23 Haziran Çarşamba günü Veliefendi Hipodromu'nda Byerley Türk Salonun basın toplantısında TJK Genel Sekreter Ahmet Özbelge "Futbol maçlarında yüzde olarak ne kadar statlara seyirci alınacaksa bizde Hipodromlarımıza o kadar adette yarışseverler alacağız” dedi.

95.Gazi Koşusu günü Rekor Altılı tevzi

1.Altılı Ganyan 1.738.940 TL birinci 5. Ganyan 481.860 TL 2.Altılı Ganyan 5.018.583 TL 2. 5 Ganyan 1.489.948 TL oldu.

TJK Başkanı Serdal  Adalı, TJK Aslı üyesi TYAYSD Başkanı Talip Öztürk eşi Berna Öztürk

7. kez üst üste Gazi Koşusu kazanan Jokey Ahmet Çelik Sevinç heyecanları

Istanbul Büyükşehir belediyesi başkanı Ekrem İmamoğlu eşi Dilek İmamoğlu ile Veliefedi Hipodromu'nda yaptığı röportaj sadece ülkemizde değil yurt dışında da ilgi çok gördü

Jokeylerin Padok'da en çok Gazi Koşusu kazanan jokeyi Mümin Çılgına bir supriz  yapmaları

TYAYSD Şanlıurfa Şube Başkanı Yakup Elgaç Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK'ün kıymetli annesi Zubeyde Hanım adına düzenlenen koşu öncesi Flashing Girl sahibi olarak görüşlerini belirtilirken

Hişman Çizik, Halis Karataş, Özcan Yıldırım'ın röportajları

Hilal Ergenekon Gazi günü röportajları ile süperdi Sadun Oktav ve Ailesi şeref trübünde yerini aldılar

Damla Atasoy ve Kıvanç Cemil Atasoy

26 Haziran Cumartesi günü Veliefedi Hipodromu'nda yapılan gazi koşusu günü Atı koşan At sahipleri, Aslı üyeler, Basın kuruluşları, davetliler  katıldılar

Çankaya Koşusu'nu FIRE OF WORLD jokeyi Özcan Yıldırım ile bütünleşerek kazandı

27 Haziran Pazar günü Ankara programnın tek Açık yarışı olan bu A3 mücadele, 75. Yıl Ankara Hipodromu'nda saat 16.30'da start aldı.

4+ yaşlı safkan İngiliz atlarına mahsus olarak koşulan bu yarış, 1500 metre mesafe üzerinden kum pistte gerçekleştirildi. Startla birlikte liderliği CONTENDER aldı. DUELLO, AHMET BEYLİ 2 boy gerisinden safkanı takip etti. Bariyer dibinden 5.durumda olan FIRE OF WORLD, son 800’den sonra koşunun temposunun bir anda artması ön tarafa son 600’e gelinirken dört atın liderlik mücadelesine rağmen yan yana dizilmeleri bunların 1 boy gerisinde üç atın aynı şekilde olması 7 safkan gereksiz yere fazla mesafe koşarak efor sarfettiler. Bariyer dibinden el oynatmadan 8.durumda olan FIRE OF WORLD,’ün binicisi Özcan Yıldırım, son virajı bariyer dibinden bir atın gireceği safkan kadar açılması trafik sorunu yaşamadan girip dışındaki AHMETBEYLİ’den son 200’den sonra kurtulup farkı açarak 3,5 boyla ve 1,33,78’lik derecesi ve jokeyi Özcan Yıldırım ile kazanma başarısını gösterirken, TRİLYA, son metrelerdeki atağı ile yarışı 5.bitirirken, 2 boy starttan geç çıkması fotoya canlı girişi ile ilk yarışında daha farklı koşacak olup dikkat diyoruz. KUZEY YAĞMURU, 3 ay aranın ardından start aldığı yarışında Tolga Yıldız ile hayatının üçüncü yarışını koşup birinde birinci diğerinde ikinci olan safkan, Tolga Yıldız ile bugün kötü koşarak hayal kırıklığı yaratarak koşuyu sonuncu bitirmesi safkanın sorunları daha tam çözülemediği İzmir, Kocaeli arası 5 günde iki yarış kazandıktan sonra safkan bir türlü halen toparlanamadı. FIRE OF WORLD’un kazanmasına katkı yapanları tebrik ederiz.

2021 yılı Çankaya Koşusu'nu, Ömercan Eroğlu'nun sahibi olduğu Fire Of World (Hakeem - Monjal / Royal Abjar) jokeyi Özcan Yıldırım idaresinde kazandı. Senem Gözel yetiştirmesi, Murat Aydoğdi'nin antrene ettiği 4 yaşındaki doru erkek safkanın bu koşuda elde ettiği birincilik, kariyerinin onuncu galibiyeti olarak kayıtlara geçti.

8'i erkek, 1'i dişi olmak üzere toplamda 9 safkanın katılım gösterdiği bu mücadelenin ikincisi ise jokeyi Velat Demir ile start alan Contender (Halicarnassus Meleği / Sri Pekan) oldu. Hışman Çizik idaresindeki Ahmet Beyli (Pleasantly Perfect - Full Storm / Full Mandate) üçüncülükle pistten ayrılırken, Duello (Flat Out - Gold Princess / Prospector's Halo) Ayhan Kurşun ile dördüncü sırada yer aldı. Bu koşuda kendisine sıralamanın beşinci basamağında yer bulan safkan ise Müslüm Çelik ile boy gösteren Trilya (Yonaguska - Starmoon / Powerscourt) oldu.

Koşunun galibi Fire Of World için bitiriş derecesi 1.33.78 olurken, farklar 3,5 Boy - Boyun - 2 Boy - 1/2 Boy şeklinde sonuçlandı.

27 Haziran Pazar günü Ankara 75.Yıl Hipodromu'nda Jokey Hişman Çizik Jokey kaza yardım sandığına 1.226 TL bağış yapması ile ünlü olup  Özcan Yıldırım'ın pintiliği tutmuş 613 TL yeter demiş.

3 Numarada kayıtlı ALPTUĞHAN isimli atın jokeyi Hışman ÇİZİK son düzlükte dıştan içe kulvar değişikliği yaparak içindeki ata tehlikeli şekilde yanaştığından yarış usul ve esaslarına aykırı hareket etmesinden dolayı, Komiserler Kuruluna çağırılmış ve savunma istem tebligatı yapılmış olup, kendisinin isteği üzerine savunması alınmıştır. Savunması yeterli görülmeyerek 6132 sayılı At Yarışları Kanununun 4 üncü maddesi ve buna dayanılarak çıkarılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesi birinci fıkrası a ve b/1 bentleri ve ikinci fıkrası (TEKERRÜR) gereğince İHTAR CEZASI ve ayrıca 1226 TL PARA CEZASI ile cezalandırılmıştır

5 Numarada kayıtlı BİLDENHAN isimli atın jokeyi Özcan YILDIRIM son 200 metrede içten dışa kulvar değişikliği yaparak dışındaki ata yanaştığından yarış usul ve esaslarına aykırı hareket etmesinden dolayı, Komiserler Kuruluna çağırılmış ve savunma istem tebligatı yapılmış olup, kendisinin isteği üzerine savunması alınmıştır. Savunması yeterli görülmeyerek 6132 sayılı At Yarışları Kanununun 4 üncü maddesi ve buna dayanılarak çıkarılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesi birinci fıkrası a ve b/1 bentleri gereğince İHTAR cezası ile ve ayrıca 613 TL PARA CEZASI ile cezalandırılmıştır.