BAY TAYLAN Kazanmasını Beklediğim İsim "ANKARA"

1.Koşu: 5.3.4.6

2.Koşu: 4.5.7.2.3.10

3.Koşu: 1

4.Koşu: 1.5

5.Koşu: İlk defa start alacak olan 3 yaşlı Arap taylarının Şartlı-1 mücadelesinde; bizzat jokeyi M.K.Kumbasar nezaretinde bu yarışına hazırlanan (5) HARPUTAĞASI'nı bir adım önde görüyorum. Her geçen gün daha iyiye giden (8) YENİKÖY ile iç starttan çıkacak olan ve son günlerde önemli gelişme kaydeden (9) MAHMUTUN KIZI üst sıraları zorlayabilecek diğer isimlerdir. (2) DENİZBEYİM yarış hazırlıklarında gayet formda görünürken, (3) DIRAXTER'in mutlaka yazılması taraftarıyım. (4) FIRTINA BEY hız kazandırdığı çalışmaları ile bu ayağın şanslı diğer tayı olacaktır.

6.Koşu: Uzun mesafede kazandığı yarışı sonrası formunu sürdüren (6) EVERYTHING ALRIGHT jokeyi Ö.Yıldırım ile yine birinciliğin en güçlü adayıdır. Adana 1300 kum pistinde kazanarak formunu sürdüren (3) SHEIKH MURAT rakip görünürken, ağır kilosu ile son yarışından dördüncülükle ayrılan (8) ARSİYAN adını üst sıralara yazdıracak güçtedir. Bu tip mesafelere yatkın olan (5) SIRIUS BLACK ise jokeyi H.Çizik ile beşinci bitirdiği son koşusu ardından bu kez daha iyi sonuç elde edebilir.

7.Koşu: Üst üste kazandığı yarışlarından sonra Antalya'daki koşusunu üçüncü bitiren (1) BAY TAYLAN jokeyi A.Çelik ile uyum sağlaması ve sevdiği mesafede bence tek yazılabilir.

8.Koşu: Adana kum pistindeki son koşularını art arda kazandıktan sonra bu defa uzun mesafeye çıkacak olan (1) SELANİK ASLANI'nın rakiplerine yine üstünlük kurabileceği görüşündeyim. 2200 kum pistteki son Kv-7 yarışını kazanarak formunu bulduğunu gösteren (6) ŞANLITAY ve sonlardaki sprintini gerçekleştirebilirse (7) MEMORY REMAINS bu safkana ciddi rakip gördüğüm isimlerdir.

9.Koşu: Sprinter yapısıyla rakiplerini sonlarda avlamaya çalışacak olan (1) RUŞEN ALİ biraz ağır kilosuna rağmen ilk şansı almayı hak ediyor. Şanlıurfa'da etkili koşabilen (3) LORDUM son yarışı ölçü alınmadan adından söz ettirecek güçte görünürken, dikkat çeken son koşularına göre (10) HÜKÜMHAN'ı yazmanızı öneririm. (8) COŞDUR dikkat çeken dördüncülüğü sonrası daha iyi duruma ulaşmasıyla sonraki ihtimaldir.

10.Koşu: 3 yaşlı Arap taylarının Şartlı-1 mücadelesinde; yeterli uzun galoplara sahip bulunan (4) ÇAĞLAYAN DENİZ'in fotoyu önde geçecek kadar iyi durumda olduğunu görüyorum. Kum pistte iyi koşmasını beklediğim ve idman yönünden eksiksiz olan (1) AKUÇAN güven verirken, her geçen gün daha farklı duruma ulaşmasıyla (7) KOŞU  DEĞİRMENİ mutlaka yazılmalıdır. Aşama içerisindeki (8)TAÇYİĞİT Şanlıurfa'dan gelip 800 metrelik galobundaki kusursuz görünümüyle devreye girmesini beklediğim diğer isimdir.

İKİNCİ ALTILI GANYAN TAHMİNİM

1.Ayak: 5.8.9.2.3.4

2.Ayak: 6.3.8.5

3.Ayak: 1

4.Ayak: 1.6.7

5.Ayak: 1.3.10.8

6.Ayak: 4.1.7.8

Formda BABAŞAKİR Çok İyi Hazırlandı "ANTALYA"

1.Koşu: 4.1.8.7.10

2.Ayak: 2

3.Ayak: 3.2.1.5.4

4.Ayak: 1.2

5.Koşu: İzmir'de uzun mesafeli kum pist yarışını kazanıp ardından çim pistte tabela dışı kalan (2) LOVELY LISA'yı bu kez daha uygun grupta en şanslı isim olarak tavsiye ediyorum. Maiden kazandıktan sonraki koşusunda makineden çıkmayan (5) FLYING MAN etkili koşmasını beklediğim isim olup, uzun mesafelerde ümit veren (4) TREASURE HALM ile son uzun mesafeli Handikap-14 yarışından dördüncülükle ayrılan (3) POWER AGAIN'i de dikkate alınız.

6.Koşu: Yarış yaşamlarına yeni başlayacak olan 3 yaşlı Arap taylarının koşusunda; yeterli hazırlıklarıyla (8) PEHLİVAN GÜNEŞİ'ne ilk şansı tanıyorum. (3) NESİB son çalışmalarında daha farklılaşmış görünürken, kum pistte ümit veren kan hattıyla (2) KARA OĞUL mutlaka şans tanınması gereken bir isimdir. İzmir'deki çalışmalarında güçlü bir isim olduğunu gösteren (4) OĞLUM OĞUZALP üst sıraları zorlayacak düzeyde olup, (11) TÜRKAN HANIM bu aralar çok daha farklı duruma ulaşmasıyla ses getirebilir. (9) SADIK KIZIM yeterli kondisyonuyla dikkatimi çeken bir diğer tay olmasıyla dikkate alınmalıdır.

7.Koşu: Rakiplerine göre kilosu uygun olan (7) MAHMUT USTA'yı uzun mesafede yarışın en şanslı ismi olarak görüyorum. Son haftalarda iyi bir form tutan (6) KAZANCI bu ayağın iddialı diğer ismi oup, 61 kiloya rağmen (1) SAİTBEY pist ve mesafeye yatkın olmasıyla mutlaka yazılmalıdır. İzmir kum pistinde başarılı yarışlar sergileyen (2) TAŞDEMİRBEYİ ile üst üste kazandıktan sonra Kv-7 koşuda dikkat çeken beşincilik elde ederek mesafeye yatkın (3) HÜKÜMSÜZ'de değerlendirilmelidir.

8.Koşu: Kazandığı uzun mesafeli yarışı sonrası formunun devam ettiğini dereceli 800 metrelik galobunda kanıtlayan (4) BABAŞAKİR uygun rakiplerinin yanında bence tek yazılabilir.

9.Koşu: 1200 kum pistte Maiden kazandıktan sonra 1400 kumda ikinci olarak fit durumunun devam ettiğini gördüğüm (6) MIND THE DEVIL bu grupta birinciliğin en güçlü adayıdır. Bugüne kadar start aldığı koşularında iyi bir performans gösterip jokeyi M.Kaya ile uyum sağlayan (2) DESERT FEVER ile son Kv-6 koşusunu etkili sprintiyle gelip üçüncü tamamlayan (1) BABA RÜSTEM yakın rakipleri olacaktır.

10.Koşu: İlk kez koşacak olan 3 yaşlı Arap taylarının Bölünen Şartlı-1 koşusunda; yeterli nefese ulaşarak rakiplerine üstünlük sağlamasını beklediğim (2) BORATAV en güvendiğim isimdir. İzmir'de yarış hazırlıklarına başlayıp düzenli bir şekilde sürdüren (3) SOĞUK KUYU ile Adana'daki 800 metrelik galobunda her zamankinden daha iyi durumda gördüğüm (7) BAŞAKKURDU bu safkandan sonra değerlendirilmeliler.

İKİNCİ ALTILI GANYAN TAHMİNİM

1.Ayak: 2.5.4.3

2.Ayak: 8.3.2.4.11.9

3.Ayak: 7.6.1.2.3

4.Ayak: 4

5.Ayak: 6.2.1

6.Ayak: 2.3.7