2 Temmuz Cuma günü Bursa Osmangazi Hipodromu’nda yapılan günün 5.Koşusu’nda; son virajı 7 kulvardan 7.durumda dönerek kazanacak moduna giren BUKEFALOS’un binicisi atına hakim olamayarak fauller yapıp önlerinden içide doğru son 400’de geçmesi tekrar pisti ortalıyarak 1 boy fark ile 2,18,95’lik derece yaparak binicisi E.Kadirler ile kazanması Komiserler Kurulu BUKEFALOS, pistte gezinmesinden dolayı E.Kadirler’e 10 gün binmeme cezası verdi. Koşuyu 6.bitiren YENER’in binicisi Okan Balkan ise son düzlükte fazla kamçı kullanmaktan dolayı 7 gün at binmeme cezası aldı.

Komiserler Kurulu Raporu

Koşuda 11 numarada kayıtlı BUKEFALOS isimli atın Binicisi EREN KADİRLER, koşuda son düzlükte yarış usul ve esaslarına aykırı hareket etmiştir. Binici EREN KADİRLER;6132 Sayılı Kanunun 4. maddesi ve At Yarışları Yönetmeliğinin 117. Maddesinin 1. Fıkrasının (C) bendi gereğince 10 gün sanat icrasından men cezası ile cezalandırılmıştır.

Koşuda 9 numarada kayıtlı YENER isimli atın Binicisi OKAN BALKAN, koşuda son düzlükte fazla sayıda kamçı kullanarak yarış usul ve esaslarına aykırı hareket etmiştir. Binici OKAN BALKAN; 6132 Sayılı Kanunun 4. maddesi ve At Yarışları Yönetmeliğinin 123/6 Maddesi gereğince 613 TL para cezası ve 7 gün süre ile sanat icrasından men cezası ile cezalandırılmıştır.