Veliefendi'de Nefesleri Kesecek Yarış Gününde İki Tekim Var "İSTANBUL"

1.Koş: Sentetik ve çim pistte üst üste kazanarak en son Grup-2 yarışta start alıp 18/6 olan (1) KOCATEPE form durumu gayet iyi olması ile tek yazılmasını önereceğim isimdir.

2.Koşu: Pist ayırt etmeden şu ana kadar iyi bir performans gösteren (2) POLE STAR ile ikinci tamamladığı koşuları sonrası kazanacak güce ulaştığını gördüğüm (6) GOLD FLOWER bu ayakta birlikte yazılmalılar.

3.Koşu: Kadın Binicilerin at bineceği Dostluk Kupası Koşusu'nda son yarışını kazanan (2) KRAL ÇIPLAK'ın süratli yapısı ile rakiplerine üstünlük kurmasını bekliyorum.

4.Koşu: 3 ve yukarı Dişi İngilizlerin start alacağı yarışta; son koşusunu önde iyi bir tempo bularak kazanan (6) GENERAL BRIELLA, istikrarlı yarışları sonrası kusursuz hazırlanan (9) LAVENDER, altı ay aradan sonra 2.olan (3) CHAIKA ve Ankara'dan formda gelen (10) PRENSES SYLVESTER biraz daha ön plana çıkan kısraklar. Etkili 2.liği sonrası idman görünümü dikkat çekici (2) ARTEMISA GENTILE, tabeladan düşmeyen (12) SPLENDID, 231 günlük ara vermiş olsa da çimci (8) LADYS SECRET, sonlardaki sprintiyle (7) HARD OFF HÜSNE ve kazandığı son yarışı ile (1) ANABELLA daha sonraki tavsiyelerim.

5.Koşu: Anafartalar Koşusu'nda; sentetik pistteki başarılı performansı ile (4) COMEBACK IS REAL bir adım önde gördüğüm isimdir. Uzun mesafelere yatkın (2) ATTALOS ile grubun istikrarlı isimlerinden (14) PITFALL birinciliğe yakın diğer safkan olup, Antalya'daki son 2000 metrelik yarışını kazanan (8) JOHN ABRUZZI mutlaka değerlendirilmelidir. (7) EL LORD Ankara'da üst üste kazanarak formunu devam ettirirken, (12) OTTOWA jokeyi A.Kurşun ile uyum sağlamasıyla devreye girecek güçtedir. Son Kv-9 koşusunu kazanan (3) CAN ALUŞ idman görünümü dikkat çekmesi ile bu ayağın sürprizidir.

6.Koşu: Gazi Koşusu'nda; Erkek Tay Deneme ve Sait Akson Koşularının galibi olan (9) MADRAS'ın jokeyi Ö.Yıldırım ile bu önemli derbiyi de lehine çevirebileceği görüşündeyim. İlk defa çıktığı çim pist koşusunu gösterişli kazanan (13) SON OF COOGER formunu sürdürmesiyle rakip görünürken, son yarışını MADRAS'ın arkasında 2.tamamlayan (1) BLUE SUNSET rövanşı almaya çalışacaktır. (20) MANGUSTA Dişi Tay Deneme Koşusu'nu kazandıktan sonraki formunu sürdürürken, her yarışı bir öncekinden başarılı ekürilerden (16) ZIZKA ile başarılı ve istikrarlı koşmakta olan (5) DRAGON FLAME'e dikkat ediniz.

7.Koşu: Son üç yarışından birincilikle ayrılan (1) BURGAS Ankara'daki hazırlıklarında etkili formunun devam ettiğini göstermesiyle programdaki birinci tekimdir.

8.Koşu: Sentetik pistteki son iki koşusunu üst üste kazanan (4) DENİZ EFE'nin düzenli hazırlıklarında formunu koruduğu görülüp uyum sağladığı jokeyi A.Çelik ile ikinci tek önerimdir.

9.Koşu: Ankara'dan geldikten sonraki çim pist yarışını 3.bitiren (12) NYMPHADORA THANKS'in kazanmasını beklediğim bu koşuda, sürekli kendisini geliştirmekte olan (16) SHIROKE ile uzun mesafelerde ümit veren bir kısrak olan (15) WOLKA MARIA sırasıyla rakip gördüğüm isimlerdir.

BİRİNCİ ALTILI GANYAN  TAHMİNİM

1.Ayak: 1

2.Ayak: 2.6

3.Ayak: 2

4.Ayak: 6.9.3.10.2.12.8.7.1

5.Ayak: 4.2.14.8.7.12.3

6.Ayak: 9.13.1.20.16.5

İKİNCİ ALTILI GANYAN TAHMİNİM

1.Ayak: 6.9.3.10.2.12.8.7.1

2.Ayak: 4.2.14.8.7.12.3

3.Ayak: 9.13.1.20.16.5

4.Ayak: 1

5.Ayak: 4

6.Ayak: 12.16.15

KABA RÜZGAR'ı Kazanmaya Yakın Görüyorum "ADANA"

1.Koşu: Kum pistte kazanarak yarış yaşamına başlayan (2) TOUCHTHELİNE geliştirdiği form ve tecrübesiyle yedili plase ayağında en güvendiğim isimdir.

2.Koşu: Çim pistte etkili bir performans gösteren (7) KABA RÜZGAR'ın rakiplerine göre kilosu uygun olup sonlarda yapacağı kuvvetli sprinti ile kazanmasını bekliyorum.

3.Koşu: Adana çim pistinde kazandıktan sonra Şanlıurfa'da 3.olan (6) SEVİMLİ HİMALA'yı ilk şanslı isim olarak görüyorum. Çim pistte Maiden kazandıktan sonra tabela dışı kalan (5) SAKARBAŞI PRENSESİ ile 1300 kumdaki son koşusunda fotoyu önde geçen (4) RÜYADA rakipleri olacaktır. Yarış gören (9) KUZEYIŞIKLARI gelişme kaydederken, (10) LALİŞKOM bu koşusunda devreye  girecek güçtedir. (3) MARİYAKIZI Şanlıurfa kumundaki son yarışını kazanırken, (2) BADEGÜLÜM yeterli formu ile ses getirebilir.

4.Koşu: Çim pistteki başarılı pefrormansı ile (5) SULEIMAN bir adım önde gördüğüm isimdir. (1) ALTIN MAHİR rakiplerine göre biraz ağır kilo ile start alacak olsa da iyi durumunu sürdürürken, mesafenin kısa olmasıyla ayağına çabuk (2) GÜLAĞA'dan beyaz bayrak ayna yarışı izleyebiliriz. (8)HATTAT kısa bir aranın ardından dikkat çeken dördüncülük elde ederken, (7) KIRATKIZI pist ve mesafeye yatkın olmasıyla ses getirebilir.

5.Koşu: Bu gruptan üstün bir isim olan (1)BESTOFCANAN'ın rakiplerine üstünlük kurarak bu yarışı ile çıkışa geçmesini bekliyorum. Bu kez daha müsait grupta start alacak olan (4) TEMPESTA MIA mesafe avantajını iyi değerlendirmesi durumunda rakibi olacaktır.

6.Koşu: Çim pistte etkili koşabilmekte olan (2) SONATO VIE kendisine göre rakipleri arasında start alacak olmasıyla bir adım öndedir. Son koşusunu 5.tamamladıktan sonra iyi hazırlanan (4) LORD MARTIN en ciddi rakip görünürken, çim pistteki iki yarışında da etkisiz kalmasına rağmen (1) KING MALKOÇ iyi durumuyla dikkate alınmalıdır.

7.Koşu: Uzun mesafede kazandıktan sonra 2200 çim pistte 61 kilo ile 4.olan (1) BOUCHERON önde gelen isimdir. Kum ve çim pistteki son yarışlarını üst üste kazanan (4) RUSHMORE müthiş formunu sürdürmesiyle rakibidir. (2) MAXIMUS POWER 4.olduğu yarışından protesto sonucu 6.lığa atılırken etkili formu ve yatkın olduğu pistte güven veren isimdir. İstanbul'daki 3.lüğünde gücüne ulaştığını gösteren (3) MYBOYTOMO mesafe avantajını iyi değerlendirmesi durumunda bu ayağın etkili koşabilecek güçteki diğer ismidir.

ALTILI GANYAN TAHMİNİM

1.Ayak: 7

2.Ayak: 6.5.4.9.10.3.2

3.Ayak: 5.1.2.8.7

4.Ayak: 1.4

5.Ayak: 2.4.1

6.Ayak: 1.4.2.3