22 Aralık Pazar günü İzmir Şirinyer Hipodromu’nda yapılan 4. Koşu Menemen’de Şehit edilen KUBİLAY adına düzenlenen Koşuyu Start ile birlikte İlk 100 metresinde koşunun Liderliğini DOMBRA alması bir boy dışından ALNİ NO Safkanı takıp etmesi Son 600 den sonra iki safkan başa baş birincilik mücadelesinde son 200 de EL NİNO liderliği alıp 2.11.17 4,5 boy fark Jokeyi Halis Karataşla ile kazanma başarısı gösterirken son metrelerde düşen temposuna rağmen DOMBRA ikinci BAYDÖKER üçüncüsü GÖDEK dördüncü oldu.

KUBİLAY Koşusunu kazanan EL NİNO Padoğa Gelirken Yarışseverler jokey Halis Karataş’ın Sevği gösterilerinde bulundular.

At Sahibi yetiştirici Asli üye N.Arek Kuyumcuyan’ın Sahibi olduğu EL NİNO KUBİLAY Koşusunu kazandıktan sonra kupa töreninde İzmir’li Yarışseverler Halis Karataş’ı alkışladılar.

Mustafa Fehmi Kubilay 1906’da Adana/Kozan’da doğmuştur. 23 Aralık 1930’da öğretmen ve asteğmen olarak görev yaptığı İzmir/Menemen’de gerici bir güruhun başlattığı Cumhuriyet karşıtı ayaklanmayı bastırmaya çalışmış ancak beraberindeki iki bekçiyle birlikte şehit edilmiştir. Büyüyen isyan TSK’nın müdahalesiyle sonlandırılmış ve olayın failleri İstiklal Mahkemeleri’nde yargılanarak idam edilmiştir. Şehit Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay; Menemen Olayı veya Kubilay Olayı olarak zihinlerde yer edinen bu sürecin simgesi haline gelmiştir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk de orduya gönderdiği başsağlığı mesajında şu ifadeleri kullanmıştır; “Cumhuriyetin değerli uzvu Kubilay Bey, temiz kanıyla cumhuriyetin hayatiyetini tazelemiş ve kuvvetlendirmiş olacaktır”. Şehit Asteğmenimizi, adına düzenlenen koşu vesilesiyle bir kez daha rahmetle yâd ediyoruz.