16 NİSAN SALI ADANA YEŞİLOBA HİPODROMU

1.KOŞU: 3 YAŞLI ARAPLAR (ŞARTLI-1/DHÖW) 1000Çim

JÜLİDEKIZ: İyi bir çıkışla liderliği alan safakn temposunu fotoya kadar bozmayıp hatta son 200 geçildiğinde yükselterek 7 boy farkla fazla zorlanmadan kazanırken 1.05.54 derecesi aynı gün diğer Şartlı-1 kazanan Tumbul Enes'in 1.07.00, Kırsevil'in 1.05.70 derecesinden daha iyi olmasıyla ilk yarışı için de ümit vermiştir.

BÜYÜK DAĞ: Öndeki Jülidekiz'ın kovalayan safkan dışından yaptığı ataklarıyla rakibini yakalayamasa da 2.likteki yerini korurken 1.06.72 derecesi aynı gün diğer Şartlı-1 kazanan Tumbul Enes'in 1.07.00 derecesinden daha iyi olmasıyla takibe alınmalıdır.

2.KOŞU: 4 YAŞLI ARAPLAR (ŞARTLI-3/DHÖW) 1800Çim

ASİLASLAN: Son 400'de 5.durumda olan safkan dış kulvardan güçlü atakları ile gelip yarışa son 150'de hakimiyetini hissettirerek kazanırken ilk yarışında da etkili sonuç alacak güçte bir isimdir.

NEZENGÜL: Orta kulvardan yaptığı ataklarıyla ön grupta birincilik mücadelesi veren safkan dışından gelen Asilaslan'a son 200 geçildiğinde karşı gelemese de 2.liği vermezken iyi formuyla ilk yarışında değerlendiriniz.

GÖL LALEM: Son 400'de 8.durumda olan safkan bariyer dibinden yaptığı güçlü atakları ile koşuyu 3.bitirip formunu bulmaya başladığını göstermesi ile ilk yarışında adından söz ettirir.

TRAKUS: İç kulvardan son 300'den itibaren ataklarına başlayan safkan fotoya kadar mücadeleden kopmayıp 4.lüğü ile formunu bulmaya başladığını gösterirken takibe alınmasını tavsiye ederiz.

3.KOŞU: 3 VE YUKARI İNGILIZLER (ŞARTLI-4) 1800Çim

BLACK LION: Düzlüğü 5.dönen safkan dış kulvardan yaptığı etkili sprintiyle öndeki Amadıs ile arasındaki farkı hen geçen metrede eritip rakibine tam fotoda burun farkıyla hakim olarak kazanırken ilk yarışı için de ümit vermiştir.

AMADIS: Yarışı önde kabullenerek forse eden safkan üstünlüğünü son ana kadar korusa da dışındaki Black Lıon'a burun farkıyla geçilerek 2.olurken formunu bulmasıyla ilk yarışında dikkat diyoruz.

QUEIMADA GRANDE: Orta kulvardan özellikle son 200 geçildiğinde kuvvetli atakları ile gelerek 3.lüğü kurtaran safkanın fotoya canlı girişi ve etkili formuyla ilk yarışında adından söz ettirecek güçte olduğu görülmüştür.

VICTORY WEAPON: İç kulvardan son 200'den itibaren güçlü sprinti ile gelerek yakın aralarla 4.olan safkanın ilk yarışında daha farklı koşabilecek güçte olduğu belirlenmiştir.

LION CHILD: Bariyer dibinden yaptığı ataklarıyla yakın ara koşuyu 5.bitiren safkanın formunu bulmaya başladığı görülüp takibe alınmasını tavsiye ederiz.

UMUTBEY: İç kulvardan son 50'de geç kalan ataklarıyla yakın ara koşudan 6.ayrılan safkanın fotoya canlı girişi dikkat çekerken ilk yarışında daha farklı koşacak güçte bir isimdir.

BENBULBEN: Makineden çıkmayıp yarışı derecesiz bitirmiştir.

4.KOŞU: 3 YAŞLI İNGILIZLER (HAND-14) 1900Kum

RAIN KING: Son 400'den itibaren iç kulvardan yaptığı ataklarıyla rakiplerine kolay tempoda 300 geçildiğinde hakimiyetini hissettirip 4.5 boy farkla kazanan safkan yakaladığı formu ile ilk yarışında da etkili koşar.

KIZIL YÜREK: Son düzlüğe çıkıldığında dış kulvardan temposunu yükselten safkan öndeki Raın Kıng'in farkı açmasıyla boşlukta 2.olurken ilk yarışında dikkat diyoruz.

5.KOŞU: 3 YAŞLI ARAPLAR (ŞARTLI-1/DHÖW) 1000Çim

TUMBUL ENES: Orta kulvardan yaptığı etkili ataklarıyla ön grupta mücadele veren safkan rakiplerine son 100'de hakim olarak kazanırken ilk yarışında da dikkate alınmalıdır.

GÖZEGER: Son virajı savrularak dönüp zaman kaybeden safkan Tumbul Enes'in dışından sonlarda farkı başa kadar indirerek gelip 2.olurken o gelişiyle kazanabilirdi. İlk yarışında çok daha iyi koşacak güçte olup dikkat diyoruz.

GREEN MILE: Yarışa geç adapte olarak son 200'de halen 9.olan safkan en dış kulvardan güçlü sprinti ile gelip fotoya canlı girişiyle 3.lüğü kurtarırken ilk yarışında adından söz ettirecek güçtedir.

GEL CİHANIM: Orta kulvardan son 200'den itibaren ataklarına başlayan safkan dışındaki Green Mıle'e 3.lüğü son anda kaptırırken ilk yarışında çok daha farklı koşabileceği not edilmiştir.

DERİN ADA: Ön grupta giderek son 100'e kadar 2.durumda olan safkan fotoya kadar düşen temposu ile koşudan 5.ayrılırken ilk yarışında takibe alınmasını tavsiye ederiz.

GÜL DERYA: Yarışa fazla iyi başlayamayıp ilk metrelerde gerilerde kalan safkan iç kulvardan özellikle son 50'de güçlü sprinti ile gelerek yakın ara 6.olurken ilk yarışında daha farklı koşacak güçtedir.

İĞDE AĞACI: Son 600'de dış kulvara savrulunca öndeki mücadeleden koparak koşuyu kendi halinde 9.bitiren safkanın ilk yarışını bu koşusuyla ölçü almayınız.

6.KOŞU: 3 VE YUKARI İNGILIZLER (HAND-14) 1300Çim

AMANDERO: İç kulvardan yaptığı etkili ataklarıyla son 100 geçildiğinde Secret Lav'a hakimiyetini hissettirerek kazanan safkan formunu bulmasıyla ilk yarışında da dikkate alınmalıdır.

SECRET LAV: Yarışın liderliğini son 600'de ele geçiren safkan içinden gelen Amandero'ya son 100 geçildiğinde karşı gelemeyip 2.olurken ilk yarışında dikkat diyoruz.

MASAL MİNA: 107 gün aradan sonraki yarışında bariyer dibinden güçlü atakları ile gelerek 3.olan safkanın fotoya canlı girişi ile ilk yarışında çok daha farklı koşabileceği belirlenmiştir.

MERRY MOON: Üç ay aradan sonraki yarışında bekleme yapan safkan dış kulvardan son 100'de güçlü sprinti ile gelerek yakın ara koşuyu 4.bitirirken ilk yarışında takibe alınmasını tavsiye ederiz.

KING OF THE SOUTH: Orta kulvardan son 200 geçildiğinde ataklarına başlayıp ön grupla arasındaki farkı fotoya kadar azaltarak yakın ara 5.olan safkanın formunu bulmaya başladığı görülmesi ile ilk yarışında değerlendiriniz.

CALL ME CHAMP: 62 kilo ile start aldığı yarışına biraz geç adapte olan safkan dış kulvardan sonlarda iyi yüklenerek gelmesine rağmen yetiştiremeyip koşuyu 6.tamamlarken ilk yarışında daha farklı koşacak güçtedir.

GEZZAL: Yarışın liderliğini alarak önde numara götüren safkan jokeyini düşüren başı boş Golden Key'den etkilenerek dışa savrulmasından dolayı bugün için istediği yarışını yapamazken ilk koşusunu buna göre değerlendiriniz.

GOLDEN KEY: Jokeyini düşürerek yarışı derecesiz bitirmiştir.

7.KOŞU: 4 VE YUKARI ARAPLAR (ŞARTLI-4/DHÖW) 1300Çim

EPARVEN: Dış kulvardan son 200 geçildiğinde etkili ataklarıyla gelip Çığgüzeli'ne fotoya yakın yarım boy farkla hakim olarak kazanan safkanın bundan sonraki yarışında da adından söz ettirecek güçte olduğu görülmüştür.

ÇIĞGÜZELİ: Orta kulvardan yaptığı atakları ile Yiğitbatuhan'a son 100'de hakimiyetini hissettiren safkan dışından gelen Eparven'e karşı gelemeyerek az farkla 2.olurken ilk yarışında adından söz ettirir.

YİĞİTBATUHAN: Startla birlikte liderliği alarak numara götüren safkan son 100'de Çığgüzeli'ne yakalanıp dıştan gelen Eparven'e de direnemeyerek 3.olurken ilk yarışında daha farklı koşacak güçtedir.

KURTOBA: Orta kulvardan son 200 geçildiğinde etkili atakları ile gelerek 4.olan safkan fotoya 3.olan rakibi Yiğitbatuhan'dan daha canlı girmesiyle ilk koşusunda değerlendiriniz.

8.KOŞU: 3 YAŞLI İNGILIZLER (ŞARTLI-3) 1800Çim

PATRICK WILDING: Temposunu düzlüğe çıkıldığında yükselterek orta kulvardan yaptığı ataklarıyla son 300'de yarışa hakimiyetini hissettiren safkan Asmar Dubaı'ye karşı gelerek kazanırken ilk yarışı için  de ümit vermiştir.

ASMAR DUBAI: Bekleme yapan safkan dış kulvardan son 200'de etkili sprinti ile gelerek koşuyu 2.bitirirken formunun iyi olduğu görülmesi ile ilk yarışında adından söz ettirir.

CARDINAL SHOT: Orta kulvardan son 400 geçildiğinde temposunu yükselten safkan fotoya kadar verdiği mücadele ile dikkat çeken 3.lük elde ederken ilk yarışında değerlendirilmelidir.

ONE MAN ARMY: Yarışı ön tarafta kabullenerek numara götüren safkan son 300'de rakiplerine yakalanıp fotoya kadar düşen temposuyla 4.olurken ilk yarışında acele etmezse daha iyi netice alabilir.

KİNJAL: Grubun gerisinde yarışı takip ederek bekleme yapan safkan son 100 geçildiğinde dış kulvardan iyi yüklenerek gelmesine rağmen geç kalarak 5.olurken ilk yarışında çok daha farklı koşacak güçtedir.

9.KOŞU: 3 YAŞLI ARAPLAR (ŞARTLI-1/DHÖW) 1000Çim

KIRSEVİL: Orta kulvardan yaptığı ataklarıyla öndeki rakibi Anlayışlı Kız'a son 200'de hakimiyetini hissettirip farkı 4 boya çıkartarak kazanan safkanın 1.05.70 derecesi aynı gün diğer Şartlı-1 kazanan Tumbul Enes'in 1.07.00 derecesinden daha iyi olmasıyla ilerki yarışlarında adından sıkça söz ettirir.

YANACAK: Bariyer dibinden yaptığı etkili ataklarıyla 2.liği Anlayışlı Kız'dan kurtaran safkanın 1.06.38 derecesi aynı gün diğer Şartlı-1 kazanan Tumbul Enes'in 1.07.00 derecesinden daha iyi olmasıyla ilk yarışında dikkat ediniz.

ANLAYIŞLI KIZ: Yarışın liderliğini viraj dönüldüğünde alan safkan son 200'de Kırsevil'e daha sonra içinden gelen Yanacak'a yakalanarak 3.olurken 1.06.60 derecesi aynı gün diğer Şartlı-1 kazanan Tumbul Enes'in 1.07.00 derecesinden daha iyi olmasıyla takibe alınmalıdır.

NAZİKO: Orta kulvardan son 100'de canlı ataklarıyla gelip öndeki rakipleri ile arasındaki farkı azaltarak koşuyu 4.bitiren safkanın 1.06.74 derecesi aynı gün diğer Şartlı-1 kazanan Tumbul Enes'in 1.07.00 derecesinden daha iyi olmasıyla takibe alınmalıdır.

10.KOŞU: 4 VE YUKARI ARAPLAR (HAND-14/DHÖ) 2100Çim

AKMANOĞLU: Bariyer dibinden son 400 geçildiğinde ataklarına başlayıp dana sonra öndeki Kırkçeri'nin dışına açılarak rakibine son 100'de hakim olup kazanan safkan yakaladığı formuyla ilk yarışında da ses getirir.

KIRKÇERİ: Uzun mesafede yarışın önde tüm yükünü çeken safkan son 100'de Akmanoğlu'na karşı gelemese de 2.olarak dikkat çekerken ilk yarışında değerlendirilmesini öneririz.

16 NİSAN SALI KOCAELİ KARTEPE HİPODROMU

1.KOŞU: 3 YAŞLI ARAPLAR (ŞARTLI-1/DHÖW) 1000Kum

SEKO: Bariyer dibinden yaptığı ataklarıyla son 300'de Şehnaz ile başa baş birincilik mücadelesi veren safkan rakibine burun farkıyla hakim olup kazanırken 1.11.01 derecesi aynı gün diğer Maiden kazanan Varlık Efesi'nin 1.11.91 derecesinden daha iyi olmasıyla ilk yarışı için de ümit vermiştir.

ŞEHNAZ: Son viraj dönüldüğünde orta kulvardan ataklarına başlayıp içindeki Seko ile 300'de başa baş birincilik mücadelesi veren safkan rakibine burun farkıyla geçilerek 2.olurken 1.11.02 derecesi aynı gün diğer Maiden kazanan Varlık Efesi'nin 1.11.91 derecesinden daha iyi olmasıyla yakın takibe alınız.

KAYA DÜNYASI: Yarışa biraz geç adapte olan safkan dış kulvardan özellikle son 100'de güçlü atakları ile gelerek 3.olurken 1.11.36 derecesi aynı gün diğer Maiden kazanan Varlık Efesi'nin 1.11.91 derecesinden daha iyi olmasıyla takibe alınmalıdır.

2.KOŞU: 3 YAŞLI İNGILIZLER (HAND-15/D) 1500Kum

MARIE CURIE: Dış kulvardan yaptığı ataklarıyla son 300'de Perfect Saver ile başa baş mücadele veren safkan rakibine hakim olarak kazanırken ilk yarışında da dikkat diyoruz.

PERFECT SAVER: İç kulvardan yaptığı ataklarıyla son 300'de Marıe Curıe ile başa baş birincilik mücadelesi veren safkan rakibine fotoya yakın geçilerek 2.olurken ilk yarışında değerlendiriniz.

3.KOŞU: 3 YAŞLI İNGILIZLER (ŞARTLI-4) 1900Kum

BIRDWOOD: Önde yarışın lideri olan Bonnaroo'nun dışından yaptığı ataklarıyla rakibine son 300 geçildiğinde hakim olup farkı açarak fazla zorlanmadan kazanan safkan ilk yarışında da adından söz ettirir.

BONNAROO: Önde yarışı forse eden safkan dışından gelen Bırdwood'a son 300 geçildiğinde karşı gelemeyerek 2.olurken ilk yarışında dikkate alınmalıdır.

4.KOŞU: 3 YAŞLI ARAPLAR (ŞARTLI-1/DHÖW) 1000Kum

VARLIK EFESİ: Önde yarışın hakimi olan Derindemet'in dışından yaptığı ataklarıyla rakibine son 50'de hakimiyetini hissettirip kazanan safkan ilk yarışında da değerlendirilmelidir.

DERİNDEMET: Yarışı iyi bir start çıkışı ile önde kabullenen safkan dışından gelen Varlık Efesi'ne son 50'de karşı gelemeyip bir boy gerisinde koşudan 2.ayrılırken ilk yarışında adından söz ettirecek güçtedir.

HAREM SULTAN: Orta kulvardan son 200 geçildiğinde etkili atakları ile gelerek yakın ara koşuyu 3.tamamlayan safkanı ilk yarışında takibe alınız.

BERTUĞHAN: İç kulvardan yaptığı ataklarıyla koşuyu yakın ara 3.bitiren safkanın fotoya canlı ve diri girişi dikkat çekerken ilk yarışında daha farklı koşabileceği belirlenmiştir.

SENEM GÜZELİ: En dış kulvardan güçlü atakları ile gelerek yakın ara koşuyu 5.tamamlayan safkanın fotoya canlı girişiyle ilk yarışında takibe alınmasını tavsiye ederiz.

5.KOŞU: 4 YAŞLI ARAPLAR (HAND-15/DHÖW/D) 1400Kum

KUŞADASI GÜZELİ: Orta kulvardan yaptığı ataklarıyla son 100'de Mavişin Kızı'na hakimiyetini hissettirerek kazanan safkan yakaladığı formuyla ilk yarışında da adından söz ettirir.

MAVİŞİN KIZI: İlk metrelerden itibaren ön grupta yarışa başlayıp sonlara kadar birincilik mücadelesi veren safkan Kuşadası Güzeli'ne karşı gelemeyerek 2.olurken iyi formuyla ilk yarışında dikkat edilmelidir.

SUZİ İMREN: Yarışa geç adapte olan safkan dış kulvardan son 50'de güçlü sprinti ile gelerek 3.olurken o gelişiyle 2.liği kurtarabilirdi. İyi bir form yakalamasıyla ilk yarışında değerlendiriniz.

AŞK VE GURUR: Bariyer dibinden yaptığı ataklarıyla sonlara kadar iyi mücadele vererek yakın aralarla koşuyu 4.bitiren safkanı etkili formu ile ilk yarışında dikkate alınız.

YÜCEKIZ: Temposunu son 300'den itibaren yükselterek orta kulvardan ataklarına başlayan safkan fotoya kadar mücadelesini sürdürüp yakın ara 5.olurken ilk yarışında daha farklı koşabilecek güçtedir.

6.KOŞU: 3 VE YUKARI İNGILIZLER (HAND-14) 1900Kum

NİKOLASMATİ: Bariyer dibinden yaptığı ataklarıyla son 200 geçidiğinde Persıan Prınce'e hakim olarak kazanan safkan bu formuyla ilk yarışında da adından söz ettirir.

PERSIAN PRINCE: 63 kilo ile yarışı önde kabullenerek numara götüren safkan içinden gelen Nikolasmati'ye son 200 geçildiğinde karşı gelemeyerek 2.olurken ilk yarışında daha farklı koşacak güçtedir.

ZERTAS: 61 kilo ile start aldığı yarışında viraj dönüldüğünde orta kulvardan ataklarına başlayan safkan istediği gibi artıramasa da 3.lüğü ile dikkat çekerken ilk yarışında daha farklı koşabileceği not edilmiştir.

7.KOŞU: 3 VE YUKARI İNGILIZLER (ŞARTLI-2) 1400Kum

SPEEDY KING: Yarışın liderliğini düzlüğe çıkıldığında alan safkan içinden ve  dışından gelen rakiplerine fotoya kadar karşı gelerek kazanırken 1.27.69 bitiriş derecesiyle ilk yarışında da dikkate alınmalıdır.

SONER BEY: 92 gün aradan sonraki yarışında iç kulvardan ataklarına başlayan safkan Speedy Kıng ile arasındaki farkı yarım boya düşürerek 2.olurken 1.27.80 bitiriş derecesiyle ilk yarışında çok daha iyi netice alır.

GOLD POWER: 177 gün aradan sonraki yarışında iç kulvardan ataklarına başlayıp ön grupla arasındaki farkı azaltarak koşuyu yakın ara 3.tamamlayan safkanın 1.27.82 derecesiyle ilk yarışında çok daha farklı koşabileceği not edilmiştir.

BULDOZER: Son viraj dönüldüğünde iç kulvara girerek bariyer dibinden ataklarına başlayan safkan fotoya kadar mücadelesini sürdürüp yakın ara 4.olurken 1.27.86 bitiriş derecesiyle ilk yarışında değerlendirilmelidir.

BY NUSRET: Makineden çıkmayıp koşuyu derecesiz bitirmiştir.

8.KOŞU: 4 YAŞLI ARAPLAR (ŞARTLI-5/DHÖW) 1400Kum

AYDINEFESİ: Viraj dönüldüğünde orta kulvardan ataklarına başlayıp son 200'e gelindiğinde dış kulvara açılarak Uçan Yaprak'a son 100'de hakimiyetini hissettirerek kazanan safkan 1.36.92 derecesiyle ilk yarışında da dikkate alınmalıdır.

UÇAN YAPRAK: Öndeki Demirkardeşler'i kovalayan safkan rakibine son 200'de hakimiyetini hissettirirken dışından gelen Aydınefesi'ne son 100'de karşı gelemeyerek 2.olurken ilk yarışında etkili formu ile adından söz ettirir.

9.KOŞU: 4 VE YUKARI ARAPLAR (HAND-14/DHÖW) 1800Kum

DİYATOME: İç kulvardan yaptığı ataklarıyla öndeki Eğilce'ye son 50'de hakimiyetini hissettirip dıştan gelen Benekli'ye de karşı gelerek kazanan safkanın formunu bulduğu görülüp ilk yarışında dikkat diyoruz.

BENEKLİ: Son 400'de 8.durumda olan safkan en dış kulvardan güçlü sprintiyle gelip yakın ara koşuyu 2.tamamlarken o gelişiyle kazanabilirdi. İyi bir form yakalamasıyla ilk yarışında dikkat edilmelidir.

EĞİLCE: İç kulvardan son 300'de yarışa hakimiyetini hissettiren safkan dışından gelen Diyatome ve Benekli'ye fotoya yakın karşı gelemeyerek 3.olurken ilk yarışında değerlendirilmelidir.

COŞKUNTAY: Orta kulvardan yaptığı atakları ile koşuyu 4.bitiren safkanın ilk yarışında daha farklı koşabilecek güçte bir isim olduğu görülüp takibe alınız.

FADİK: Grubun gerisinde virajı dönerek bekleme yapan safkan en dış kulvardan sonlarda etkili sprinti ile gelerek 5.olurken fotoya canlı girişiyle ilk yarışında sürpriz gerçekleştirebilir.