AKATAHAN Süper Formunu Koruyor "İSTANBUL"

1.Koşu: 3 yaşlı Arapların Şartlı-3 mücadelesinde denk güçte isimler bir araya gelirken ilk şansı idman görünümü gayet iyi olan (8) ÇELİK ELA'ya veriyorum. Yarış yaşamına kazanarak başlayan (5) UZAK DOĞU ile son yarışında Maiden'e veda eden (1) ÇELİKOVİÇ rakipleri olacaktır. İlk startında fotoyu önde geçip sonrasında üst grupta tabela dışı kalan (6) ÇAYCI KIZ, hazırlıkları kusursuz (2) ŞENALPTUĞHAN, son yarışını kazanan (3) BABA YÜREKLİ ve grubun en çok koşan tecrübeli ismi (4) İZMİRLİ BEYİ sırasıyla değerlendirilmeliler.

2.Koşu: Birinciliğe adım adım yaklaştığını gördüğüm (1) AGENT ZERO ile yine son yarışlarındaki istikrarlı performansıyla formunu bulduğunu belli eden (5) UYGURUM ön planda değerlendirilmeliler. (7)FLYINGJO her yarışını bir öncekinden daha başarılı koşarken, bu koşusuna daha formda girecek (9) INVINCIBLE DREAM ve iyi orijinin hakkını bu yarışında verebilirse (2)BLAZEMY BOY'da etkili olacaklardır.

3.Koşu: Son 3.lüğünde istediği sprintini gerçekleştiremeyen (3)BİLETÇİKIZ uzun mesafede bu kez rakiplerine üstünlük kurmasını beklediğim isimdir.

4.Koşu: Son yarışını 7.tamamlarken kazanan rakibiyle arasında çok az fark olan (5) ENDLESS TIME uygun kilo avantajını iyi  değerlendirmesi durumunda kazanabilir. (3) ZAFER ATEŞİ ilerleyen yaşına rağmen kalitesini konuşturarak adından söz ettirirken, 9 yaşındaki diğer safkan (2) MISTER GÖRKEM Bursa'daki hazırlıklarında gayet iyi görünmesiyle devreye girebilir. Dereceli yarış hazırlıklarıyla dikkatimi çeken (1) EXTRACTION pist ayırt etmemesiyle mutlaka yazılmalıdır.

5.Koşu: Daha güçlü rakipler arasındaki son yarışını tabela dışında bitirip iyi hazırlanan (7) MITROS ON FIRE bu defa farklı koşmasını beklediğim isim. Uzun mesafelere yatkın olmasıyla (9) REAL TROUBLE ile Kocaeli ve Ankara'daki son yarışlarında adından söz ettiren (11)SECRETLAV rakipleridir. İstikrarlı koşarak özellikle uzun mesafe performansı iyi (3) HET SCHIP güven verirken, tabelada yer bulduğu yarışlarıyla (2) ETSUKO dikkate alınmalıdır. Ankara'daki son uzun mesafeli adeta gezinti yaparcasına kazanan (1)MONCOEUR ile önde iyi bir tempo bulması durumunda (5) MAKUL bu ayağın devreye girebilecek diğer kısraklarıdır.

6.Koşu: Pist ayırt etmeden başarılı koşarak bugüne kadar çimde üçte üç yapan (2) AKATAHAN mükemmel formu ve kendisini tanıyan jokeyi A.Çelik ile tek yazılabilir.

7.Koşu: Kazandığı son yarışı ile formunu bulduğunu gösteren (3) ÇALDIRAN yine aynı pist ve mesafede fotoyu önde geçmeye çok yakındır. Ankara 1400 çim pistindeki son koşusunu etkili sprintiyle kazanarak İstanbul'a formda gelen (8) OĞLUMSUN en ciddi rakibidir. Adeta sınıf atlayıp tabelada yer bulduğu son koşularıyla dikkatimi çeken (7) KANDO ve önde boş bırakılması durumunda (1) AL TAN bu ayağın şanslı diğer isimleri olacaktır.

8.Koşu: Uzun mesafelerde iyi koşarak son yarışlarında daha iyi gruplarda bile etkili olabilen (2) AVCITOKOÇİN ile etkili 3.lüğünde formda gördüğüm (4) KAYAFATİH koşularının üst üste gelecek olmasına rağmen bu ayağın şanslı safkanlarıdır.

9.Koşu: Maiden koşu ile sona erecek altılıda; uzun mesafelerdeki son ikinciliklerini başarılı bulduğum (1) HITMAN'in bu kez kazanacak güçte olduğunu görüyorum. Grubun tecrübeli safkanlarından (5) THE NIGHTMARE idman görünümü dikkat çekmesiyle en ciddi rakibidir. Etkili sprinti ile gelerek son 5.liğinde dikkatimi çeken (6) TURKISH PUNCH ile ilk defa koşacak olsa da Bursa'daki çalışmaları ilgi çekici (3) DIFFERENCE MAKER sırasıyla daha sonraki ihtimallerdir.

BİRİNCİ ALTILI GANYAN TAHMİNİM

1.Ayak: 7.5.1.6.2.3.4

2.Ayak: 1.5.7.9.2

3.Ayak: 3

4.Ayak: 5.3.2.1

5.Ayak: 7.9.11.3.2.1.5

6.Ayak: 2

İKİNCİ ALTILI GANYAN TAHMİNİM

1.Ayak: 5.3.2.1

2.Ayak: 7.9.11.3.2.1.5

3.Ayak: 2

4.Ayak: 3.8.7.1

5.Ayak: 2.4

6.Ayak: 1.5.6.3

Eküri Avantajlı ANARKHIA Güvendiğim İsim "ELAZIĞ"

1.Koşu: Kazandığı son yarışı ile (1) MY IRON ve bugüne kadar start aldığı üç koşusunda da iyi neticeler elde eden (3) BELLAFINA yedili plase ayağında şans tanıdığım isimlerdir.

2.Koşu: Üst üste ikinciliklerinde birinciliğe adım adım yaklaştığını gördüğüm (1) THE PUISSANT kazanmaya yakındır. İdman pistinde aşama gösteren (7) KIZIM ALİSYA jokeyi F.Yardımcı ile bu ayağın olmazsa olmazıdır. Her yarışı bir öncekinden başarılı (2) LORD OF THE IRON ise mutlaka şans tanınmasını tavsiye edeceğim diğer kısraktır.

3.Koşu: Sonlardaki etkili sprintini gerçekleştirebilirse (4) BİLİRKİŞİ'nin kazanmasını bekliyorum. (3) BOZKARA kısa bir süre istirahat ettirildikten sonra iyi hazırlandığı bu koşusunda ciddi rakip görünürken, (2) SARARHAN üst üste kazandığı koşuları sonrası iki aya yakın zamandır koşmasa da kendisini tanıyan jokeyi F.Yardımcı ile yine fotoyu önde geçecek güçtedir. Bekleme yaparak can alıcı sprintiyle rakiplerini avlamaya çalışacak olan (6) HİLVANLIOĞLU, 63 kiloya rağmen etkili olduğu mesafede (1) DÖRTNALBEYİ ve sekiz ay aradan sonra kazanarak dönen (12) BANGIRBANGIR'a da dikkat edilmeli.

4.Koşu: Üst üste kazandığı yarışlarından sonraki 2.liğinde fit durumunun devam ettiğini gördüğüm (7) HİMAYUN ile son koşusunda ağır kilosundan etkilenen (10) ELİTTAY arasında mücadele geçmesini bekliyorum.

5.Koşu: Güçlü sprinti ile kazandığı son koşusunda sergilediği performansa göre (3) SARI PRENSES yine ilk şansa sahiptir. 2000 kum pistteki son yarışında fotoyu önde geçmesiyle uzun mesafelerde ümit veren (1) KORFALI yine şansı yüksek olup, grubun en yüksek handikap puanlı safkanı (2) RUTBAR mutlaka yazılmalıdır. (5) KARA LUXOR çıkış yakaladığını gördüğüm bir isim olup, yarış koştukça kendini bulan (6) KURTULUŞ ANADOLU, yeni yeni gelişen (7) THE FAMILY OF ADA ve üzerindeki durgunluğu atmakta olan (4) ES DURUKAN bu ayağın sürprizleri olacaktır.

6.Koşu: İyi bir form tutarak son yarışlarındaki başarılı ve istikrarlı performansı ile göz kamaştıran (2) ANARKHIA ayrıca son koşusunu kazanan ekürisi MASTER CHEF ile tek yazmanızı tavsiye edeceğim isimdir.

7.Koşu: Yakın aralarla 3.bitirdiği son koşusunda dikkatimi çeken (4) ONURUM'dan bu kez birincilik gelebilir. Tabelada yer bulduğu yarışlarıyla yükselişe geçtiğini gösteren (5) CANIMINÖZÜ bu kez üst sıraları zorlayacak güçte olup, uygun rakipleri arasında start alacak olan (1) FIRTINA İBİŞ değerlendirilmelidir. Adana'dan geldikten sonraki ikinciliğinde az farkla kaybeden (3) VANGÖLÜ GÜZELİ'de etkili olacaktır.

ALTILI GANYAN TAHMİNİM

1.Ayak: 1.7.2

2.Ayak: 4.3.2.6.1.12

3.Ayak: 7.10

4.Ayak: 3.1.2.5.6.7.4

5.Ayak: 2

6.Ayak: 4.5.1.3