2008 yılından bu yana gerçekleştirilen A3 koşunun startı İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda saat 20.30'da verildi.

4+ yaşlı safkan İngiliz atlarının katılım gösterdiği mücadele, 2400 metre mesafe çim pistte koşuldu. Koşu içerisinde taktik savaşı yer alıp ÇAKALINOĞLU, ARTSMAN ve SCOUTLEO birbirlerini temizlemesi koşu içerisinde ZAFER ATEŞİ bariyer dibinde kolap tempoda gitmesi son viraj dönüldükten sonra MISTER GÖRKEM’in binicisi Halis Karataş, ZAFER ATEŞİ’nin dışına çıkmak istemesi son viraj dönüldükten sonra MISTER GÖRKEM, ZAFER ATEŞİ’nın dışından çıkıp iki safkan başa baş birincilik mücadelesine son 50’den sonra başlayıp son 100’de ARTSMAN ve ÇAKALINOĞLU dama deyip ZAFER ATEŞİ ve MISTER GÖRKEM fotoda burun ile mağlup edip rövanşı almış oldulurken her iki jokey Özcan Yıldırım ve Halis Karataş koşuya damga vurdular.

6 safkanın start aldığı koşuya jokeyi Özcan Yıldırım ile katılan, Bedri Akbulut'un sahibi olduğu Zafer Ateşi (Win River Win - Gold Hyperion / Pharly) galibiyete uzanan isim oldu. Abdulvahap Güneş ve Bedri Akbulut yetiştirmesi, Yasin Demirkıran'ın antrenörlüğünü üstlendiği 7 yaşındaki doru erkek safkan, bugünkü elde ettiği netice sonrasında 6 koşuluk aranın ardından ilgililerine yeniden galibiyet sevinci yaşatırken, yarış hayatının 19. birinciliğini hanesine yazdırmış oldu.

Son metreleri büyük bir heyecana sahne olan bu yarışta jokeyi Halis Karataş ile start alan Mister Görkem (Powerscourt - Gençceren / Kaneko) tabelanın ikinci basamağında kendisine yer bulurken, Arts Man (Tizway - Art's Lady / Theatrical) Gökhan Kocakaya ile üçüncülük elde etti. Sadettin Boyraz idaresinde katılım gösteren Çakalınoğlu (Çakal Carlos - Double Trouble / Win River Win) dördüncü sırada yer alırken, mücadeleden beşincilikle ayrılan safkan Hışman Çizik ile Kingsman (Popular Demand - Fluent / Ultramar) oldu.

Koşunun galibi Zafer Ateşi için bitiriş derecesi 2.29.56 olurken, farklar Burun - 1,5 Boy - 1/2 Boy - 5 Boy şeklinde sonuçlandı.