12 HAZİRAN ÇARŞAMBA İSTANBUL VELİEFENDİ HİPODROMU

1.KOŞU

BİKATİ: Düzlüğü 8.dönerek bariyer dibinden yaptığı ataklarıyla son 100'de SFORZA RING'e hakimiyetini hissettirip kazanan safkan ilk yarışında dikkate alınmalı.

SFORZA RING: İlk metrelerde liderliği alıp 1300 startında TIMELORD'a numarayı veren safkan düzlüğe çıkıldığında tekrar koşuya hakimiyetini hissettirirken içinden gelen BİKATİ'ye karşı gelemeyerek 2.oldu. İlk yarışında dikkat diyoruz.

2.KOŞU

ÖZERDEM: Virajı 9.dönerek bekleme yapan safkan en dış kulvardan güçlü sprinti ile gelip son 50'de GUBAZ'a hakim olarak kazanırken formunu bulmasıyla ilk yarışında değerlendiriniz.

GUBAZ: Son 300'de yarışa hakimiyetini hissettiren safkan dışından gelen ÖZERDEL'e son 50'de karşı gelemese de 2.liği vermeyerek formunda gelişme gösterirken yakın takibe alınmalıdır.

ÇAKMAKŞAH: Dış kulvardan son 100'de güçlü sprintiyle gelip Gubaz ile arasındaki farkı azaltarak koşuyu 3.tamamlayan safkan ilk yarışında daha farklı koşacak güçtedir.

3.KOŞU

STAR MY BEST: Yarışı ilk metrelerden itibaren önde götüren safkan temposunu fotoya kadar bozmayıp 5 boy farkla zorlanmadan kazanırken ilk yarışı için de ümit vermiştir.

BEBEĞİM OLDUN: Temposunu viraj dönüldüğünde orta kulvardan yükselten safkan STAR MY BEST'i tüm çabalarına rağmen geçemeyip 2.olurken ilk yarışında değerlendiriniz.

LION DYNASTY: Bariyer dibinden son 200'den itibaren ataklarına başlayan safkan BEBEĞİM OLDUN ile arasındaki farkı azaltarak koşudan 3.ayrılırken takibe alınmalıdır.

4.KOŞU

ANABELLA: Düzlüğü 7.durumda dönen safkan dış kulvardan güçlü sprinti ile gelip son 50'de PRINCE OF DARKNESS'a hakim olarak kazanırken ilk yarışı için de ümit vermiştir.

PRINCE OF DARKNESS: Startla birlikte liderliği alan safkan üstünlüğünü son 50'ye kadar korurken dıştan gelen ANABELLA'ya boyun farkıyla geçilerek 2.oldu. Formu iyi olup ilk yarışında dikkat ediniz.

HAKNA: Orta kulvardan son 400'den itibaren ataklarına başlayan safkan fotoya kadar mücadeleden kopmayıp 3.lüğü ile formunda gelişme gösterirken takibe alınmalıdır.

GET OUT THE WAY: İç kulvardan sonlarda etkili sprinti ile gelerek 4.lüğü JACK SPARROW'dan kurtaran safkanın bu gruptaki yarışı beğenilip iyi formuyla takibe alınmasını öneririz.

5.KOŞU

VODA: Yarışı ön tarafta kabullenen safkan viraj dönüldüğünde temposunu bozmayıp rakiplerine fotoya kadar karşı gelerek kazanırken formunu bulmasıyla ilk yarışında yine etkili sonuç alacak güçtedir.

İLLEDE DORU: Son 400'de 9.durumda olan safkan iç kulvardan yaptığı ataklarıyla koşuyu 2.tamamlarken ilk yarışında daha farklı koşabileceğini belli etmiştir.

KERPİÇLİ: Önde yarışın lideri olan Voda'yı kovalayan safkan rakibini yakalayamayıp 2.liği de İLLEDE DORU'ya kaptırarak 3.olurken ilk yarışında daha iyi sonuç alacak güçte bir isimdir.

YENİSİSTEM: Kısa mesafede makineden 2 boy tereddütlü çıkarak düzlüğü gerilerde dönen safkan orta kulvardan sonlarda canlı ataklarıyla gelip 4.olurken ilk yarışında sürpriz gerçekleştirebilir.

6.KOŞU

SON OF COOGER: İlk defa çim pistte start alan safkan virajı 11.dönüp dış kulvardan yaptığı ataklarıyla rakiplerine son 200 geçildiğinde hakimiyetini hissettirip farkı bir anda 5.5 boya çıakrtarak zorlanmadan kazanırken Gazi Koşusu'nda etkili olabileceğini göstermiştir.

IRON SKY: Temposunu viraj dönüldüğünde yükselterek yarışa son 300'de hakimiyetini hissettiren safkan dıştan geen SON OF COOGER'a karşı gelemese de 2.liği vermezken ilk yarışında dikkat edilmelidir.

RIDE THE LIGHTNING: Orta kulvardan son 200'de yaptığı ataklarıyla koşuyu 3.bitiren safkanın etkili formuyla ilk yarışında adından söz ettirecek güçte olduğu belirlenmiştir.

ASMAR DUBAI: Bekleme yapan safkan iç kulvardan sonlarda etkili sprintiyle gelip koşuyu 4.tamamlarken fotoya canlı girişiyle ilk yarışında daha farkıl koşacak güçtedir.

7.KOŞU

YAŞARSERAP: Ön tarafta istediği tempoyu bularak boş kalan safkan virajı 8 boy farkla üstün dönüp rakiplerine fotoya kadar direnerek beyaz bayrak ayna kazanırken 1.44.50 bitiriş derecesiyle ilk yarışı için de ümit vermiştir.

HAZBALIK: Düzlüğü iç kulvardan dönerek daha sonra orta kulvardan ataklarına başlayıp öndeki YAŞARSERAP'ı yakalamaya çalışan safkan farkı 8 boydan 3 boya düşürerek 2.olurken ilk yarışında dikkat ediniz.

BİLETÇİ KIZ: Bekleme yapan safkan dış kulvardan son 300'de ataklarına başlarken bugün için istediği sprinti gerçekleştiremeyerek koşudan 3.ayrıldı. İlk yarışında daha farklı koşar.

8.KOŞU

NAKAMA: Ön gruba yakın giderek virajı 3.dönen safkan orta kulvardan ataklarına başlayıp son 150'de rakiplerine hakim olarak kazanmasıyla ilk yarışında dikkat diyoruz.

WIN HER LOVE: Bekleme yaparak son 400'de 10.durumda olan safkan dış kulvardan güçlü sprinti ile gelip 2.liği son anda kurtarırken fotoya canlı girişiyle ilk yarışında mutlaka değerlendirilmelidir.

SULTANS SPIRIT: Yarışın liderliğini son 800'de alarak koşuya tempo veren safkan rakiplerine son 200 geçildiğinde yakalanıp 3.olurken formunda gelişmeler görülmesiyle ilk yarışında daha farklı koşabilir.

BLUE SHARK: Orta kulvardan son 100'de yaptığı kuvvetli sprinti ile koşuyu yakın ara 4.bitiren safkanın ilk yarışında geç kalmaması halinde daha farklı koşabileceği not edilmiştir.

DAYWATCH: Son 100 geçildiğinde orta kulvardan iyi yüklenerek gelmesine rağmen yetiştiremeyip koşuyu 5.bitiren safkanın ilk yarışında geç kalmaması halinde daha farklı koşacak güçte bir isim olduğu belirlenmiştir.

9.KOŞU

NATIVE POWER: Grubun gerisinde yarışı takip ederek bekleme yapan safkan dış kulvardan sonlarda güçlü sprintiyle gelip tam fotoda TIME TO SHINE'e hakim olarak kazanırken ilk yarışında adından söz ettirir.

TIME TO SHINE: Yarışı ön tarafta kabullenerek numara götüren safkan üstünlüğünü son ana kadar korurken dışından gelen NATIVE POWER'a fotoda yarım boy farkla geçilerek 2.olurken ilk yarışında etkili koşar.

EGREGIOUS ROCK: Bekleme yapan safkan orta kulvardan son 100 geçildiğinde güçlü sprinti ile gelerek yakın aralarla koşuyu 3.bitirirken ilk yarışında çok daha farklı koşabileceği not edilmiştir.

BLACK LION: Grubun gerisinde yarışı takip ederek bekleme yapan safkan en dış kulvardan son 50'de güçlü sprinti ile gelerek yakın ara 4.olurken fotoya canlı girişiyle ilk yarışında değerlendirilmelidir.

MOUNTAIN: Bekleme yapan safkan dış kulvardan son 100 geçildiğinde güçlü atakları ile gelerek yakın ara 5.olurken ilk yarışında adından söz ettirecek güçtedir.

12 HAZİRAN ÇARŞAMBA ELAZIĞ HİPODROMU

1.KOŞU

MY IRON: Düzlüğü 3.dönen safkan dış kulvardan yaptığı ataklarıyla rakiplerine fotoya yakın hakim olup kazanırken 1.14.17 bitiriş derecesi aynı gün diğer Maiden kazanan PILING'in 1.15.86 derecesinden daha iyi olmasıyla ilk yarışında değerlendiriniz.

KING İHSAN: İlk kez start aldığı yarışına iyi başlayıp virajı 2.dönen safkan orta kulvardan son 100'de yarışa hakimiyetini hissettirirken dıştan gelen MY IRON'a karşı gelemeyerek 2.oldu. Güçlü bir isim olduğu görülüp ilk yarışında dikkat ediniz.

2.KOŞU

KUZEY KARTALI: Orta kulvardan yaptığı ataklarıyla son 100'de koşuya hakimiyetini hissettirerek kazanan safkan formunu bulmasıyla ilk yarışında etkili olur.

TRADER: Son düzlüğe çıkıldığında bariyer dibinden ataklarına başlayan safkan dışındaki KUZEY KARTALI'na karşı gelemeyerek 2.olurken ilk yarışında daha farklı sonuç alabilir.

3.KOŞU

KANAGA: Süratli tempoda giden yarışta bekleme yapan safkan dış kulvardan etkili sprinti ile gelip son 100'de rakiplerine hakim olarak kazanırken ilk yarışında değerlendiriniz.

KORTVELİ GOGO: Grubun en gerisinde giderek virajı 8.dönen safkan dış kulvardan müthiş sprinti ile gelip 2.liği kurtarırken yakaladığı formuyla ilk yarışında dikkat diyoruz.

MODEST GIRL: Öndeki MASTER CHEF'i kovalayan safkan orta kulvarda mücadelesini sürdürüp KORTVELİ GOGO'ya son anda geçilerek koşudan 3.ayrılırken ilk yarışında daha farklı koşacak güçtedir.

MASTER CHEF: Süratli tempoda yarışı önde götüren safkan son 100'de rakiplerine yakalanıp fotoya kadar karşı gelemeyerek biraz da ağır kilosundan etkilenip 4.olurken ilk yarışında daha farklı koşabilir.

4.KOŞU

YAPRAK İNCİSİ: Düzlüğü 5.dönen safkan dış kulvardan yaptığı güçlü atakları ile son 100'de rakiplerine hakim olup kazanırken ilk yarışında yine etkili koşacak güçte bir isimdir.

IŞIK GÜZELİ: Orta kulvardan yaptığı ataklarıyla koşuyu 2.tamamlayan safkanın formunu bulmaya başladığı görülüp ilk yarışında takibe alınmasını öneririz.

BEREN HANIM: Dış kulvardan son 100'de canlı ataklarıyla gelerek 3.lüğü son anda kurtaran safkanın formunu bulmaya başladığı görülüp yakın takibe alınmalıdır.

5.KOŞU

SARI PRENSES: Grubun en gerisinde yarışı takip ederek virajı 9.dönen safkan en dış kulvardan müthiş sprintiyle gelip MY GAZELLE'e fotoya yakın hakimiyetini hissettirerek kazanırken ilk yarışında adından söz ettirir.

MY GAZELLE: Orta kulvardan gelip son 50'de yarışa hakimiyetini hissettiren safkan dışından gelen SARI PRENSES'e fotoya yakın geçilerek 2.olurken ilk yarışında dikkat diyoruz.

KING OF THE CITY: Yarışın liderliğini ilk metrelerden itibaren alan safkan son 50'de MY GAZELLE'e yakalanıp dıştan gelen SARI PRENSES'e de karşı gelemeyerek 3.olurken ilk yarışında daha farklı koşabileceği belirlenmiştir.

6.KOŞU

KING KARACA: İlk metrelerden itibaren yarışı önde götüren safkan temposunu fotoya kadar bozmayıp 6.5 boy farkla kazanırken ilk yarışında etkili formu ile adından söz ettirir.

KANEKONUN TORUNU: Düzlüğe 4.çıkarak bekleme yapan safkan dış kulvardan yaptığı ataklarıyla koşuyu 2.bitirirken fotoya canlı girişiyle takibe alınmasını öneririz.

DUMANLI PARS: En dış kulvardan son 100'de güçlü atakları ile gelerek 3.olan safkanın formunu bulmaya başladığı görülüp yakın takibe alınmalıdır.

7.KOŞU

PILING: Yarışı ilk metrelerden itibaren önde götüren safkan temposunu fotoya kadar bozmayıp rakiplerini yanına yaklaştırmadan kazanmasıyla ilk yarışında dikkat diyoruz.

MELİS HANIM: Öndeki PILING'i yarışından başından beri kovalayan safkan rakibini yakalayamasa da 2.liği kaptırmazken ilk yarışında dikkate alınmalıdır.

HUREM HOP: Yarışa geç adapte olan safkan dış kulvardan son 50'de güçlü sprinti ile gelerek 3.lüğü kurtarırken fotoya canlı girişiyle ilk yarışında daha iyi netice alabilir.

UNBALANCED: İlk kez start aldığı yarışına iyi başlayıp ön grupta giden safkan son 50'de düşen temposuyla 3.lüğü son anda kaptırarak 4.olurken ilk yarışında dikkat edilmelidir.

8.KOŞU

VİTAL: Yarışın liderliğini ilk metrelerden itibaren ele geçiren safkan dışından farkı azaltarak gelen HİLVANLIOĞLU'na karşı gelip beyaz bayrak ayna kazanmasıyla ilk yarışı için de ümit vermiştir.

HİLVANLIOĞLU: Önde yarışın lideri olan VİTAL'ın dışından etkili ataklarıyla gelip farkı fotoya kadar boyuna düşürerek 2.olan safakn iyi formuyla ilk yarışında adından söz ettirir.

ÖZERDİNÇ: Dış kulvardan son 200'den itibaren ataklarına başlayan safkan fotoya canlı girişiyle koşuyu 3.tamamlarken formunu bulmaya başladığı görülmesiyle takibe alınmalıdır.