LORD MARTIN kazanacak forma ulaştı "ANKARA"

1.Koşu: Bu tip mesafeli çim pist yarışlarını seven (3) ALTINENDER bu rakiplerinden bir adım önde. Yarışları üst üste gelmesine rağmen bu aralar artan bir form durumuna sahip bulunan (2) LEJYONER ve son ikinciliğiyle formunu bulduğunun işaretlerini veren (4) BERTANHAN favorimin yakın rakipleri olup her yarışını bir öncekinden daha başarılı koşan (6) TRAKUS'a dikkat diyorum.

2.Koşu: Uzun mesafe deneyimi başarılı olup 2200 çimdeki son koşusunu yerinde yaptığı güçlü sprinti ile kazanma başarısını gösteren (4) BAHARBAHİR yakaladığı güzel form durumu ile favorim. Bursa'dan gayet iyi durumda gelen (1) FIRAT BABA ve 1900 çimdeki son koşusunu bugün start alacağı jokeyi M.Akyavuz ile önde istediği tempoyu bularak 8 boy önde kazanma başarısını gösteren (3) KIRMIZI BAŞLIKLI KIZ rakipleridirler.

3.Koşu: Bu pist ve mesafedeki son yarışını kazanma başarısını gösteren (4) CANBEDİSİM'in yine kazanmasını bekliyorum. A.Çelik ile tek yazılabilir.

4.Koşu: Bu pist ve mesafede kazandığı yarışı sonrası formunu düzenli idmanlar yaparak koruyan (2) THE AUREL ve son yarışlarına nispeten rakipleri müsaitleşen (7) RESNE arasında geçmesini beklediğim bir koşu.

5.Koşu: Henüz hiç yarış kazanamamış 3 Yaşlı İngiliz safkanlarının 1600 çim pistteki Maiden mücadelesinde ben fazla at yazılmadından yanayım. Sıralamam (5) JAN AQUA başta olmak üzere (4) DERKO, (1) GIVE GOD, (3) DEMOLITION MAN, (10) CISTERNA BASILICA, (2) ANOTHER BANGER ve (7) ŞAH BABA şeklinde olacaktır.

6.Koşu: Bu pist-mesafedeki son yarışını bekleme yaparak virajı 6.durumda dönmesine rağmen sondaki güçlü sprinti ve 2.07.43 ile yine kazanma başarısını gösteren (6) EYYAMI BAHUR yakaladığı güzel form durumu ile bir kez daha kazanabilir, en şanslı isim. Çim pistte mesafe ayırt etmeksizin istikrarlı ve başarılı koşuları ile göz dolduran (7) ATABEYLİ güzel hazırlığı ile favorimin en sert rakibidir. İki yarış önce Bursa'da 2200 çim pistte Kv-6'da kazanan, geçen hafta İstanbul'daki dördüncülüğü de başarılı olan Ankara'ya gayet iyi durumda gelen (2) BAHADIR diğer şans verdiğim isim.

7.Koşu: Bursa'daki son yarışında 1400 çim pistte Gr-3'de düzlükten itibaren fotoya kadar iyi bir mücadele verip beşinci kalırken dikkat çeken (2) DARLÖY bu kez dişine göre rakiplerini buldu, Vedat Abiş ile ilk planda şans verdiğim isim. Son iki yarışında 1400 çim pistte 1.31.49-1.31.16'lık performanslarıyla üçüncülükler yaparken bu aralar yükselişte olduğunu belli eden (4) ALDA GÖR moralli jokeyi A.Çelik ile Darlöy'ün en yakın rakibi. Son iki yarışında Gr-1'de mücadele veren, bu kez dişine göre rakiplerini bulan çimci safkan (1) ŞAHİN MAHMUT'dan bu kez farklı bir koşu bekliyorum. Sertleşen rakiplerine rağmen form durumu iyi istikrarlı ve müsait kilolu safkan (8) ERDİ BEY diğer şans verdiğim isim olup (7) HOPA ŞAHI'naü bir çarpı atılmalıdır.

8.Koşu: Adana'da 1400-1300 kumda kazanan, son iki yarışında burada 2000-1500 kum pistte tabelanın en iyi yerlerinde kendisine yer bulan form durumu çok iyi (1) SELANİK ASLANI birinciliğe en yakın isim. Gördüğü her yarış sonrası formuna kavuştuğunu çim pistteki son koşusunu kazanarak belli eden Kocakaya'lı (5) CAPTAINS KEY bence Selanik Aslanı'nın en ciddi rakibi olup bu iki safkan ayırt edilmeden birlikte yazılmalıdır.

9.Koşu: İyi bir form tutup bu pist-mesafedeki son yarışını 1.23.23 ile kazanmayı başaran (6) İSEN BUGA'ya müsait kilosu ve sevdiği çim pistte başta şans veriyorum. Bu kez sevdiği pist ve mesafesini bulan (1) GEL OGLİM favorimin öncelikli rakibidir. Sonlarda yapacağı etkili sprinti ile (4) FINALE DUTY yine rakiplerine üstünlük sağlayabilir. Son koşularına nispeten bu kez dişine göre rakiplerini bulan (2) OĞLUMSUN'a bir çarpı atılmalı. Müsait kilo avantajı bulunan son ikinciliği iyi (8) PAPER QUEEN kuponlarda bulunulmalıdır.

10.Koşu: Daha sert gruplarda bile başarılı yarışlar sergileyebilen (5) LORD MARTIN'ın bu kez kazanmasını bekliyor, Müs.Çelik ile günün en güvenilir ismi olarak öneriyorum.

BİRİNCİ ALTILI GANYAN TAHMİNİM

1.Ayak: 3-2-4-6

2.Ayak: 4-1-3

3.Ayak: 4

4.Ayak: 2-4

5.Ayak: 5-4-1-3-10-2-7

6.Ayak: 6-7-2

İKİNCİ ALTILI GANYAN TAHMİNİM

1.Ayak: 5-4-1-3-10-2-7

2.Ayak: 6-7-2

3.Ayak: 2-4-1-8-7

4.Ayak: 1-5

5.Ayak: 6-1-4-2-8

6.Ayak: 5

BIG SADDLER'e müsait rakipler "ANTALYA"

1.Ayak: Sürekli üst gruplarda mücadele veren, özellikle bu pist-mesafedeki son yarışında Kv-6'da başarılı bir üçüncülük elde eden İzmir'de iç pistteki hazırlığı güzel (1) BABA TAMER bu kez dişine göre rakiplerini buldu favorimdir. Antalya kum pistine iyi uyum sağladığı görülüp üst üste başarılı yarışlar çıkartan M.Çiçek'li (4) DAĞ AVCISI ile son koşusunda bu pist-mesafede Kv-6'da baş farkıyla ikinci olurken dikkatleri üzerine toplayan eküri avantajına sahip (2) PAMUKÇU favorimin sert rakipleridirler. Son haftalarda artan bir form durumuna sahip bulunduğunu gözlemlediğim yakın takibimdeki (5) DELİ YILDIRIM'a bir çarpı atılmalı.

2.Ayak: Bugün start alacağı binicisi Ser.Yıldız ile iyi bir uyum içerisinde olup Antalya kum pistinde start aldığı tüm yarışlarında söz sahibi olan (1) UYGURUN KIZI ilk atımdır. Geçen hafta tabelaya giremese de bir önceki koşularını başarılı bulduğum (4) ZANABİR'den bu kez farklı bir koşu bekliyorum. Sürekli formunun üzerine koyduğunu son ışıklı üçüncülüğüyle gösteren hafif kilolu (8) MOONPIE ihmale gelmez. İzmir'de 1200 kumda kazanan, 1900-2000-12000 kumda ikincilikler yapan, bu pistteki son dördüncülüğü başarılı olan (3) BALMUMU şanslı bir başka isim olup kilosu rakiplerine göre ağır olmasına rağmen kazandığı yarıştaki güzel formunu muhafaza eden (2) I RO ve hücumda geç kalmaması halinde (6) EL MASTER daha sonra değerlendirdiğim isimlerdir.

3.Ayak: Start problemi giderilip 2000 sentetikte kazanan ve 2200 sentetik pistte üçüncülük yapan (1) ALKIŞ BEY'in kilosu ağır olmasına rağmen yakaladığı güzel form durumu ile başta düşündüğüm isim. İzmir'de 1900-2000 kum pistte birincilikleri bulunan, Kocaeli'deki son iki yarışı da tatminkar (2) ATEŞ PRENS sevdiği uzun mesafede favorimin öncelikli rakibi. Her yarışını bir öncekinden daha başarılı koşarak Adana çim pistindeki son ikinciliği çok etkili (4) STELLA GIRL bu kez şansını sentetik pistte deneyecek. Bu aralar formunda ilerlemeler kaydeden (3) TARPUINIO ve geçen hafta 1700 sentetikte kazanırken denenen dilbağı aksesuarından olumlu netice alınan (6) ASİLİKOM diğer şans verdiğim isimler olup müsait kilolu (5) STORMIE kuponlara yazılmalı.

4.Ayak: Antalya kum pistinde koştuğu üç yarışını da gösterişli bir şekilde kazanmayı başaran (3) EMPIRE OF THE STAR birinciliklerine bir yenisini daha ekleyebilecek forma sahip. Bu pistteki ilk yarışında başarılı bir performans sergileyen (2) CANENCAN rövanşı alabilir. Üst üste dört yarış kazandıktan sonraki koşusu bence formunun ölçüsü olmayan (5) NALDÖKEN RÜZGARI'na dikkat diyorum.

5.Ayak: Bu sezon Bursa ve Kocaeli'de başarılı koşuları bulunan, son yarışını ölçü almadığım (1) AYDINEFESİ'nin kilosu ağır olmasına rağmen başta düşündüğüm isim. Bu kez dişine göre bir grupta start alacak olan (5) SERDAREFE favorimin en ciddi rakibidir.

6.Ayak: Bu pistte 2100 sentetik ve kum pistte iyi gruplardaki ikincilikleri bu rakipleri için yeterli olan M.Çiçek'in bindiği (1) BIG SADDLER'i günün bankosu olarak öneriyorum.

ALTILI GANYAN TAHMİNİM

1.Ayak: 1-4-2-5

2.Ayak: 1-4-8-3-2-6

3.Ayak: 1-2-4-3-6-5

4.Ayak: 3-2-5

5.Ayak: 1-5

6.Ayak: 1

VICTORY SHOT birinciliklerine bir yenisini daha ekler "DİYARBAKIR"

ALTILI GANYAN TAHMİNİM

1.Ayak: 2-3-6-5-4

2.Ayak: 2

3.Ayak: 7-2-6-1-8-11

4.Ayak: 3-5-1-2

5.Ayak: 3-1-6

6.Ayak: 10-3-8