95. Gazi Koşusu Dijital Şıklık Yarışması sonuçlandı

Türkiye Jokey Kulübü’nün ev sahipliğinde 26 Haziran Cumartesi günü, Yarışçılığımızın Derbisi 95. Gazi Koşusu kapsamında gerçekleştirilen Dijital Şıklık Yarışması sonuçlandı.

Bu yıl da pandemi kuralları çerçevesinde gerçekleştirilen organizasyon kapsamında hem ülkemizden hem de yurt dışından yarışmaya katılım gösterildi.

#GaziRota etiketi üzerinden ABD-Kentucky ve İsviçre-Cenevre’den de katılımcıların olduğu yarışmaya ülkemizde ise İstanbul’un yanı sıra Hatay ve Balıkesir gibi illerimizden de katılım gerçekleştirildi.

Türkiye Jokey Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Gülnür Gülerce, TJK TV sunucusu ve yazar Saba Naghsh ile moda tasarımcısı Neslişah Yılmaz’ın yer aldığı jürinin oyları neticesinde Balıkesir’den etikete katkı sağlayan Begüm Tellioğlu bu yılki Dijital Şıklık Yarışması’nın birincisi seçildi.

Online olarak gerçekleştirlen digital şıklık yarışmasının en doğru kıyafet ve şapka kombin tercihini yaparak özel tasarım şapka ödülünün sahibi olan Tellioğlu ile hipodromumuzda gerçekleştirilecek olan röportajı ve yarışmaya ait tüm detayları TJK’nın Sesi Dergisi Temmuz sayısında okuyabileceksiniz.

Güney Kore’deki TJK Koşusu’nu Coljoy kazandı

26 Haziran Cumartesi günü Güney Kore’nin Seul Hipodromu, Türkiye Jokey Kulübü Koşusu'na ev sahipliği yaptı. 1700 metre kum pistte gerçekleştirilen koşuyu Leemigyeong’un sahibi olduğu, Khak Yong Hyo tarafından antrene edilen 3 yaşındaki Coljoy (Colonel John - Felix Joy / Hard Spun) jokeyi Choi Bum Hyun ile kazanmayı başardı.

Bu yıl 12. kez düzenlenen ve 12 safkanın birincilik mücadelesi verdiği koşunun ikinciliğini Gyeongbu Doryeong (Gyeongbudaero – I’m Legend / Smoke Glacken) elde ederken, Korean Pearl (Gyeongbudaero - Golden Dreamer / Valid Expectations) üçüncü, Beolmal Daejang (Colonel John – J’Esprit / Curlin) ise dördüncü oldu

Kazanan Coljoy için koşunun bitiriş derecesi 1.49.80 olurken, farklar 10 Boy – ¾ Boy – Boyun şeklinde sonuçlandı.

22 Ağustos 2020 tarihinde yarış hayatına başlayan Coljoy, TJK adına düzenlenen koşuyla birlikte kariyerinin 8. startında 2. birinciliğine ulaştı.

TJK Genel Sekreter Ahmet Özbelge Radyospor’da Gazi Koşusu’nu değerlendirdi

TJK Genel Sekreteri Ahmet Özbelge, 95. Gazi Koşusu’nun ardından 29 Haziran Salı günü Radyospor canlı yayınına bağlanarak Özgür Sancar’ın sorularını yanıtladı. Özbelge açıklamalarında, "Başarıyla gerçekleştirilen Gazi Koşusu organizasyonu için çok olumlu geri dönüşler aldık, ancak seyircilerimiz olsaydı bu organizasyon yurt dışındaki muadillerini dahi gölgede bırakacak ihtişamda olurdu" ifadelerine yer verdi.

1 Temmuz’dan itibaren başlayan normalleşme süreci çerçevesinde, hipodromların da yavaş yavaş şenleneceğine ve pandemi sonrası 2022 yılında çok daha güzel organizasyonlara imza atılacağına inandığını belirten Ahmet Özbelge, “Yarışseverlerimize en kısa zamanda birlikte olmayı vadediyoruz" ifadelerini kullandı.

Radyospor yayınını dinlemek için TIKLAYINIZ

Keban Koşusu’nda YILDIZA BAKAN ekürileri fotoda avladı

30 Haziran Çarşamba akşamı Elazığ Hipodromu’nda yapılan koşu (KV-7/DHÖW), 1500 metre kum pistte 4+ yaşlı 16 Arap atlarının katılımıyla gerçekleştirdi. OĞLUM KAYRA, koşunun liderliğini aldı. Koşuya yüksek tempo veren safkan, ekürisi ŞENALP’e yardımcı olmak istemi son 800’ü sonuncu durumda geçen YILDIZA BAKAN el oynatmadan beşinci durumda dönmesi orta kulvara açılarak son 150’de bariyer dibinde ŞENALP, orta kulvardan OĞLUM KAYRA bunların 5 boy gerisinde dışlarında YILDIZA BAKAN arasında nefesleri kesen mücadele sonucu 3 metrede içindeki ekürilere hakim olan YILDIZA BAKAN, boyun – boyun farklarla koşuyu 1,48,97’lik derecesi ve jokeyi Menderes Avşar ile kazandı. GÜNCEL At Yarışı Gazatesinde YILDIZA BAKAN önyüz altılı ganyan kuponunda olup günün REBER ve RUN FOR FİDAN’ı da günün bankosu verip çiftesi 7/4 14.00 TL verdi. Aynı gün 3.Koşu: 2/3 ikili 10,05 verdi. Altılı Ganyan beşte kaldı. Müşterek bahisler GÜNCEL size tek başınıza yeter.

Kum pistte 1500 metre mesafede koşulan yarışı, Savaş Ercüment Becene’nin sahibi, Zeynel Özkan’ın da yetiştiricisi olduğu Yıldızabakan (Gobakbey - Özkangülü / Kayhanbey) jokeyi Menderes Avşar idaresinde kazandı. Antrenörlüğünü Sedat Kurt’un üstlendiği 9 yaşındaki kır at, son galibiyetini Şanlıurfa’daki Karaköprü Belediyesi Koşusu’nda (KV-6) elde etmişti.

16 safkanın start aldığı mücadeleyi Oğlum Kayra (Magrip - Kebir Güzeli / Alaz) ikinci sırada tamamlarken, ekürisi Şenalp (Özgünhan - Sühunet / Sezginbey) üçüncü, Gedizkaya (Başbay - Beldibi / Çıkmaz) dördüncü, Yağmur Gözlü (Ateştopu - Düşe Kalka / Yalaz) de beşinci oldu.

Kazanan safkan için bitiriş derecesi 1.48.97 olurken, koşuda farklar Boyun - Boyun - 4,5 Boy - 4 Boy şeklinde sonuçlandı.

Ali Şenbahar safkana fazla kırbaç vurmaktan 28 gün at binmeme cezası aldı

22.06.2021 tarihinde yapılan 3. koşuda 6 numaraya kayıtlı AĞCABEYİ isimli atın binicisi Ali ŞENBAHAR , son düzlükte ata fazla sayıda kamçı kullanarak ( 6 adet ) yarış usul ve esaslarına aykırı hareket etmesinden dolayı 6132 sayılı At Yarışı Hakkında Kanunun 4. Maddesi ve İlgili Yönetmeliğin 123/6 Maddesine göre disiplin soruşturması başlatılmış olup, konu ile ilgili savunmasını yasal süresi içerisinde Kurulumuza vermesi istenmişti. Savunmasını yasal süresi içerisinde Kurulumuza vermemiştir. Bahse konu binici ile ilgili olarak 6132 sayılı At Yarışları Kanunun 4. Maddesi ve At Yarışları Yönetmeliğinin 123/6. maddesi gereğince son 2 ay içerisinde 3 ( üçüncü ) defa aynı fiili işlemesi ( 18.05.2021 tarihinde yapılan 4. Koşuda 6 ( altı ) adet 7 gün ve yine 18.05.2021 tarihinde yapılan 6. Koşuda 6 ( altı ) adet 14 gün ) sebebiyle, 02.07.2021 tarihinden itibaren 28 (yirmi sekiz) gün süreyle sanat icrasından geçici men ayrıca 613 TL para cezası ile cezalandırılması için At Yarışları Yönetmeliğinin 9/e maddesi gereği Yüksek Komiserler Kuruluna teklif edilmiş olup, Yüksek Komiserler Kurulunca ceza kararı kesinleşinceye kadar At Yarışları Yönetmeliği 9/n maddesi uyarınca 02.07.2021 tarihinden itibaren cezasının tedbiren başlatılmasına karar verilmiştir.

Adana Yeşiloba Hipodromu’nda yapılan At yarışlarında Mert Ali Solmaz’a son düzlükte ata fazla kamçı vurmaktan 7 gün at binmeme cezası verdi

26.06.2021 tarihinde yapılan 5. koşuda 1 numaralı CRAZY MAKU isimli atın binicisi Mert Ali SOLMAZ, son düzlükte ata fazla sayıda kamçı vurarak ( 6 adet ) yarış usul ve esaslarına aykırı hareket etmesinden dolayı 6132 sayılı At Yarışı Hakkında Kanunun 4. Maddesi ve İlgili Yönetmeliğin 123/6 Maddesine göre disiplin soruşturması başlatılmış olup, konu ile ilgili savunmasını yasal süresi içerisinde Kurulumuza vermesi istenmişti. Adı geçen binici savunmasını 29.06.2021 tarihinde Kurulumuza vermiş ancak yeterli görülmemiştir. Bahse konu olayla ilgili olarak 6132 sayılı At Yarışları Hakkındaki Kanunun 4. Maddesi ve ilgili Yönetmeliğinin 123/6 maddesi gereği ( Ankara Hipodromunda 20.06.2021 tarihinde almış olduğu cezanın bitiş tarihi olan 10.07.2021 gününden başlamak üzere) 7 ( yedi ) gün süreyle sanat icrasından geçici men ve ayrıca 613 TL para cezası ile cezalandırılmıştır.

Halef Katı, OVABEYİ isimli safkanla son 450’de usülsüz kulvar değeştirmekten 5 gün at binmeme cezası aldı

26.06.2021 tarihinde yapılan 2. koşuda 11 numaralı OVA BEYİ isimli atın binicisi Halef KATI, son 450 metrede usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve nizamlarına aykırı hareket etmesinden dolayı 6132 sayılı At Yarışı Hakkında Kanunun 4. Maddesi ve İlgili Yönetmeliğin 117/1 Maddesine göre disiplin soruşturması başlatılmış olup, konu ile ilgili savunmasını yasal süresi içerisinde Kurulumuza vermesi istenmişti. Savunmasını 29.06.2021 tarihinde Kurulumuza vermiş ancak yeterli görülmemiştir. Adı geçen binici cezasının 30.06.2021 tarihinden itibaren başlatılmasını talep etmiştir. Bahse konu olayla ilgili olarak 6132 sayılı At Yarışları Hakkındaki Kanunun 4. Maddesi ve ilgili Yönetmeliğinin 117/1 maddesi gereği ( 30.06.2021 gününden başlamak üzere) 5 ( beş ) gün süreyle sanat icrasından geçici men ve ayrıca 613 TL para cezası ile cezalandırılmıştır.

29 Haziran Salı günü Ankara 75.Yıl Hipodromu’nda yapılan 1.Koşu’ya yarışa protesto çekildi, protesto red edildi

6 Numarada kayıtlı ENERGİN isimli atın antrenörü Hasan GÜNEY koşuya protesto çekmiştir. Komiserler Kurulumuzca yapılan inceleme sonucunda 6 Numarada kayıtlı ENERGİN isimli ata derece değişikliğini gerektirecek bir engel oluşmadığından protestonun REDDİNE oy birliği ile karar verilmiştir. 1 numaralı ÖZERDİNÇ isimli atın jokeyi Danyal KAYA, start çıkışı içe doğru kulvar değişikliği yapması ve içindeki atların koşu yolunu tehlike oluşturacak şekilde daraltması nedeniyle Komiserler Kuruluna çağırılmış fakat tartı mahallinde bulunamamıştır. İfadesi alındıktan sonra gerekli işlem tahsis edilecektir. 3 Numarada kayıtlı ASRASYAD isimli atın jokeyi Mehmet Emin DOĞAN son düzlükte kamçısını gereğinden fazla açık kullanarak yarış usul ve esaslarına aykırı hareket etmesinden dolayı, Komiserler Kuruluna çağırılmış ve savunma istem tebligatı yapılmış olup, kendisinin isteği üzerine savunması alınmıştır. Savunması yeterli görülmeyerek 6132 sayılı At Yarışları Kanununun 4 üncü maddesi ve buna dayanılarak çıkarılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesi birinci fıkrası a ve b/1 bentleri gereğince İHTAR cezası ile ve ayrıca 613 TL PARA CEZASI ile cezalandırılmıştır.

AGAH isimli ata binen İsmail Yıldırım fazla kamçı kullanmaktan 7 gün at binmeme cezası aldı

29 Haziran Salı günü Ankara 75.Yıl Hipodromu’nda yapılan 1.Koşu’da; 9 numarada kayıtlı AGAH isimli ata binen İsmail YILDIRIM son düzlükte ata yıllık yarış programı genel hükümlerinde belirtilen sayıdan fazla kamçı (5 den fazla sayıda kamçı) kullanmasından dolayı, kurulumuza çağırılmış ve savunma tebligatı yapılmış olup, kendisinin isteği üzerine savunması alınmıştır. Savunması yeterli görülmeyerek 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 123 üncü maddesinin 6 ıncı fıkrası uyarınca 7 (YEDİ) GÜN süreyle tribün ve eklentileri dışında yarışlarla ilgili yer ve tesislere girmekten ve sanat icra etmekten yasaklanması ve ayrıca 613 TL PARA CEZASI ile cezalandırılmıştır. (kendi talebi üzerine cezanın 30.06.2021 tarihinden itibaren başlatılmasına karar verilmiştir.)

Velat Demir, usulsuz şekilde kamçı kullanmasından dolayı 7 gün at binmeme cezası aldı

27.06.2021 tarihinde 6 ıncı koşuda 2 numarada kayıtlı CONTENDER isimli ata binen Velat DEMİR son düzlükte usulüne uygun olmayan şekilde kamçı kullanmasından dolayı, kurulumuza çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiştir. Konu ile ilgili savunmasını kurulumuza 29.06.2021 tarihinde teslim etmiştir. Savunması yeterli görülmeyerek 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 123 üncü maddesinin 6 ıncı fıkrası uyarınca 7 (YEDİ) GÜN süreyle tribün ve eklentileri dışında yarışlarla ilgili yer ve tesislere girmekten ve sanat icra etmekten yasaklanması ve ayrıca 613 TL PARA CEZASI ile cezalandırılmıştır. (kendi talebi üzerine cezanın 02.07.2021 tarihinden itibaren başlatılmasına karar verilmiştir.)

28 Haziran Pazartesi günü Bursa Osmangazi Hipodromu’nda yapılan günün 8.Koşusu’na protesto çekildi, Komiserler Kurulu protestoyu red etti

Koşuda 18 numarada kayıtlı ÖZDOĞA isimli atın Antrenörü TUNCAY ATEŞ, 3 numarada kayıtlı CALİBE TAY isimli atın, atının aksiyonunu son düzlükte bozduğu gerekçesiyle koşuya protesto çekmiştir.

Yapılan inceleme sonucunda; Protesto oy birliği ile reddedilmiştir. Koşuda 3 numarada kayıtlı CALİBE TAY isimli atın Binicisi FURKAN HİM, koşuda son düzlükte yarış usul ve esaslarına aykırı hareket etmiştir. Binici FURKAN HİM; 6132 S.K. 4. Mad. ve At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrasının (A) bendine göre İhtar cezası ile cezalandırılmıştır.

Koşuda 18 numarada kayıtlı ÖZDOĞA isimli atın Binicisi KAANCAN GÖKÇE, koşuda son düzlükte yarış usul ve esaslarına aykırı hareket etmiştir. Binici KAANCAN GÖKÇE; 6132 S.K. 4. Mad. ve At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrasının (A) bendine göre İhtar cezası ile cezalandırılmıştır.

Koşuda 12 numarada kayıtlı HURGOBAK isimli atın Binicisi ONUR YILDIZ, koşunun 800 metresi yarış usul ve esaslarına aykırı hareket etmiştir. Binici ONUR YILDIZ; ifadeye çağırılmıştır.

28 Haziran Pazartesi günü Şanlıurfa Komiserler Kurulu KÜÇÜK SUNA isimli atın başından örtüyü çıkarmayıp apranti Sadettin Ulıtaş 613 TL para cezası ve 15 gün at binmeme cezası aldı

21.06.2021 tarihinde 4.Koşuda 6 numaraya kayıtlı KÜÇÜKSUNA isimli atın binicisi Sadettin ULUTAŞ start mahallinde yarış usul ve esaslarına aykırı hareket ettiğinden (start makinasında atın çıkarılması gereken aksesuarını çıkarmamasından) dolayı Komiserler Kuruluna çağırılarak savunma istem yazısı tebliğ edilmişti. Savunmasını 28.06.2021 tarihinde veren binicinin savunması yeterli görülmeyerek 6132 Sayılı At Yarışları Kanununun 4.Maddesi (b-1,c) ve Yönetmeliğin 117.Maddesi gereğince 613,00 TL para ve 15 (onbeş) gün süre ile sanat icra etmekten men cezası ile cezalandırılmıştır.

21.06.2021 tarihinde 7.Koşuda 8 numaraya kayıtlı BAĞRIYANIK isimli atın binicisi Sadettin ULUTAŞ start çıkışı yarış usul ve esaslarına aykırı hareket ettiğinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılarak savunma istem yazısı tebliğ edilmişti. Savunmasını 28.06.2021 tarihinde veren binicinin savunması yeterli görülmeyerek 6132 Sayılı At Yarışları Kanununun 4.Maddesi (b-1) ve Yönetmeliğin 117.Maddesi gereğince 613,00 TL para cezası ile cezalandırılmıştır.