Yarış festivalinin bankosu DENİZEFE "İSTANBUL"

1.Koşu: Sert gruptaki son koşusu formunun ölçüsü olmayan ve son yaptığı 800/55.0 27.0 R galobunda geçer not alan (1) KOCAEFE'nin bu rakiplerini geçmesini bekliyorum.

2.Koşu: Sentetik pistte başarılı iki yarış çıkarttıktan sonra iç pistte yaptığı idmanlarındaki form durumu beğenilen (3) ATOMIC MONSTER ve iki yarışında da hem çimde hem de sentetik pistte ikincilikler yaparken beğendiğim daha da geliştirdiği formu ile (6) GOLD FLOWER arasında geçmesini beklediğim birincilik mücadelesine Kocaeli'den hazır ve bir o kadar da formda gelen (2) POLE STAR'ın da katılmasını bekliyorum.

3.Koşu: Kadın binicilire mahsus olan bu yarışta; (1) LITTLE FRANKEL, (2) KRAL ÇIPLAK ve (3) KAİHO üçlüsü ayırt edilmeden birlikte değerlendirilmeli.

4.Koşu: Altı ay ara verdikten sonra girdiği yarışında 1400 sentetik pistte sondaki güçlü sprintiyle yakın ara ikinci kaldıktan sonra daha da iyi duruma geldiğini idmanlarında belli eden (3) CHAİKA'ya başta şans veriyorum. Eski havasını yakalayıp 2200 çim pistteki son yarışını Gr-3'de 2.16.32 beyaz bayrak ayna yaparak kazanan (6) GENERAL BRIELLA uyumlu pilotu ile ikinci atımdır. Sertleşen rakiplerine rağmen başarılı ve istikrarlı koşular sergileyen (1) ANABELLA'da Kocakaya var, bence ıskalanmamalı. Kısa mesafedeki son koşusunda sonlarda etkili atağı ile gelmesine rağmen yetiştiremeyerek ikinci kalan Karataş'lı (2) ARTEMISA GENTILE bu kez ideal mesafesini buldu. Uzun bir aranın ardından ilk yarışını koşacak olsa da güzel hazırlığı bulunan (8) LADYS SECRET diğer şans verdiğim isim olup son yarışını ölçü almadığım A.Çelik'in ısrarla bindiği (10) PRENSES SYLVESTER kuponlarda bulunulmalıdır.

5.Koşu: Sentetik pistte süper yarışlar çıkaran, bu pist ve mesafedeki üçüncülüğünün ardından dereceli işlerinde kusursuz bir görünüm sergileyen (14) PITFALL'a ilk çarpıyı atıyorum. Aynı koşuyu düzlüğü 7.durumda dönmesine rağmen en dış kulvardan yaptığı güçlü sprinti ile ikinci bitirirken ilgimi çeken (4) COMEBACK IS REAL ve bu kez sevdiği pist-mesafeyi bulan (2) ATTALOS favorimin öncelikli rakipleri. Bu pist-mesafedeki son yarışını önde istediği tempoyu bularak 2.05.26 ile çıktığı gibi kazanırken buradaki ciddi rakiplerini geçen (3) CAN ALUŞ aynı taktik anlayışı ile bitirebilir. Sentetik pisti yadırgamadığı taktirde (10) KAZE NI KATSU'ya bir çarpı atılmalı. Form durumları iyi (5) DAPPER MAN ve (8) JOHN ABRUZZI sürprizcilerin yüzünü güldürebilecek isimlerdir.

6.Koşu: Nefeslerin tutulacağı 98.Gazi Koşusu'nda; son üç yarışının ikisini burada 1600-2200 çim pistte kazanma başarısını gösterirken buradaki birçoğunu geçen (9) MADRAS ve ilk kez çim pistte koştuğu yarışını burada 2100 çim pistte virajı 11.durumda dönen, rakiplerine son 200'de kolay hakim olan kalan metrelerde de farkı 5.5 boya çıkartarak gösterişli kazanan A.Çelik'in tercih ederek bindiği (13) SON OF COOGER arasında geçmesini beklediğim birincilik mücadelesinden yerini iyi alan ve binicisini az hata yapanın kazanacağını düşünüyor, ayırt etmiyorum.

7.Koşu: Bu sezon koştuğu tüm yarışlarını kazanma başarısını gösteren klas safkan (1) BURGAS ilk kez bulaşacağı pilotu S.Kaya ile birinciliklerine bir yenisini daha eklemeye çok yakın. Bu pist-mesafedeki son koşusunu Gr-3'de etkili sprinti ile kazanarak formunu bulduğunu belli eden (5) NATIVE POWER bence Burgas'ın en ciddi ve tek rakibi olacaktır.

8.Koşu: Bu pist ve mesafede 1.29.68'lik performansı ve süper formu ile kalite safkan (4) DENİZ EFE'nin bir kez daha kazanmasını bekliyor, günün sığınılacak limanı olarak öneriyorum.

9.Koşu: Her geçen gün artan bir formu bulunduğunu 2100 çim pistte Gr-1'de dikkatleri üzerine çektiği üçüncülüğüyle belli eden Ankara'da usta ellerde hazırlanarak İstanbul'a formda gelen (12) NYMPHADORA TONKS'a başta şans veriyorum. Başarılı yarışlarının ardından son koşusu formunun ölçüsü olmayan Ankara'daki hazırlığı güzel (7) FLYING SPICE ve kum piste alınan Ankara'daki son yarışında ön tarafa gelmekte biraz acele etmesine rağmen ikinciliğini beğendiğim çimde daha iyi koşan (9) MARTİNA bu ismin sert rakipleri olup başarılı yarışlar koşmaya başlayan Ayhan Kurşun ile iyi bir uyum sağlayan (3) CANDY QUEEN'e bir çarpı atıyorum.

BİRİNCİ ALTILI GANYAN TAHMİNİM

1.Ayak: 1

2.Ayak: 3-6-2

3.Ayak: 1-2-3

4.Ayak: 3-6-1-2-8-10

5.Ayak: 14-4-2-3-10-5-8

6.Ayak: 9-13

İKİNCİ ALTILI GANYAN TAHMİNİM

1.Ayak: 3-6-1-2-8-10

2.Ayak: 14-4-2-3-10-5-8

3.Ayak: 9-13

4.Ayak: 1-5

5.Ayak: 4

6.Ayak: 12-7-9-3

Formda safkan KING MALKOÇ'un kazanmasını bekliyorum "ADANA"

1.Ayak: Bu tip mesafeli çim pist yarışlarını seven, startta 3 boy takılıp tabela dışı kaldığı son koşusu formunun ölçüsü olmayan hafif kilolu (7) KABA RÜZGAR iyi anlaştığı binicisi N.Demir ile ilk planda şans verdiğim isim. Üst gruplarda bile başarılı yarışlar çıkaran hücumda geç kalmaması halinde (3) PATRICK WILDING ve bu pist-mesafedeki son koşusunu 1.10.97'lik performansı ile kazanırken ne denli formda bir isim olduğunu belli eden (1) DESTREZZA favorimin rakipleridirler. Geçen hafta hem sert gruptan hem de uzun mesafeden etkilenen (5) YILDIRIM HANIM'a bir çarpı atılmalı.

2.Ayak: Elazığ'dan formda gelen (2) BADEGÜLÜM eküri koşma avantajı ile ilk atımdır. Şanlıurfa'daki son koşusunu bu mesafede beyaz bayrak ayna yaparak rakiplerini yanına yaklaştırmadan 9.5 boy önde kazanmayı (3) MARİYAKIZI favorimin öncelikli rakipleridirler. Çimde bir yarış koşup tecrübe ve kondisyon edinen (9) KUZEYIŞIKLARI'ndan bu kez farklı bir koşu bekliyorum. Pist ayırt etmeyen (6) SEVİMLİ HİMALA iyi durumu ile rakiplerine üstünlük sağlayabilir. (5) SAKARBAŞININ PRENSESİ diğer şanverdiğim isim olup idman pistinde beğeni toplayan (10) LALİŞKOM'u da yazarak rahat bir koşu seyredelim.

3.Ayak: Üç yarış önce 1300 çimde kazanan, geçen hafta uzun mesafedeki dördüncülüğü tatminkar (8) HATTAT önemli kilo avantajı ve kantarmasını iyi tanıyan binicisi M.Keskin ile bu kez farklı koşacak olup ilk planda şans verdiğim isim. Her geçen gün sezon başındaki havasını yakalayan (5) SULEIMAN sevdiği pist ve mesafede ikinci atımdır. Son koşularına nispeten bu kez dişine göre rakiplerini bulan (1) ALTIN MAHİR'siz bence kupon olmaz. Zaman zaman bu tip gruplarda etkili yarışlar koşabilen (2) GÜLAĞA'ya bu rakipler yanında bir çarpı atılmalı. Geçen hafta uzun mesafedeki yarışı bir nevi bu koşusunun galobu gibi gelen müsait kilolu (7) KIRATKIZI bu kez ideal pist ve mesafesinde kuponlara yazılmalıdır.

4.Ayak: Bu rakiplerinden bir adım önde performansı bulunan (1) BEST OF CANAN ve son haftalarda yakalamış olduğu güzel formuyla başarılı yarışlar çıkartan (5) STELLA GIRL arasında geçmesini beklediğim birincilik mücadelesinden sonda az hata yapanın kazanacağını düşünüyorum.

5.Ayak: Dilbağı takıldığı son üç yarışının ikisini 1400-2000 kumda kazanan, son koşusunda ise 1300'de Şartlı-5'de son 200'de tam sprinte kalkacağı anda önü kapanarak üçüncülükle yetinmek zorunda kalan grubun en formda safkanı (1) KING MALKOÇ'u tek tutuyorum.

6.Ayak: Her yarışını bir öncekinden daha başarılı koşmaya başlayarak gücüne ulaşmaya başladığının işaretlerini son üçüncülüğünde belli eden (3) MYBOYTOMO ve son iki koşusunu kısa mesafelerde pist ayırt etmeksizin kazanma başarısını gösteren (3) RUSHMORE'yi ayırt etmiyorum.

ALTILI GANYAN TAHMİNİM

1.Ayak: 7-3-1-5

2.Ayak: 2-4-3-9-6-5-10

3.Ayak: 8-5-1-2-7

4.Ayak: 1-5

5.Ayak: 1

6.Ayak: 3-4