3.bitiren safkanın fotoya canlı girişi dikkat çekerken formunda gelişmeler görülmesiyle takibe alınmalıdır.

6.KOŞU

KUĞU GÜZELİ: Son viraj dönüldüğünde öndeki Bay Uçan'ı yakalayıp başa baş birincilik mücadelesi veren safkan içerden gelen Diyatome'ye de karşı gelerek kazanırken ilk yarışında dikkate alınmalıdır.

BAY UÇAN: 1200 startından itibaren yarışa tempo veren safkan viraj dönüldüğünde Kuğu Güzeli'ne yakalanıp başa baş birincilik mücadelesi verirken içten gelen Diyatome'ye karşı gelerek az farkla 2.oldu. Formunu bulmaya başlaması ile ilk yarışında devreye girer.

DİYATOME: Dört gün arayla start aldığı yarışında iç kulvardan ataklarına başlayıp Kuğu Güzeli ve Bay Uçan ile mücadele veren safkan yakın ara 3.olarak formunu bulmaya başladığını göstermesiyle takibe alınmalıdır.

BİGBOSS: Dış kulvara saparak yarışı derecesiz bitirmiştir.

7.KOŞU

AŞK VE GURUR: Virajı 2.dönen safkan orta kulvardan yaptığı ataklarıyla son 200'de Balmelda'ya hakim olup farkı 5 boya çıkartarak kazanırken yakaladığı formu ile ilk yarışında da dikkate alınmalıdır.

SUFLE: Dış kulvardan son 300'den itibaren ataklarına başlayan safkan 2.liği Balmelda'dan kurtarmasıyla formunu bulmaya başladığını gösterip ilk yarışında dikkat diyoruz.

8.KOŞU

KAZE NI KATSU: İlk metrelerden itibaren yarışın liderliğini ele geçiren safkan temposunu bozmayıp Can Aluş'un ataklarından etkilenmeyerek yine kazanırken müthiş formuyla ilk yarışında yine adından söz ettirir.

CAN ALUŞ: Önde yarışın lideri olan Kaze Nı Katsu'yu kovalayan safkanın yaptığı atakları rakibini yakalamaya yetmeyip boşlukta 2.olurken iltk yarışında değerlendiriniz.

9.KOŞU

YEŞİLDAĞ: Düzlüğe 3.çıkan safkan dış kulvardan yaptığı ataklarıyla son 200'de rakiplerine hakimiyetini hissettirip kazanırken farkı bir anda 9 boya çıkarmasıyla bundan sonraki yarışına da ışık tutmuştur.

TOLGAŞAH: 83 gün aradan sonraki yarışında dış kulvardan son 200'den itibaren yaptığı ataklarıyla 2.olan safkanın ilk yarışında daha farklı koşabileceği belirlenmiştir.

BABA KARATAŞ: Makineden 3 boy geç çıkarak ilk metrelerde gerilerde kalan safkan iç kulvardan yaptığı ataklarıyla 3.olurken ilk yarışında çok daha farklı koşabileceği belirlenmiştir.

10.KOŞU

FERMANDER: Son düzlüğe 5.çıkan safkan orta kulvardan gelip son 100'de Tılısım ile Umut Tay'dan sıyrılarak verdiği başa baş birincilik mücadelesinden yarım boy farkla hakim olarak kazanmasıyla bundan sonraki yarışında da dikkate alınmalıdır.

TILISIM: İç kulvardan yaptığı ataklarıyla son 100'de Fermander ile başa baş birincilik mücadelesi veren safkan rakibine yarım boy farkla geçilerek 2.olurken formunda gelişmeler görülmesi ile takibe alınmalıdır.

UMUT TAY: Yarışı ön tarafta kabullenerek numara götüren safkan son 100'e kadar üstün gelip bu metreler geçildiğinde Fermander ve Tılısım'a karşı gelemeyerek 3.olurken ilk yarışında çok daha farklı koşabileceği belirlenmiştir.

TOZKOPARAN: Yarışa viraj dönüldükten sonra geç adapte olan safkan dış kulvardan son 50'de güçlü sprinti ile gelerek 4.olurken ilk yarışında sprint mesafesini kısaltması halinde çok daha farklı koşacak güçte bir isimdir.

 21 MART PERŞEMBE KOCAELİ KARTEPE HİPODROMU

 

1.KOŞU

GÜLİZAR HANIM: 61 kilo ile 1200 startından itibaren yarışın liderliğini alan safkan dışından gelen Birsunur'a fotoya kadar karşı gelerek kazanırken ilk yarışında da dikkate alınmalıdır.

BİRSUNUR: Son 400 geçildiğinde Gülizar Hanım'ın dışından ataklarına başlayan safkan rakibiyle arasındaki farkı biraz kapatarak gelip 2.olurken bu formuyla Maiden'dan çıkması yakındır.

AK YILDIZ: Son virajı 5.dönen safkan orta kulvardan son 100 geçildiğinde etkili sprintiyle gelip Gülizar Hanım ve Birsunur ile arasındaki farkı azaltarak koşudan 3.ayrılırken ilk yarışında değerlendirilmesini tavsiye ederiz.

2.KOŞU

OSULLIVAN: Son viraj dönüldüğünde öndeki Bahraın'i yakalayıp verdiği başa baş birincilik mücadelesinden rakibine son 100'de hakim olarak kazanan safkan yakaladığı formuyla ilk yarışında da etkili koşar.

BAHRAIN: Yarışı ilk metrelerden itibaren önde kabullenen safkan dışından gelen Osullıvan'a viraj dönüldüğünde yakalanıp verdiği başa baş birincilik mücadelesinden sonlarda karşı gelemeyerek 2.olurken ilk yarışında dikkat edilmelidir.

3.KOŞU

ROCK IRON: Öndeki Kudretlitay'ı kovalayan safkan düzlüğe çıkıldığında rakibinin dışından ataklarına başlayıp fotoya yakın yarım boy fark yaparak kazanırken ilk yarışına da ışık tutmuştur.

KUDRETLİTAY: Startla birlikte yarışın liderliğini alan safkan dışından gelen Rock Iron'a fotoya yakın karşı gelemeyip yarım boy gerisinde 2.olurken ilk yarışında değerlendiriniz.

HIZLI EMEL: Son 200'den itibaren en dış kulvardan ataklarına başlayan safkan Kudretlitay ve Rock Iron ile arasındaki farkı azaltarak yakın ara 3.olmasıyla ilk yarışında takibe alınmalıdır.

4.KOŞU

THRILL SEEKER: Son düzlüğe çıkıldığında yarışın liderliğini alan safkan dışından gelen Perfect Saver'a fotoya kadar karşı gelerek kazanırken ilk yarışında da etkili sonuç alır.

PERFECT SAVER: Son 300'den itibaren Thrıll Seeker'ın dışından ataklarına başlayan safkan rakibini yakalayamasa da 2.liği ile formda görünürken ilk yarışında değerlendiriniz.

5.KOŞU

SULTANYEL: Son virajı 8.dönen safkan dış kulvardan yaptığı etkili ataklarıyla son 100'de Altındere'ye hakimiyetini hissettirip kazanırken formunu bulmasıyla ilk yarışında da dikkat edilmelidir.

ALTINDERE: 61 kilo ile yarışın önde tüm yükünü çeken safkan son 100'de dışından gelen Sultanyel'e karşı gelemese de 2.liği vermezken ilk yarışında adından söz ettirir.

ÖZBATU: Bariyer dibinden son 200'den itibaren ataklarına başlayıp koşuyu 3.bitiren safkanın ilk yarışında daha farklı koşabileceği belirlenmiştir.

SINIR TANIMAZ: Hücumda biraz geç kalan safkan sonlarda orta kulvardan güçlü atakları ile gelerek yakın ara 4.olurken ilk yarışında sprint mesafesini kısaltması halinde daha farklı koşacak güçtedir.

HEKİMOĞLU: Ön grupta yarışa başlayıp virajı 2.dönen safkan son 50'de düşen temposuyla rakiplerine karşı gelemeyerek 5.olurken ilk yarışında sürpriz gerçekleştirebilir.

KEREMBEYİM: Bekleme yapan safkan son 100'de orta kulvardan güçlü atakları ile gelerek yakın ara 6.olurken ilk yarışında sürpriz gerçekleştirebilecek güçte görülmüştür.

ŞAH DRAGON: 137 gün aradan sonraki yarışına 2 boy geç çıkarak başlayıp grubun gerisinde koşuyu takip eden safkanın dış kulvardan yaptığı atakları ancak 7.olmasına yeterken ilk yarışında daha farklı koşacak güçtedir.

6.KOŞU

AZERİ DAMAT: 61 kilo ile start aldığı yarışında dış kulvardan son 400 geçildiğinde koşuya hakimiyetini hissettiren safkan dışındaki Gecenin Gölgesi'ne yakalanmadan kazanırken ilk yarışında da etkili koşar.

GECENİN GÖLGESİ: Dış kulvardan yaptığı ataklarıyla Azeri Damat'ı yakalamaya çalışan safkan fotoya canlı girerek 2.liği ile formda görünürken etkili yarışlarına bundan sonra da devam eder.

AHEN TAY: Son düzlüğe çıkıldığında temposunu yükselten safkan Azeri Damat ve Gecenin Gölgesi'ne karşı gelemese de 3.lüğü ile formunda artış kaydederken takibe alınmalıdır.

7.KOŞU

THE BEAUTIFUL ECE: Son düzlüğü 3.dönen safkan öndeki Commıtment'in dışından yaptığı ataklarıyla koşuya son 100 geçildiğinde hakimiyetini hissettirip kazanırken formunu bulmasıyla ilk yarışı için de ümit vermiştir.

COMMITMENT: Yarışın liderliğini viraj dönüldüğünde alan safkan son 100 geçildiğinde dışından gelen The Beautıful Ece'ye karşı gelemeyerek 2.olurken ilk yarışında iyi formuyla değerlendiriniz.

NANSIO: Makineden çıkmayıp yarışı derecesiz bitirmiştir.

8.KOŞU

 ORQUIDEA BLANCA: Dış kulvardan son 400'den itibaren ataklarına başlayıp son 200 geçildiğinde rakiplerine hakimiyetini hissettirerek kazanan safkan 1.27.49 bitiriş derecesiyle başarılı koşmaya devam edeceğini göstermiştir.

FORTUNELLO: Bekleme yaparak orta kulvardan son 200'de ataklarına başlayan safkan aralardan çıkarak 2.olurken 1.27.75 bitiriş derecesiyle ilk yarışında adından söz ettirir.

FREE CHILDREN: İç kulvardan son 300'den itibaren ataklarına başlayıp ön grupta mücadele veren safkan Fortunello'ya 2.liği kaptırarak 1.27.92 bitiriş derecesiyle 3.olurken ilk yarışında daha farklı koşabileceği belirlenmiştir.

KAPTAN CEM: 66 gün aradan sonra start aldığı yarışında bekleme yaparak virajı ön grubun gerisinde dönen safkan dış kulvardan son 50'de güçlü sprintiyle gelip 4.olurken 1.28.51 bitiriş derecesiyle ilk yarışında sürpriz gerçekleştirebilir.

ÖZAY SUZANANA: 62 kilo ile yarışı önde kabullenerek numara götüaren safkan son 200 geçildiğinde rakiplerine yakalanıp fotoya kadar düşen temposuyla 5.olurken bugün için ağır sıkletinden etkilenmesiyle ilk yarışında daha iyi netice alır.

9.KOŞU

RÜZGAR KIZI: Son 400 geçildiğinde yarışa hakimiyetini hissettiren safkan rakiplerini fotoya kadar yanına yaklaştırmayıp kazanırken 1.37.70 bitiriş derecesiyle ilk yarışında da ses getirecek güçtedir.

BERCA TORUNU: Bariyer dibinden yaptığı atakları Rüzgar Kızı'nı yakalamaya yetmese de 2.liği vermeyerek formda görünen safkan ilk yarışında mutlaka değerlendirilmelidir.

EĞİLCE: İç kulvardan son 300'den itibaren ataklarına başlayan safkan fotoya kadar Berca Torunu ile ikincilik mücadelesi verip rakibinin boyun farkıyla gerisinde 3.olurken ilk yarışında takibe alınmalıdır.

AKŞAM MELTEMİ: Bekleme yaparak yarışa biraz geç adapte olan safkan son 100 geçildiğinde orta kulvardan güçlü gelerek 4.lüğü kurtarırken ilk yarışında daha farklı koşacak güçtedir.

DENİZİNKIZI: Düzlüğü ön grubun gerisinde dönen safkan en dış kulvardan özellikle son 50'de güçlü sprinti ile gelerek yakın ara 5.olurken fotoya canlı girişiyle ilk yarışında takibe alınmasını öneririz.

YEŞİLPINAR: İç kulvardan sonlarda yaptığı etkili atakları ile yakın ara koşuyu 6.bitiren safkanın ilk yarışında daha farklı koşabileceği belirlenmiştir.

BUZPINARI: Bekleme yaparak viraj dönüldüğünde ön grubun gerisinde olan safkan dış kulvardan son 50'de kuvvetli gelip yakın ara 7.olurken ilk yarışında geç kalmadığı taktirde çok daha iyi netice elde eder.

HAVZALI: Makineden tereddütlü çıkınca grubun gerisinde yarışı takip eden safkan orta kulvardan son 50'de güçlü sprinti ile gelip yakın ara 8.olurken ilk yarışında sürpriz gerçekleştirebilir.