Yarışçılığımızın efsane isimlerinden ve aynı zamanda TJK Asli Üyesi olan merhum Ekrem Kurt'u; 27 Şubat Perşembe günü, aramızdan ayrılışının 23. yılında bir kez daha saygı ve rahmetle andık.

Anma töreni, merhumun adının verildiği Ekrem Kurt Apranti Eğitim Merkezi'nde yapıldı. Saat 11.00'de başlayan törende; TJK Genel Sekreteri Sadettin Atığ, Genel Müdür Yardımcısi Murat Kuluöztürk, Ekrem Kurt Apranti Eğitim Merkezi Müdürü Zeynep Haldan Postalcı ve Müdür Yardımcısı Bercis Merdanoğlu, Ekrem Kurt Apranti Eğitim Merkezi Danışmanı Süleyman Akdı, İnsan Kaynakları Müdürü Serkan Dostel, merhum Ekrem Kurt'un yeğeni Onur Kurt ile eğitmenler, kursiyerler ve Kulüp personeli de katılım gösterirken, haftalık Yarış Dünyası Dergisi, Ekrem Kurt'un vefat ettiği hafta siyah başlıkla çıkmış olup kapanıncaya kadar da bir daha siyah başlıkla hiç bir sayısı Yarış Dünyası Dergisi'nde hiç çıkmamıştır.

Törende söz alan TJK Genel Sekreteri Sadettin Atığ, Ekrem Kurt Apranti Eğitim Merkezi'nin her geçen gün dünya standartlarına biraz daha yaklaştığını ve bu sayede ilerleyen dönemde kursiyerlerin yurt dışında da başarıyla at binme olasılıklarının artacağını belirtti.Törende söz alan TJK Genel Sekreteri Sadettin Atığ, Ekrem Kurt Apranti Eğitim Merkezi'nin her geçen gün dünya standartlarına biraz daha yaklaştığını ve bu sayede ilerleyen dönemde kursiyerlerin yurt dışında da başarıyla at binme olasılıklarının artacağını belirtti.

Merhum Ekrem Kurt'un yeğeni Onur Kurt ise, bu anma törenini düzenleyen herkese teşekkürlerini iletti.Merhum Ekrem Kurt'un yeğeni Onur Kurt ise, bu anma törenini düzenleyen herkese teşekkürlerini iletti.

Ekrem Kurt Apranti Eğitim Merkezi Müdürü Zeynep Haldan Postalcı ise, Ekrem Kurt'un "Benim için büyük ya da küçük yarış olmaz. Hepsine aynı önemi verip, aynı heyecanı duyarım. Zaten bizim meslekte heyecanınızı kaybettiğiniz zaman başarı grafiğiniz hemen düşer" sözlerinin altını çizdi ve kursiyerlerin efsane jokeyin meslek aşkını ve heyecanını örnek almaları gerektiğini vurguladı.Ekrem Kurt Apranti Eğitim Merkezi Müdürü Zeynep Haldan Postalcı ise, Ekrem Kurt'un "Benim için büyük ya da küçük yarış olmaz. Hepsine aynı önemi verip, aynı heyecanı duyarım. Zaten bizim meslekte heyecanınızı kaybettiğiniz zaman başarı grafiğiniz hemen düşer" sözlerinin altını çizdi ve kursiyerlerin efsane jokeyin meslek aşkını ve heyecanını örnek almaları gerektiğini vurguladı.

Ekrem Kurt Apranti Eğitim Merkezi Binicilik Eğitmeni Davut Akdı ise, merhum Ekrem Kurt'un çok iyi bir sporcu olmasının yanında çok da iyi bir insan olduğunu, efsane ismin örnek alınması gereken bir centilmen olduğunu dile getirdi.Ekrem Kurt Apranti Eğitim Merkezi Binicilik Eğitmeni Davut Akdı ise, merhum Ekrem Kurt'un çok iyi bir sporcu olmasının yanında çok da iyi bir insan olduğunu, efsane ismin örnek alınması gereken bir centilmen olduğunu dile getirdi.

2. sınıf kursiyerlerinden Enes Üstün, Ekrem Kurt'un hayatını anlatan bir metin okudu.

1. sınıf kursiyerlerinden Caner Yıldırım, Emirhan Tufan, Enes Bozdağ ve Erhan Akkaya ise "Efsane Jokeyin İzinde" adlı metni hep birlikte okudular.