16/06/2020 SALI Adana 2.YARIŞ GÜNÜ RAPORU

KOŞU 4

4.koşuda, 2 numaraya kayıtlı HAMİDİYELİ isimli atın antrenörü A. DİNÇ, atını yeterince eğitmediğinden atın starttan çıkmaması ve koşuya adapte olamaması sebebi ile Kurulumuza çağırılmış, savunma istem yazısı kendisine tebliğ edilmiş ve savunmasını aynı tarihte Kurulumuza vermiştir. Konu ile ilgili olarak 6132 Sayılı At Yarışları Kanununun 4. Maddesi ve At Yarışları Yönetmeliğinin 117/1,a maddesi gereğince ihtar cezası ile cezalandırılmıştır. Buna göre; 2 numaraya kayıtlı HAMİDİYELİ isimli at starttan çıkmaması nedeniyle yeterince eğitilinceye kadar, 6132 sayılı At Yarışları hakkında kanunun 4. maddesi ve At Yarışları Yönetmeliğinin 9/j maddesi gereği koşulara katılmaktan men cezası ile cezalandırılmıştır.

KOŞU 7

7.koşuda, 2 numaralı MİRANBEY isimli atın binicisi H. ÇİZİK, hatalı start çıkışı yaparak yarış usul ve nizamlarına aykırı hareket etmesinden dolayı 6132 sayılı At Yarışları Hakkında Kanunun 4. Maddesi ve İlgili Yönetmeliğin 117/1. Maddesine göre disiplin soruşturması başlatılmış olup, savunmasını yasal süresi içerisinde Kurulumuza vermesi istenmiştir. Konu ile ilgili savunmasını yasal süresini beklemeden Kurulumuza vermiştir. Ancak savunması yeterli görülmediğinden ihtar ve 562 TL para cezası verilmiştir.

Ayrıca, 3 numaralı BENİM isimli atın binicisi A. KAÇMAZ, hatalı start çıkışı yaparak yarış usul ve nizamlarına aykırı hareket etmesinden dolayı 6132 sayılı At Yarışları Hakkında Kanunun 4. Maddesi ve İlgili Yönetmeliğin 117/1. Maddesine göre disiplin soruşturması başlatılmış olup, savunmasını yasal süresi içerisinde Kurulumuza vermesi için çağırılmış, ancak bir sonraki koşu sonrasında hastaneye sevk edildiğinden savunması alınamamış olup, bir sonraki yarış günü gerekli işlem uygulanacaktır.

KOŞU 8

8.koşuda, 5 numaraya kayıtlı TOŞUR OĞLU isimli atın antrenörü Fer. ÇELİK, atını yeterince eğitmediğinden ve atının start hakemi emrine girmeyerek yarıştan çıkarılması sebebi ile Kurulumuza çağırılmış, savunma istem yazısı kendisine tebliğ edilmiş ve savunmasını aynı tarihte Kurulumuza vermiştir. Konu ile ilgili olarak 6132 Sayılı At Yarışları Kanununun 4. Maddesi ve At Yarışları Yönetmeliğinin 117/1,a maddesi gereğince ihtar cezası ile cezalandırılmıştır. Buna göre; 5 numaraya kayıtlı TOŞUR OĞLU isimli at start hakemi emrine girmeyerek yarıştan çıkarılması nedeniyle yeterince eğitilinceye kadar, 6132 sayılı At Yarışları hakkında kanunun 4. maddesi ve At Yarışları Yönetmeliğinin 9/j maddesi gereği koşulara katılmaktan men cezası ile cezalandırılmıştır.

KOŞU 11

11. koşuda, 8 numaraya kayıtlı PALERMO isimli atın antrenörü A. DİNÇ, atını yeterince eğitmediğinden atın starttan çıkmaması ve koşuya adapte olamaması sebebi ile 6132 Sayılı At Yarışları Kanununun 4. Maddesi ve At Yarışları Yönetmeliğinin 117/1,a ve 9/j maddesi gereğince ihtar cezası ile cezalandırılmış olup, 8 numaraya kayıtlı PALERMO isimli at starttan çıkmaması nedeniyle yeterince eğitilinceye kadar, 6132 sayılı At Yarışları hakkında kanunun 4. maddesi ve At Yarışları Yönetmeliğinin 9/j maddesi gereği koşulara katılmaktan men cezası ile cezalandırılmıştır.

16/06/2020 SALI Kocaeli 1.YARIŞ GÜNÜ RAPORU

KOŞU 3

1 numaraya kayıtlı HARUN BABA isimli atın binicisi Bekir Mert MIRIK starttan çıktıktan sonra yarış usul ve nizamlarını ihlal etmekten dolayı ifadeye çağırılmış savunma istem tebligatı yapılmış olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmış ve Kurulumuzca savunması yetersiz görüldüğünden ; 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrası (a) bendi uyarınca ihtar cezası ile cezalandırılmıştır.

6 numaraya kayıtlı BABÜRBEY isimli atın binicisi Tolga YILDIZ son düzlükte yarış usul ve nizamlarını ihlal etmekten dolayı ifadeye çağırılmış savunma istem tebligatı yapılmış olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmış ve Kurulumuzca savunması yetersiz görüldüğünden ; 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrası (a) bendi uyarınca ihtar cezası ile cezalandırılmıştır.

6 numaraya kayıtlı BABÜRBEY isimli atın binicisi Tolga YILDIZ antrenörünün at sahibi adına tescil edilmiş formayı kendisine teslim etmesine rağmen koşuda at sahibi adına tescil edilmiş formayı giymediğinden dolayı ifadeye çağırılmış savunma istem tebligatı yapılmış olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmış ve Kurulumuzca savunması yetersiz görüldüğünden ; 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 123. maddesinin 2. fıkrası uyarınca ihtar ve 562 TL para cezası ile cezalandırılmıştır. Ayrıca konu ile ilgili antrenör Emin TOKÇALAR'ın savunması Kurulumuzca haklı görülmüş olup, herhangi bir ceza verilmemiştir.

12 numaraya kayıtlı HİMAYUN isimli atın binicisi Cemal PASO starttan çıktıktan sonra yarış usul ve nizamlarını ihlal etmekten dolayı ifadeye çağırılmış savunma istem tebligatı yapılmış olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmış ve Kurulumuzca savunması yetersiz görüldüğünden ; 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrası (a) bendi uyarınca ihtar cezası ile cezalandırılmıştır

16 numaraya kayıtlı OĞLUM ORHAN isimli atın binici Danyal KAYA koşunun son virajı dönülürken dışındaki atlara tampon yapıp faul yaparak yarış usul ve nizamlarını ihlal etmekten dolayı ifadeye çağırılmış ve savunma istem tebligatı yapılmış olup, kendisinin isteği üzerine savunmasını 7 gün içerisinde vereceğini ifade etmiştir

KOŞU 4

1 numaraya kayıtlı DARK POWER isimli atın binicisi Özgür GÖNÜLTAŞ karşı düzlükte yarış usul ve nizamlarını ihlal etmekten dolayı ifadeye çağırılmış savunma istem tebligatı yapılmış olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmış ve Kurulumuzca savunması yetersiz görüldüğünden ; 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrası (a) ve (b-1) bendleri uyarınca ihtar ve 562 TL para cezası ile cezalandırılmıştır

KOŞU 5

3 numaraya kayıtlı LONG FIELD isimli atın binicisi Fırat ARSLAN koşunun son 600 metresi cıvarında içindeki atın koşu yolunu daraltarak yarış usul ve nizamlarını ihlal etmekten dolayı ifadeye çağırılmış ve savunma istem tebligatı yapılmış olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmış ve Kurulumuzca savunması yetersiz görüldüğünden; 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrası (b-1), (c) ve (ç) bendleri uyarınca 3 (üç ) gün süre ile yarışlarla ilgili yerlerde geçici sanat icrasından yasaklanması , Tribün ve eklentileri dışında, yarışlarla ilgili yer ve tesislere girmekten geçici yasaklanması ve 562 TL para cezası ile cezalandırılmıştır

KOŞU 9

6 numarada kayıtlı KAFADAR isimli at start makinesinden geç çıkış yapmasından dolayı, At Yarışları Yönetmeliğinin 9/ j uyarınca (15 GÜN) yeterince eğitilinceye kadar koşulara katılmaktan yasaklanmıştır.Ayrıca antrenörü Faruk ARICI atını yeteri kadar eğitememesinden dolayı ifadeye çağırılmış ve savunma istem tebligatı yapılmış olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmış ve Kurulumuzca savunması yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrası (a) bendi uyarınca ihtar cezası ile cezalandırılmıştır.

KOŞU 10

16 numarada kayıtlı BATUMİ isimli at start makinesinden çıkış yapmamasından dolayı, At Yarışları Yönetmeliğinin 9/ j uyarınca (15 GÜN) yeterince eğitilinceye kadar koşulara katılmaktan yasaklanmıştır.Ayrıca antrenörü Nihat YILDIRIM atını yeteri kadar eğitememesinden dolayı ifadeye çağırılmış ve savunma istem tebligatı yapılmış olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmış ve Kurulumuzca savunması yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrası (a) bendi uyarınca ihtar cezası ile cezalandırılmıştır.