SELANİK ASLANI günün en güvenilir ismi "ANKARA"

1.Koşu: İki yarış önce 1600 ağır çimde kazanan, geçen hafta hem koşunun kuma alınmasından hem de ağır kilosundan etkilenerek dördüncü kalan çimci safkan (3) ALTINENDER ve son haftalarda artan bir form grafiğine sahip bulunup dikkat çekici yarışlar koşmaya başlayan (2) LEJYONER arasında geçmesini beklediğim birincilik mücadelesine her yarışını bir öncekinden daha başarılı koşmaya başlayan sonlarda yapacağı etkili sprinti ile (6) TRAKUS'un da katılmasını bekliyorum.

2.Koşu: Birbirlerine denk güçteki 4 ve Yukarı Arap safkanlarının start alacağı Şartlı-4 Koşu'daki sıralamam; son ikinciliğini ve pist görüntüsünü beğendiğim (5) KARACA AĞA başta olmak üzere (4) BAHARBAHİR, (1) FIRAT BABA, (6) FOTOKIZI, (7) DİZDARIM, (3) KIRMIZI BAŞLIKLI KIZ ve (2) LAZFATİH şeklinde olacaktır.

3.Koşu: Bu pist-mesafedeki son yarışını 1.19.94'lük derecesi ile kazanma başarısını gösterip turvakar galoplar yaparak formunu muhafaza eden (4) CANBEDESİM ve yine bu pist-mesafedeki son koşusunu yerinde yaptığı güçlü sprinti ve 1.19.65'lik performansı ile kazanmayı başaran (2) GÖREKMİLIKIZ'ı ayırt etmeden birlikte yazıyorum.

4.Koşu: Kapalı gözlük ve dilbağı takısı çıkartıldığı son koşusunu bu pist-mesafede 2.18.11 ile kazanmayı başarıp hafta arasında iç pistte yaptığı 600/38,5 24,9 R galobunda formundan etkilenmediğini gözler önüne seren (2) THE AUREL'i tek tutuyorum

5.Koşu: Tabela içerisinde kendisinne yer bulduğu son yarışlarındaki performansı ile dikkatimi çeken ve mesafe uzadıkça başarılı koşacağına inandığım Vedat Abiş'in bindiği (4) DERKO'ya ilk çarpıyı atıyorum. İlk kez çim pistte start aldığı son yarışında 1200'de çim pistte gayeet başarılı koşarak 1.10.89'luk performansı ile ikincilik yapan bir kez daha M.Akyavuz'un bindiği (5) JAN AQUA favorimin en yakın rakibi. Gördüğü yarışlarından daha daa iyi duruma geldiğini idmanlarında  belli eden (3) DEMOLITON MAN'den bu kez farklı bir koşu beekliyorum. Dört ay aranın ardından çim pistte koşup ikinci olduğu yarışını beğendiğim (1) GIVE GOD gelişen kondisyonu ile ihmale gelmez. Her geçen gün formunu bir adım ileriye taşıyan (2) ANOTHER BANGER'a bir çarpı atılmalı. Ölçü olmayan son koşusu ve güzel hazırlığı ile (7) ŞAH BABA kuponlarda bulunulmalıdır.

6.Koşu: Uzun mesafeli  çimm pist yarışlarına yatkın bir isim olup son iki yarışını 2200-1900 çim pistte kazanmayı başaraan (6) DEVRİALEM ve İstanbuul'dan gayet iyi durumda gelen mesafeye yatkın (2) BAHADIR arasında geçmesini beklediğim birincilik mücadelesine istikrarlı bir form grafiği çizip çim pistteki son yarışlarında baaşarılı bir performans sergileyen sonlarda yapacağı etkili sprinti ile (7) ATABEYLİ'nin de katılmasını bekliyorum.

7.Koşu: Kısa bir ara verdikten sonnra girdiği üst gruptaki yarışında üçüncü oluurken formunu bulduğunun işaretlerini veren (4) ALDA GÖR'e güzel hazırlığı ve formda jokeyi Ahmet Çelik ile başta şans veriyorum. Aynı koşuyu beşinci bitirirken fotoyu canlı geçişi ile dikkatimi çeken (6) TANIŞIK ikinci şanslı atımdır. Bursa'da Gr-3'deki son beşinciliği ışıltılı olan (2) DARLÖY son haftalarda çıkışta. Vedat Abiş ile kesinlikle ihmale gelmez. Son yarışında denenen "Dilbağı" aksesuarı bu koşusunda çıkartılan çimci safkan (1) ŞAHİN MAHMUT bu kez farklı bir yarış sergileyebilir. Rakipleri sertleşmesine rağmen etkili form durumu ve hafif kilosu ile (8) ERDİ BEY kuponlarda bulunulmalıdır.

8.Koşu: Bu tip mesafeli kum pist yarışlarının başarılı ismi olan ve hafta içinde yaptığı 800/50,4 25,2 R galobundaki form durumunu beğendiğim (1) SELANİK ASLANI'nı bu rakiplerinden bir adım önde görüyor, Vedat Abiş ile günün bankosu olarak öneriyorum.

9.Koşu: Bu sezon burada 1600 çim pistte iki kez kazanma başarısını gösteren (4) FINALE DUTY sprint mesafesini iyi ayarlayabilmesi halinde bir kez daha birinciliğe uzanabilir, G.Kocakaya ile başta düşündüğüm isim. Son haftalarda iyi bir çıkış yakalayıp bu pist-mesafedeki son koşusundan 1.23.23'lük performansı ile galibiyetle ayrılan müsait kilolu (6) İSEN BUGA ve İstanbul çim pistindeki son Kv-8 beşinciliği dikkat çekici olan bu kez denk grupta start alan (2) OĞLUMSUN favorimin en yakınn rakipleri olup favorimin arkasından ikinci olduğu son koşusunu başarılı bulduğum müsait kilolu (8) PAPER QUEEN kuponlarda bulunulmalıdır.

10.Koşu: Adana'da 2100 çimde Şartlı-4'de ikincilik yapan, son koşusunda da burada 2200 çimde Hand-15'de üçüncü olurken dikkatimi çeken (5) LORD MARTIN ve uzun mesafedeki son koşusunda tabelaya giremese de bir yarış önce bu pist-mesafede 1.40.03 ile ikinciliğini başarılı bulduğum (8) EXCITED GIRL arasında geçmesini beklediğim birincilik mücadelesinden az hata yapanın Maiden'dan çıkmasını bekliyorum.

BİRİNCİ ALTILI GANYAN TAHMİNİM

1.Ayak: 3-2-6

2.Ayak: 5-4-1-6-7-3-2

3.Ayak: 4-2

4.Ayak: 2

5.Ayak: 4-5-3-1-2-7

6.Ayak: 6-2-7

İKİNCİ ALTILI GANYAN TAHMİNİM

1.Ayak: 4-5-3-1-2-7

2.Ayak: 6-2-7

3.Ayak: 4-6-2-1-8

4.Ayak: 1

5.Ayak: 4-6-2-8

6.Ayak: 5-8

Formda safkan EMPIRE OF THE STAR bir kez daha kazanmaya yakın "ANTALYA"

1.Ayak: Bu pist ve mesafedeki son yarışında Kv-6'da düzlükten itibaren fotoya kadar verdiği mücadelesini beğendiğim ve nispeten müsaitleşen rakiplerinin yanında start alacak olan (1) BABA TAMER'in kilosu ağır olmasına rağmen favorimdir. Aynı koşuyu ikinci bitiren mesafesinde start alan (2) PAMUKÇU ve son haftalarda yakalamış olduğu güzel form durumunu düzenli idmanlar yaparak muhafaza eden M.Çiçek'in tercih ederek bindiği (4) DAĞ AVCISI favorimin en yakın rakipleridirler. Geçen hafta 1300'de makineden 10 boy geç çıkış yapmasına rağmen 1.31.88 ile üçüncü olurken dikkatimi çeken (10) ŞİMŞEK İZİ bu kez müsait kilosu ile diğer şans verdiğim isim.

2.Ayak: Üst üste ikinciliklerinin ardından geçen haftaki koşusu bence formunun ölçüsü olmayan (4) ZANABİR, bu kez daha farklı koşacak olup başta düşündüğüm isim. Antalya pistine iyi uyum sağlayan, 1300'deki son kum pist yarışını 1.22.78 ile kazanan ve muntazam idmanlar yaparak formunu sürdüren (1) UYGURUN KIZI uyumlu jokeyi Ser.Yıldız ile ikinci atımdır. Bu tip mesafeli kum pist yarışlarını çok seven (2) I RO ağır sikletine rağmen kesinlikle ihmal edilmemeli. Gücü nispetinde başarılı koşular sergileyebilen (3) BAL MUMU şanslı bir başka isim olup sürekli formunu bir adım daha ileriye taşıyan hafif kilolu (8) MOONPIE kuponlara işaretlenmelidir.

3.Ayak: İki yarış önce 2000 sentetikte kazanan, 2200 sentetik pistteki son koşusunda da az farkla üçüncü olurken ne denli formda bir isim olduğunu belli eden (1) ALKIŞ BEY'e ilk çarpıyı atıyorum. İzmir'de 1900-2000 kum pistte birincilikleri bulunan, Kocaeli'deki son iki koşusu da tatminkar (2) ATEŞ PRENS pisti yadırgamadığı taktirde ses getirebilir. (3) TARQUINIO gücü nispetinde etkili yarışlar koşabilmesi ile ihmale gelmez. Geçen hafta 1700 sentetikte piste kazanırken denenen dilbağı takısından olumlu netice alınan (6) ASİLİKOM süren formuyla diğer şanslı atım. Adana çim pistindeki son etkili ikinciliği ile formunu bulmuş görünen bu kez sentetik piste çıkan (4) STELLA GIRL ve (5) STORMIE'yi de yazarak bu ayağı kapatalım.

4.Ayak: Mükemmel bir form tutup son dört yarışını da kazanmayı başaran (3) EMPIRE OF THE STAR'ın birinciliklerine bir yenisini eklemesini bekliyor, M.Çiçek ile günün bankosu olarak öneriyorum.

5.Ayak: Diğer rakiplerine göre bir adım önde olduklarına inandığım (1) AYDINEFESİ ve (5) SERDAREFE arasında geçmesini beklediğim bir koşu olup ayırt etmiyorum.

6.Ayak: Antalya'da 2100 sentetik ve kum pistte ikincilikler yapan (1) BIG SADDLER ön tarafta istediği tempoyu bulabilmesi halinde bugün özlediği birinciliğe uzanabilir, favorimdir. Bu pist ve mesafedeki son ışıltılı üçüncülüğü ile dikkatimi çeken önemli bir kilo avantajı bulunan (9) MISS EMILIA favorimin en sert rakibidir. Bu pist-mesafede üçüncülük, 2100 sentetikte ikincilik yapan, geçen hafta tabela dışı kalsa da (3) PRENS ARYA'ya bu rakiplerinin yanında bir çarpı atılmalıdır.

ALTILI GANYAN TAHMİNİM

1.Ayak: 1-2-4-10

2.Ayak: 4-1-2-3-8

3.Ayak: 1-2-3-6-4-5

4.Ayak: 3

5.Ayak: 1-5

6.Ayak: 1-9-3

ALÇİN SULTAN sığınılacak liman "DİYARBAKIR"

ALTILI GANYAN TAHMİNİM

1.Ayak: 2-9-3

2.Ayak: 2-1

3.Ayak: 7-2-1-6-8-13

4.Ayak: 3

5.Ayak: 1-3-6

6.Ayak: 2-1-3-8-10-6-5