TJK tarafından satın alınan ve bu yıl aşım sezonunda yetiştiricilerimize hizmet vermek üzere Türkiye’ye gelen Daredevil’in Amerika’daki temsilcilerinden SWISS SKYDIVER (Daredevil – Expo Gold / Johannesburg) üst üste 3. Grup koşu galibiyetine ulaştı.

Koşuyu izlemek için tıklayınız.

6 Haziran Cumartesi günü Santa Anita Park’ta gerçekleştirilen 1700 metre kum pistteki 200.000 Dolar ikramiyeli G2 Santa Anita Oaks’u jokeyi Mike Smith idaresinde en yakın rakibinin 4 boy farkla önünde, 1.43.20’lik bitiriş derecesiyle kazanan Swiss Skydiver, kariyerinin 7. startında 4. birinciliğine imza atmış oldu.

2018 yılı Keeneland Satışları’ndan 35.000 Dolar bedelle alınan Swiss Skydiver, 16 Kasım 2019 tarihinde katıldığı ilk startında Maiden’a veda etmişti. Bu yıl 15 Şubat günü start aldığı G2 koşuda üçüncülük elde eden tay, akabinde G2 Gulfstream Park Oaks ile birlikte ilk Grup koşu birinciliğine ulaşmıştı. Son olarak Mayıs ayının ilk gününde Oaklawn Park’ta G3 Fantasy Stakes’i kazanan Swiss Skydiver, G2 Santa Anita Oaks ile birlikte üst üste 3. birinciliğini elde etti.

Kentucky Oaks yolunda 100 puanı daha hanesine yazdıran Swiss Skydiver için ilgililerinin koşu sonrası yapmış olduğu açıklamaya göre bir sonraki muhtemel hedef yarışın 11 Temmuz günü koşulacak olan G1 Ashland Stakes olması bekleniyor.

Öte yandan son startında Swiss Skydiver ile birlikte G3 Fantasy Stakes’te start alıp üçüncülük elde eden Daredevil’in bir diğer Grup koşu galibi temsilcilerinden SHEDARESTHEDEVIL, 5 Haziran Cuma günü Churchill Downs’ta katıldığı kum pistteki Allowance koşuyu 6 boy farkla kazanma başarısı gösterdi.

Kariyerinin 8. startında 3. birinciliğine uzanan Shedaresthedevil için bir sonraki muhtemel yarışın 8 Temmuz günü gerçekleştirilecek olan G3 Indiana Oaks ya da 11 Temmuz’da düzenlenecek olan G1 Ashland Stakes olması bekleniyor.