13 Nisan Salı günü Adana Yeşiloba Hipodromu'nda 1000 metre çim pıstte yapılan 3 Yaşlı Safkan Arap atları Şartlı-1 Koşusu sezonun ilk yarışında üçe bölündü. 8.Koşu'ya 13 safkan katılım gösterdi. Startla birlikte koşunun liderliğini ilk 100 metrede ÖZGÜRSU aldı. İçinde CLASS son vırajı dönüncüye kadar içinde gelmesi son 500'de orta kulvardan el oynatmadan gelen ÖZGÜRSU binicisi Akın Sözen uyarı kırbacı ile safkan vites değiştirip bir anda bariyer dibine doğru gitmesinden ile bir anda CLASS kulvarına girerken bir faul yapmadan farkı açmaya başlayıp son 300'de bir uyarı kırbaç daha vurarak zorlanmadan farkı 10 boya çıkarıp son 50'den sonra binicisi enseye basarak 1.05.83 derecesi ve jokeyi Akın Sözen ile kazanırken son 800:0.51.24 oldu. Aynı gün diğer Şartlı-1 koşuyu kazanan KIRATKIZ'ın 1.06.33 ve ÖMERİN MY HEART'ın 1.06.50 derecelerinden daha iyi derece yaptı. ÖZGÜRSU, hayatının ilk yarışında çim pistte adeta beni çimden sakın ayırmayın dedi. Sabah kum pistte idmanları ile dikkat çeken pişkin bir tay fotoyu geçtikten sonra sanki yarış koşmamış starta tekrar gitmek ister gibi canlı görünümü güzel eşgalli, çim pıstte çok farklı koşacak olan ÖZGÜRSU'yu Allah ayaklarını düz bastırsın. Son virajı savrularak yedinci dönen ÇINARTAY, son 500'de safkanların dışından yapmış olduğu güzel sprintı ile ön tarafa erken gelen CLASS'tan son 100'de istasyon yapmadan dışından ikinciliği boşlukta 4 boy farkla kurtarırken 1.07.02 derecesi ve fotoya canlı girişi ile ilk Maiden yarışında dikkat diyoruz. CLASS, erken öne geldi ve son 100'de dama diyerek önce ikinciliği verip üçüncülüğü zor kurtarırken, ilk yarışında acele etmeyip siprint mesafesini kısaltması halinde Maiden'den çıkma gücü var. Koşuyu onuncu bitiren BASRALI binicisi ile start çıkışı dahil safkan koşu içinde ilk 200 metrede barıyer dibinden çıkarak tehlikeli hareketler yapması son virajı dönerken dışındaki safkanla birlikta atının hakimiyetini kaybedip zaman kaybedip koşuyu 10. tamamladı, ilk yarışında bu koşusunda yapmış olduğu derece ve sıralamasını sakın ölçü almayın çok daha farklı koşacaktır.

ÖMERİN MY HEART mesafe uzadıkça daha farklı koşacak işaretleri verdi

13 Nisan Salı günü Adana Yeşiloba Hipodromu'nda 1000 metre çim pıstte yapılan 3 Yaşlı Safkan Arap atları Şartlı-1 Koşusu sezonun ilk yarışında üçe bölündü. 4.Koşu'ya 14 safkan katılım gösterdi. 10 startan çıkış yapan MAVIŞ TAHA binicisi A.Kaçmaz tayına hakim olamayıp dışından çıkan AKBAŞ RÜZGARI ve REISKAYA'ya ciddi faullerle safkanlar koşu hayatına başlayınca A. Kaçmaz'in tayında dahil bu koşusundaki dereceleri ve sıralamasını ölçü almayın İlk Maiden yarışlarında çok daha farklı koşacaklardır. Start ile birlikte koşunun liderliğini doldurarak ön tarafa RİZİKO alması yüksek tempoda götürdüğü koşuda 3 boy gerisinden KIRATKIZI kolay tempoda ikinci durumda koşuyu takip etmesi son vırajı 3 boy önde dönen safkan dışından KIRATKIZI ataklara başlayıp son 250'de RIZIKO'nun dışına gelip uyarı kırbacı ile son 100 den sonra KIRATKIZI fazla zorlanmadan 1.06.33 derecesi jokeyi M.K.Kumbasar kazanırken, son:800 0.51.68 oldu. Aynı gün diğer Maiden'i kazanan ÖMERİN MY HEART'ın 1.06.50'lik derecesinden daha iyi derece yapması binicisinın elinde 30 salise daha sermaye olması ilk yarışında kesinlikle ihmal etmeyin. Son 100'de BALIK GÖZLÜM müthiş sprintı ile fotoda RİZİKO'yu avlayarak burun farkıyla 1.06.77 ile ikinci olurken fotoya canlı girmesi ilk Maiden yarışında kazanıcak güçte görüldü. RİZİKO, erken liderliğı aldı son 100 den sonra ilk ikiyi verdi uzun sprint yapamıyor ilk yarışında sprint mesafesini kısaltması halinde daha farklı koşacaktır. CAKIRCALI koşuyu yedinci bitiren safkan yarış gördü nefes açtı ilk Maiden yarışında çok daha farklı koşacak olup dikkat diyoruz.

KIRATINKIZI'nin çim piste çok iyi bir uyum sağladığı görüldü

 

13 Nisan Salı günü Adana Yeşiloba Hipodromu'nda 1000 metre çim pıstte yapılan 3 Yaşlı Safkan Arap atları Şartlı 1 Koşusu sezonun ilk yarışında üçe bölündü. 1.Koşu'ya 13 Safkan katılım gösterdi. Start ile birlikte koşunun liderliğini  DEMİRYAPAN aldı. yüksek tempoda giden koşuda son 700 geçilirken YEKTAY bir anda OLGAÇ TAY'in kulvarına girmesi binicisi B.Kılınç yıkılma tehlikesine karşı tayını tutarak kurtardı son vırajı 6 boy önde dönen DEMİRYAPAN, son 100 de fark 5 boy önde olmasına rağmen ÖMERİN MY HEART son 50'de liderliği alıp farkı 2.5 boya çıkarması 1.06.50 derecesi ve jokeyi A.Kaçmaz ile kazanırken, son 800:0.51.60 oldu. Fotoya mermi gibi girmesi mesafe uzadıkça daha farklı koşacak işaretleri bu koşusunda vermiş oldu. TEKAŞKIM 1.06.81'lik derecesi ile ikinci, DEMİRYAPAN erken yüksek tempoya giren safkan son 100 de dama deyip yarışında koşuyu üçüncü bitirirken ilk yarışında acele etmeyip sprint mesafesini kısaltması halinde daha farklı koşacaktır.